Profile cover photo
Profile photo
Nazifa Sakinun
34 followers
34 followers
About
Nazifa's interests
View all
Nazifa's posts

Post has attachment
Anak muda ke Pattani part I
Assalamualaikum and hai! Alhamdulillah dapat BRIM lambat, jadi dapatlah aku berfoya-foya menghabiskan duit BRIM ke Pattani. Aku pergi ke sana satu bas dengan orang kampung aku di bawah program Ziarah Dakwah ke bumi Pattani, Thailand anjuran Pejabat Agama Is...

Post has attachment
Random
Assalamualaikum & hai. Ya Allah, hambarnya menulis blog di siang hari, Sebenarnya aku saja nak test keyboard notebook aku ni haa. Hari tu rosak, ni sihat sejahtera pulak. Kemain aku menaip assignment macam siput guna On-Screen Keyboard. Nasib baik aku ni an...

Post has attachment
Aku seorang Kpopper
Masa zaman remaja, aku juga pernah terjebak dengan aktiviti-aktivi yang tidak berapa nak sihat seperti meminati artis Korea. Aku start mengenali Kpop masa tingkatan 3, lepas PMR to be specific. Masa tu memang dah tak belajar, jadi objektif utama pelajar for...

Post has attachment
Pulau Perhentian Part I
Assalamualaikum and hai gais, aku baru balik bercuti dari Pulau Perhentian. Ceh, urban betul rasa bila pergi bercuti ni. Boleh tahan gigih jugaklah aku ni kira sunburn tak hilang lagi dah update blog. Siap catat point penting lagi dalam fon, haa mohon harga...

Post has attachment
Semester Break!
Dan akhirnya, semester 3 berakhir dengan jaya dan bergaya! Sebenarnya takdelah dengan jayanya sangat sebab nyawa-nyawa ikan ja jawab final exam. Hup hap hup hap aku duk sedut oksigen dalam PKK macam ikan betul, siyes tak tipu. Tengok jiran sebelah, tepi ker...

Post has attachment
Semester Break!
Dan akhirnya, semester 3 berakhir dengan jaya dan bergaya! Sebenarnya takdelah dengan jayanya sangat sebab nyawa-nyawa ikan ja jawab final exam. Hup hap hup hap aku duk sedut oksigen dalam PKK macam ikan betul, siyes tak tipu. Nazifa budak baik, mana suka m...

Post has attachment
What Naruto taught me #1
I'm a big fan of anime, big fan konon.. taklah big fan sangat aku rasa tapi boleh kata 85% dalam laptop aku ni anime. Dan ada lebih kurang 68gb  dalam laptop aku ni anime Naruto. Boleh tahu lah tu bila aku duk bucu katil, pakai earphone.. aku tengah tengok ...

Post has attachment
Air sampah
Assalamualaikum. Ada satu pagi tu (aku pun lupa sebenarnya pagi ke petang ke tengah hari, saja nak bagi sedap cerita bagitau masa hiks), aku kalut nak pergi kelas.. Kebetulan aku nampak mak cik cleaner kutip sampah, kat tangan dia ada plastik sampah yang bo...

Post has attachment
Selamat Hari Ibu..mungkin?
Being village people, it's kinda awkward showing your love/affection toward your family members or friends directly. It's Mother's Day today, but we were just playing dumb. No "Selamat Hari Ibu, mak", or "Sayang mak" or any kind of Mother's Day wishes. Masa...

Post has attachment
Random.
Hai, it's 12:39 a.m, and my brain be like, "Eh awal lagi ni, tak payah tidur lagi ye sayang.. sila buka mata luas-luas! :D " (In before, otak aku memang gedik). Kind of addiction la I tell you, bila kau update sekali, rasa macam nak update lagi hmphh! Btw, ...
Wait while more posts are being loaded