Profile

Cover photo
Bojan Papic
Works at Srednja skola Sveti Sava
Attended Visoka Medicinska skola strukovnih studija Beograd,Zemun
Lives in Loznica - Лозница
9 followers|19,736 views
AboutPostsPhotosYouTube+1's

Stream

Bojan Papic

Shared publicly  - 
 
REČE JEDAN PROTA

 ·  Translate
1
Add a comment...

Bojan Papic

Shared publicly  - 
 
У ове тмурне, новембарске, дане затекнем себе често у некаквом незадовољству и тегобним мислима. Некад су ми јутра освањивала ведра и радосна, пуна знатижеље и радосног ишчекивања, а сад ми се често чини да се уморнији дижем него што сам претходне ноћи на починак пошао. Ништа ми се не да и мало шта ми од руке иде.

Срећем и друге и са њима мање више иста искуства дијелим. Сви смо нешто незадовољни; свима нам нешто фали и смета. Велимо да нам ништа слатко није као некада; цвијеће нам не мирише а ни воће онај укус нема. Па говоримо: „Шта је то, те су нам пређашњи дани бољи од ових“? (Проп. 7, 10) На све се жалимо, растанемо се да би сваки по старом наставио и у кругу се вртио.

И, наједном, деси се да ме нечија истинска несрећа поведе у неку од овдашњих болница, гдје се страшне људске драме одвијају, па се онда пренем и прекорим себе за своју малодушност и незахвалност. Послије тога, и за извјесно вријеме, око себе све ствари друкчијим видим и свака ми се у свом новом свјетлу прикаже.

Тако бих свакоме оном, ко себи мира ни спокојства не може наћи, савјетовао да чим осјети да су му се животне енергије срозале, и да му се живот онемилио, пође до једне од тих болница, да се тамо сретне с неким ко се за свој голи живот грчевито бори, па кад у вреву градску поново зарони, да хвали Бога што му свако добро даје и здравље дарива.

Кад о свему мало размислим, и кад сам спреман да то признам, увиђам да су ствари онакве какве су вазда биле, само што се ми неумитно мијењамо. Срећа и несрећа унутра је у нама, само је питање чему се ми више приклањамо. Видим да је наш проблем што ми тешко постижемо равнотежу а још теже одређујемо правилну мјеру стварима. Неки ми се жале па кажу, да није ствар у нашем избору јер смо, веле, стављени у машину која нас немилосрдно меље, као онај јадни коњ, у Ракићевој пјесми, који је упрегнут да до у бесконачност полугу долапа вуче и заједно с њом до у бескрај у кругу се врти и окреће. На сличан начин, већина од нас упрегнута је у исцрпљујуће и самоубиствено аргатовање; људи по мраку журе на посао, с мраком и умором, исцијеђени, грабе нервозно својим кућама. Поставили су себи своје животне циљеве: ово да постигну, оно да купе, треће да стекну, четврто да отплате, и тако редом. Надају се послије љепшем животу и смирењу. Међутим, сваки нови дан нове захтијеве поставља и потребе налаже. Тако томе краја нема и конац се не види.

Зато нам је нужно да сачувамо мало своје личне слободе и да одредимо праву мјеру и значај стварима. Чини ми се да сваки онај ко са Мамоном у савез неће и своју душу не залаже, може остати свој и радост живота осјећати. Неопходно је да сваки застане и кроз душу своју пребере шта му је важно а шта важније, без чега може а без чега, заиста, не може. Златна средина, како мудри народ савјетује. Сачувај ме, Боже, од превелике оскудице, да се не поколебам, али ме не дај ни у богатство, да се не осилим и душу погубим
 ·  Translate
1
Add a comment...

Bojan Papic

Shared publicly  - 
1
Add a comment...

Bojan Papic

Shared publicly  - 
 
Zrenjaninska bb Donji štoj 85360
 ·  Translate
1
Add a comment...

Bojan Papic

Shared publicly  - 
 
To Dražo napred
 ·  Translate
Nakon više od 20 godina konzumiranja kafe rešio sam da prestanem sa uživanjem i kafe. Dva dana me je ubijala glava, treći dan sam se osećao kao Supermen.
1
Add a comment...

Bojan Papic

Shared publicly  - 
 
Renomirana kompanija sa dugogodišnjem iskustvom u on-line poslovanju TRAŽI saradnike za rad u internet marketingu od kuće! Uslovi :Osnovno poznavanje engleskog i rada na računaru Obezbeđeni svi Alati za rad i POSRŠKA ...
1
Add a comment...

Communities

14 communities

Bojan Papic changed his profile photo.

Shared publicly  - 
 
To sam JA lično i personalno
1
Add a comment...

Bojan Papic

Shared publicly  - 
 
Njegovo sunce je svetlost pozornice, u njemu živi scena, on je simbol glumišta u Prijepolju. Veliki umetnik, veliki čovek: Meša Šendelj Žak.Svi umetni...
1
Add a comment...
Communities
14 communities
Story
Tagline
VESEO,PAŽLJIV,DRUŽELJUBIV,PRAVEDAN ,PRAVIČAN I OBJEKTIVAN
Introduction
nastavnik vežbi fizioterapeutskih tehničara
saradnik SFI, FLP
Bragging rights
Preživeo sve uspone i padove ove nam napaćene države
Education
  • Visoka Medicinska skola strukovnih studija Beograd,Zemun
    Visi terapeut, 1997 - 2001
Basic Information
Gender
Male
Looking for
Friends, Networking
Birthday
March 26
Relationship
Married
Collections Bojan is following
View all
Work
Occupation
Strukovni Fizioterapeut,nastavnik
Skills
Medicini REHABILITACIJI,INTERNET MARKETINGU,MUZICI
Employment
  • Srednja skola Sveti Sava
    nastavnik vezbi, 2003 - present
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Currently
Loznica - Лозница
Contact Information
Home
Phone
381641989582
Email
Address
Loznica 15300
Bojan Papic's +1's are the things they like, agree with, or want to recommend.
Yellow Cleaner – Android апликације на Google Play-у
market.android.com

Yellow Cleaner има за циљ да вам пружи најневероватније искуство појачања могућности телефона убрзањем његовог рада и чишћењем нежељених кеш

Omiljeni Prijepoljac: Meša Šendelj Žak
www.najcitanijiportal.com

Njegovo sunce je svetlost pozornice, u njemu živi scena, on je simbol glumišta u Prijepolju. Veliki umetnik, veliki čovek: Meša Šendelj Žak.