Profile cover photo
Profile photo
E-la Adiey (Nuraqilah Syuhaida)
77 followers
77 followers
About
Posts

Post has attachment
Cara-cara menangani bayi kolik (kembung perut)
. Assalamualaikum n hai... . Aku dilahirkan dalam adik-beradik yang jarak umur yang agak rapat. Setiap seorang selang 2 tahun. Adik bongsu aku lahir masa aku 5 tahun. Umur 5 tahun apalah yang aku tahu pasal baby. Pasti bila aku dah besar, aku kekok dengan b...
Add a comment...

Post has attachment
Kisah Susu Qayl II
Assalamualaikum... ini sambungan dari entry lepas Kisah Susu Qayl Part 1 . Aku belum berhenti lagi tukar susu Qayl disebabkan masalah sembelit dia yang sampai sekarang tak dapat diatasi. Aku keep continue bagi Qayl minum Lactogen dan Qayl susah jugak nak me...
Add a comment...

Post has attachment
Supplement turunkan berat badan selepas bersalin
Assalamualaikum dan hai... Sebenarnya aku bukanlah seorang yang dikurniakan metabolisme yang tinggi. Untuk kurus memang aku perlu struggle gila-gila punya. Ada orang makan nasi 3 pinggan badan maintain je, aku pulak baru makan sepinggan dah naik sekilo. Hua...
Add a comment...

Post has attachment
Kisah susu Qayl
Kita hanya merancang, tapi Tuhan yang menentukan. Huhu. Rancangan aku, aku nak fully BF Qayl sampai umur dia dua tahun. Masa tengah mengandungkan Qayl, suami aku suruh aku standby siap-siap susu formula sebab dia takut aku takde susu mula-mula. Tapi aku tak...
Add a comment...

Post has attachment
Birth Story - Muhammad Qayl Sufi
Assalamualaikum dan salam sejahtera Okey macam biasalah, bila blog dah berhabuk baru aku sibuk nak update. Huehuehue... dah masuk tahun baru dah pun. Baru beberapa lepas habis pantang so aku rasa macam nak share la pengalaman aku bersalinkan budak tecik sor...
Add a comment...

Post has attachment
List barang keperluan baby (newborn)
Assalamualaikum... okey aku tahu sebelum ni aku asyik dok update pasal novel, tapi sejak dah kahwin dan bakal jadi mummy ni, tahap keminatan aku pada novel dah agak kureng so sekarang aku rasa macam nak banyak update pasal kehidupan diri sendiri pulak. Hewh...
Add a comment...

Post has attachment
Majlis Bertandang (13.6.15)
Assalamualaikum wbt :) . Okey aku tahu mesti ada yang rasa lain macam sikit dengan aku. Yalah, kahwin dah tahun lepas tapi baru entry kali ni terhegeh-hegeh nak cerita pasal majlis bertandang sebelah lelaki kan... huhuhu... gasaklah, kira sesi throwback lah...
Add a comment...

Post has attachment
Abang Khai Tomboi II akan diterbitkan... Alhamdulillah :')
Assalamualaikum dan hai semua... :) Dah lama gila kot aku tak update blog ni. Aku ni memang pemalas sikit. Maklumlah, aku bukannya blogger terkenal mcm Hanis Zalikha ke... Maria Elena ke... aku hanyalah penulis novel picisan secara online. Ecece... ayat dra...
Add a comment...

Post has attachment
Reception (6.6.15)
Amaran: Entry ni agak
panjang dan banyak gambar. Sila bertabah dan teruskan pembacaan anda.
Huehuehuehue. Assalamualaikum… ahha… okey,
ini sebenarnya cerita lima bulan lepas. Tapi terpaksa ku ceritakan hari ni sebab
baru dapat gambar. Tunggu turn la dik non...
Add a comment...

Post has attachment
PRE ORDER --> KhaiRizal : A Love Story
Assalamualaikum semua... okey, setelah sekian lama blog ini krik krik krik, kali ni saya update untuk announce yg baby ke-5 saya berjudul KhaiRizal : A Love Story (Abang Khai Tomboi II) sudah boleh mula pre-order dan bakal berada di pasaran. Pada yang perna...
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded