Profile cover photo
Profile photo
Atie Nash
28 followers -
Hi, boleh panggil saya Atie...
Hi, boleh panggil saya Atie...

28 followers
About
Posts

Post has attachment
Kesan kenaikan berat badan
Assalamualaikum dan selamat sejahtera, Sebelum saya ceritakan kesan kenaikan berat badan, saya nak respond sikit tentang komen sahabat-sahabat pada post saya yang terdahulu. Terima kasih bagi yang memahami keadaan saya. Mungkin ada segelintir yang tak faham...

Post has attachment
Khabar berita setelah lama mendiamkan diri
Assalamualaikum dan selamat sejahtera, Hari ni teragak nak buka blog dan rindu menulis blog menerjah walaupun saya sendiri tidak pasti nak kongsikan kisah apa. Post terakhir tahun 2015. Ini post pertama sejak post terakhir. Sebenarnya dalam tempoh tersebut ...

Post has attachment
Aloha la sangat!
bosan sebenarnya nak cerita pasal period. Period lewat la, period awal la, tak period langsung la Dah 3 tahun lebih kahwin..asyik la dengan masalah period. Bila la nak settle?? Like I mentioned in many previous entries, I ok lagi bila dapat UPT -ve. I know ...

Post has attachment
Bilangan hari AF saya yang singkat
I perasan bilangan hari AF I tak lama. Kebiasaannya bilangan hari darah merah cuma 3-4 hari sahaja. Jarang period 5 hari dan ke atas kecuali bulan Ramadhan. Selalunya lebih 4 hari. Tak seperti kebanyakaan wanita lain especially kawan-kawan I masa zaman stud...

Post has attachment
Satu pantang yang aku mesti buat semasa period
Seperti yang dijangkakan, usaha bulan ni berakhir dengan AF. Datang tepat seperti prediction dalam apps. Cycle bulan ini 32 hari. Ada satu pantang yang I kene buat setiap kali period iaitu avoid makan aiskrim, minum air sejuk dan air ais. Tidur pun tak bole...

Post has attachment
A lil update
Due period esok. Feeling nervous. Hati kuat menyatakan usaha tradisional kali ni tak membuahkan hasil. Perut dah mula terasa macam nak period. Dalam masa sama mengharap juga. Dari DPO5 dah test UPT. Awalkan. Ada sebab test awal. Terasa perubahan pada diri s...

Post has attachment
Separuh jiwa ku hilang hari ini
Kucing kesayangan aku telah pergi buat selamanya pagi tadi. Aku balik kampung starting Friday dan balik semula ke rumah hari Isnin. Adik aku balik rumah hari Ahad. Dia inform kata semua kucing okay. Hati aku lega sebab aku tinggalkan diorang di rumah tak ba...

Post has attachment
Air kanji beras + air pati kunyit
Ya Allah, terkejutnya baca blog ST tadi. Baru tahu anak Kak Nuriz masuk NICU kerana dehydration. Mari semua doakan supaya anaknya cepat sembuh. Semoga Kak Nuriz kuat hadapi dugaan ini. Entry kali ni nak share pengalaman ikut suami pergi jumpa tukang urut ba...

Post has attachment
Can I say it was a traditionally induced period?
Last post saya ada mentioned tentang period bulan Sept yang belum kunjung tiba. Alhamdulillah, Cik P dah mai pada CD37 selepas lewat 4 hari dari tarikh sepatutnya (mengikut kalendar). Why is that I called it traditionally induced period? Ianya turun right a...

Post has attachment
Siapa yang bersalah? Akulah yg bersalah
Cycle period up to Sept 2015 JAN: 31/12/14 - 2/1/15 (3 days) FEB: 3/2/15 - 5/2/15 (3 days) (cycle length: 34 days) MAC: 13/3/15 - 15/3/15 (3 days) (cycle length: 38 days) APR: 17/4/15 - 19/4/15 (3 days) (cycle length: 35 days) MEI: 16/5/15 - 18/5/15 (3 days...
Wait while more posts are being loaded