Profile

Cover photo
Bojan Papic
Works at Srednja skola Sveti Sava
Attended Visoka Medicinska skola strukovnih studija Beograd,Zemun
Lives in Loznica - Лозница
7 followers|18,218 views
AboutPostsPhotosYouTube+1's

Stream

Bojan Papic

Shared publicly  - 
 
REČE JEDAN PROTA

 ·  Translate
1
Add a comment...

Bojan Papic

Shared publicly  - 
 
У ове тмурне, новембарске, дане затекнем себе често у некаквом незадовољству и тегобним мислима. Некад су ми јутра освањивала ведра и радосна, пуна знатижеље и радосног ишчекивања, а сад ми се често чини да се уморнији дижем него што сам претходне ноћи на починак пошао. Ништа ми се не да и мало шта ми од руке иде.

Срећем и друге и са њима мање више иста искуства дијелим. Сви смо нешто незадовољни; свима нам нешто фали и смета. Велимо да нам ништа слатко није као некада; цвијеће нам не мирише а ни воће онај укус нема. Па говоримо: „Шта је то, те су нам пређашњи дани бољи од ових“? (Проп. 7, 10) На све се жалимо, растанемо се да би сваки по старом наставио и у кругу се вртио.

И, наједном, деси се да ме нечија истинска несрећа поведе у неку од овдашњих болница, гдје се страшне људске драме одвијају, па се онда пренем и прекорим себе за своју малодушност и незахвалност. Послије тога, и за извјесно вријеме, око себе све ствари друкчијим видим и свака ми се у свом новом свјетлу прикаже.

Тако бих свакоме оном, ко себи мира ни спокојства не може наћи, савјетовао да чим осјети да су му се животне енергије срозале, и да му се живот онемилио, пође до једне од тих болница, да се тамо сретне с неким ко се за свој голи живот грчевито бори, па кад у вреву градску поново зарони, да хвали Бога што му свако добро даје и здравље дарива.

Кад о свему мало размислим, и кад сам спреман да то признам, увиђам да су ствари онакве какве су вазда биле, само што се ми неумитно мијењамо. Срећа и несрећа унутра је у нама, само је питање чему се ми више приклањамо. Видим да је наш проблем што ми тешко постижемо равнотежу а још теже одређујемо правилну мјеру стварима. Неки ми се жале па кажу, да није ствар у нашем избору јер смо, веле, стављени у машину која нас немилосрдно меље, као онај јадни коњ, у Ракићевој пјесми, који је упрегнут да до у бесконачност полугу долапа вуче и заједно с њом до у бескрај у кругу се врти и окреће. На сличан начин, већина од нас упрегнута је у исцрпљујуће и самоубиствено аргатовање; људи по мраку журе на посао, с мраком и умором, исцијеђени, грабе нервозно својим кућама. Поставили су себи своје животне циљеве: ово да постигну, оно да купе, треће да стекну, четврто да отплате, и тако редом. Надају се послије љепшем животу и смирењу. Међутим, сваки нови дан нове захтијеве поставља и потребе налаже. Тако томе краја нема и конац се не види.

Зато нам је нужно да сачувамо мало своје личне слободе и да одредимо праву мјеру и значај стварима. Чини ми се да сваки онај ко са Мамоном у савез неће и своју душу не залаже, може остати свој и радост живота осјећати. Неопходно је да сваки застане и кроз душу своју пребере шта му је важно а шта важније, без чега може а без чега, заиста, не може. Златна средина, како мудри народ савјетује. Сачувај ме, Боже, од превелике оскудице, да се не поколебам, али ме не дај ни у богатство, да се не осилим и душу погубим
 ·  Translate
1
Add a comment...

Bojan Papic changed his profile photo.

Shared publicly  - 
 
To sam JA lično i personalno
1
Add a comment...

Bojan Papic

Shared publicly  - 
1
Add a comment...

Bojan Papic

Shared publicly  - 
 
Zrenjaninska bb Donji štoj 85360
 ·  Translate
1
Add a comment...

Bojan Papic

Shared publicly  - 
 
To Dražo napred
 ·  Translate
Nakon više od 20 godina konzumiranja kafe rešio sam da prestanem sa uživanjem i kafe. Dva dana me je ubijala glava, treći dan sam se osećao kao Supermen.
1
Add a comment...

Bojan Papic

Shared publicly  - 
 
Renomirana kompanija sa dugogodišnjem iskustvom u on-line poslovanju TRAŽI saradnike za rad u internet marketingu od kuće! Uslovi :Osnovno poznavanje engleskog i rada na računaru Obezbeđeni svi Alati za rad i POSRŠKA ...
1
Add a comment...
Have him in circles
7 people
Stefan Spasojevic's profile photo
Čaj's profile photo
Velimir Papic's profile photo
Vodič kroz dijabetes's profile photo
Svet Kriminala's profile photo

Communities

14 communities

Bojan Papic

Shared publicly  - 
 
Njegovo sunce je svetlost pozornice, u njemu živi scena, on je simbol glumišta u Prijepolju. Veliki umetnik, veliki čovek: Meša Šendelj Žak.Svi umetni...
1
Add a comment...
People
Have him in circles
7 people
Stefan Spasojevic's profile photo
Čaj's profile photo
Velimir Papic's profile photo
Vodič kroz dijabetes's profile photo
Svet Kriminala's profile photo
Communities
14 communities
Work
Occupation
Strukovni Fizioterapeut,nastavnik
Skills
Medicini REHABILITACIJI,INTERNET MARKETINGU,MUZICI
Employment
  • Srednja skola Sveti Sava
    nastavnik vezbi, 2003 - present
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Currently
Loznica - Лозница
Contact Information
Home
Phone
381641989582
Email
Address
Loznica 15300
Apps with Google+ Sign-in
  • Play Tennis
Story
Tagline
VESEO,PAŽLJIV,DRUŽELJUBIV,PRAVEDAN ,PRAVIČAN I OBJEKTIVAN
Introduction
nastavnik vežbi fizioterapeutskih tehničara
saradnik SFI, FLP
Bragging rights
Preživeo sve uspone i padove ove nam napaćene države
Collections Bojan is following
View all
Education
  • Visoka Medicinska skola strukovnih studija Beograd,Zemun
    Visi terapeut, 1997 - 2001
Basic Information
Gender
Male
Looking for
Friends, Networking
Birthday
March 26
Relationship
Married
Bojan Papic's +1's are the things they like, agree with, or want to recommend.
Yellow Cleaner – Android апликације на Google Play-у
market.android.com

Yellow Cleaner има за циљ да вам пружи најневероватније искуство појачања могућности телефона убрзањем његовог рада и чишћењем нежељених кеш

Omiljeni Prijepoljac: Meša Šendelj Žak
www.najcitanijiportal.com

Njegovo sunce je svetlost pozornice, u njemu živi scena, on je simbol glumišta u Prijepolju. Veliki umetnik, veliki čovek: Meša Šendelj Žak.