Profile cover photo
Profile photo
Al-Efa
1 follower
1 follower
About
Posts

BERØMTE AFVÆNNINGER:
Afdøde Robin Williams fortæller i et interview om afvænning som en præventiv foranstaltning eller fintuning af den ædru tilstand, han opnåede 2006 efter et afvænningsforløb.

20 år tidligere havde Robin været i et afvænningsforløb og opnået en form for stabilitet – kort inden sin alt for tidlige død indskrev Han sig på The Logde, et tilbagefaldsforebyggende program for tidligere misbrugere.

Afvænning kan bruges til i perioder at holde et overforbrug eller misbrug i ave – det kan også være en måde at tackle et misbrug. Afvænningen brugte Robin efter en hård arbejdsperiode, hvor ædrueligheden var begyndt at skride og hensynet til helbred, familien og fremtiden gjorde det nødvendig med en afvænning eller et forebyggende forløb.

Robin døde den 11. august 2014 – 63 år gammel.
Add a comment...

ALKOHOLDEMENS - stille delir og delirium tremens:
Historien gentager sig. Aldrig har alkohol været så billig og let tilgængelig som i 2014 – aldrig har den været så tillokkende som nu med alt fra sprit- til jordbærsmag.
Regelmæssigt alkoholindtag før 1912 var mere reglen end undtagelsen – prisen på en pot (ca. 1 liter) brændevin var 25 til 30 øre og timelønnen for en ufaglært var 31 ører. Stort set lige som i dag.
Alkoholdemens er ikke særlig omtalt eller opfattet som et problem – hvorimod ”drankergalskab”= delirium tremens var en del af kulturen og udbredt.
1917 steg brændevinen med 1000 % - ja tusind procent. Drankergalskab eller delirium tremens blev mindre udbredt, men til gengæld blev flere indlagt med nye symptomer og døde stille og roligt. I en periode efter 1917, hvor rigtig mange ikke mere havde råd til den daglige pot brændevin, blev en del indlagt på kommunehospitaler og galeanstalter med syns- og høreforstyrrelse, samt manglende orientering i tid og rum – ikke opfarende og udad reagerende som ved delirium tremens; men stille og forvirrede.
Dette fortalt af Mogens Undén, tidligere psykiatrisk overlæge på Sct. Hans Hospital.
Kontakt Al-Efa via Alefa.dk og få hjælp.
Add a comment...

Post has attachment
Få anonym hjælp af Al-Efa til at hænge sammen igen - med dig selv, med kæresten, med verden - og stop dit misbrug (brug for behandling af porno-, sex- eller kærlighedsafhængighed? - se www.misuzo.dk)
Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded