Profile cover photo
Profile photo
Nuha Hana
31 followers -
Think NICE... Be NICE... insyaAllah, He will prepare for you NICE things
Think NICE... Be NICE... insyaAllah, He will prepare for you NICE things

31 followers
About
Posts

Post has attachment
Wedding Note #24: Wedding Photo Part IV - Photographer, Photo & Photobook
Photographer If you refer to my past post, Hana ada bagi tau tentang photographer yang kitorang lantik kan? Tapi tak apa, kat sini Hana sertakan semula link   Everybodyphoto  untuk korang rujuk dia punya kerja dan boleh contact beliau dekat situ. Dan dekat ...

Post has attachment
170207 :: I'm a Backyard Farmer
Hari ni sebiji buah tomato yang Hana tanam kat belakang rumah dah berbuah merah. Walaupun hanya sebiji tomato, Hana rasa ini adalah pencapaian yang sangat baik. Dia punya seronok tu, macam ada berjuta-juta tomato kat pokok tu. Cenggini Ha!! Gambar ni diambi...

Post has attachment
150130 :: Langkawi Trip - Part I
Dear blogwalkers, Kalau anda nak tahu, ramai juga yang tanya Hana pergi Langkawi ni Honeymoon ke? Hakikatnya tak pun. Pergi langkawi ni sebenarnya Company Sports Club punya trip. Kiranya, tiap-tiap bulan akan ada sedikit (sangat) potongan gaji untuk aktivit...

Post has attachment
150314 :: Zoo Negara Volunteer
Assalamualaikum... Bagi kalian yang nak tau pasal volunteering dekat Zoo Negara ni, pertama sekali kita lawat dulu laman web  Zoo Negara Malaysia  untuk volunteering program. Dekat situ Pihak Zoo Negara ada sertakan sekali form yang anda kena isi, syarat-sy...

Post has attachment
170101 :: Cameron Highland Trip - Part I
Ahlan wa sahlan 2017 Assalamualaikum dan selamat Tahun Baru 2017 buat semua.. Semoga Tahun Baru kali ni menjadikan kita lebih matang dalam menangani masalah dan supaya kita menjalani hidup ini bersama-sama dengan keberkatan dari Allah S.W.T.. Apa-apa yang b...

Post has attachment
150425 :: Kenduri Sebelah Lelaki
Kenduri kami sebelah lelaki, totally simple.. Catering: family nak masak sendiri, Khemah: 3 canopy tetamu, 1 canopy rewang. Decor: DIY sendiri Theme: Pink Baju lelaki: Kemeja Pink & Seluar Slack Beige Baju perempuan: Jubah Bella Ammara Beige & Tudung Pink. ...

Post has attachment
150105 :: Here we are!! The newlywed~~
Bermula sebuat episod baru buat insan bernama Nurul Hana. Penat majlis kahwin tak habis lagi. Sengal-sengal badan pun rasa lagi. Tapi, cuti panjang ni la yang nak kita manfaat kan betul-betul. Btw, rumah sewa pun tak ada lagi. Bukan kitorang tak cari tau.. ...

Post has attachment
150104 :: My Wedding Day
Finally, hari yang ditunggu tunggu dah tiba.. Tarikh nikah kahwin jatuh hari yang sama, dan banyak lagi preparation yang tak siap. Hana ambik cuti start dari Krismas 25/12 sampai New Year 1/1. Memang heaven sangat bercuti. Banyak jimat cuti sebenarnya sebab...

Post has attachment
Wedding Note #23: Wedding Photo Part III - Photobook
Orang yang suka sangat ber-DIY ni dia memang cerewet sikit kadang-kadang.. macam Hana! Eh! Bila dah semua nak DIY, Album kahwin pun nak DIY jugak. Zaman seekarang ni ada banyak benda kita boleh buat online termasuklah album gambar. Tahu je lah kan kalau bua...

Post has attachment
Wedding Note #22: Wedding Photo Part II - Photo
Dari Post  Wedding Note #21: Wedding Photo Part I - Photographer Sebelum ni, masa bincang dengan photographer mesti lah dah bincang pasal tentative majlis. Cuma pada hari majlis berlangsung, pagi-pagi lepas photographer sampai, ingatkan balik tentang tentat...
Wait while more posts are being loaded