Profile cover photo
Profile photo
Nur Alja
912 followers -
Cahaya Permata «^.^»
Cahaya Permata «^.^»

912 followers
About
Nur's posts

Post has attachment
Public
MOEDER MILK | Perkembangan terbaik untuk Ibu mengandung, menyusu dan Bayi.
Assalamualaikum hi korang. asyik cerita tentang beauty product je kan? Kalini nak share dengan korang satu produk untuk ibu ibu. Ibu mengandung, ibu menyusu. Kita bawak tembikai yang berat berapa kilo dan berapa minit pun dah penat, apatah lagi ibu mengandu...

Post has attachment
Public
Harum Malam Minuman Kesihatan Dalaman Wanita Sepanjang Masa
Assalamualaikum hi semua, kita sebagai wanita, bukan kena cantik
luaran sahaja kan? Dalaman pun kena jaga juga terutama yang berkahwin. Tapi, zaman sekarang, Kebanyakkan orang perempuan, lebih terkejar-terkejar kepada
luaran berbanding dalaman. Skincare pem...

Post has attachment
Public
"INI BISNES BUKAN PROPA" Bersama Usahawan Wan Nong Muzafar
Assalamualaikum hi korang. Nak citer pasal Bisnes, Alja bukan orang Pro. Tapi setiap orang dari kita berpeluang untuk belajar dan tahu mengenai Bisnes. Bisnes bukan pakai duit sahaja. Sistem Barter juga merupakan bisnes. Apa itu sistem Barter? Sistem Barter...

Post has attachment
Public
Kemeriahan Fiesta Islamic 2017 serta Majlis Pelancaran Derma dan Wakaf Masjid Jorak Elahi Batu Pahat, Johor.
Assalamualaikum hi semua, untuk pengetahuan korang, Sabtu dan ahad lepas iaitu pada 08 dan 09 April 2017, Alja telah berkunjung ke Fiesta Islamic 2017 yang berlangsung selama empat (4) hari bermula dari hari Khamis 06 April sehingga Ahad 09 April 2017 berte...

Post has attachment
Public
Kate Vanity Mirror | Cermin ajaib idaman setiap wanita
Sana sini, kalau jumpa cermin, tak sah tak tengok kan? Terutama wanita. Cermin dan wanita tak boleh dipisahkan. Teringat zaman sekolah dulu, pergi sekolah bawak cermin. Hahaha Tak cukup weii cermin tandas. Sebab nak keluar pergi tandas malas, semata-mata be...

Post has attachment
Public
Empat Tema Baru Blogspot 2017 | Apa kata korang?
Assalamualaikum hai semua, Buka-buka blog je pop up keluar benda alah ni. Korang dah try ke Template Baru Blogger ni? Katanya lebih mobile friendly. Ehem menarik kan? Tapi sebelum tu, jom terjah dulu apa themes yang baru tu. 1. CONTEMPO 2. SOHO 3. EMPORIO 4...

Post has attachment
Public
Selfie Stick Monopod & Octopus Tripod selamat di tangan | Jom berbelanja di Lazada Malaysia
Fuh susahnya pergi memana takde monopod ni, tangan pendek, nak nampak keseluruhan area memang susah. Monopod sebelum ni, anak buah patahkan. dah lama tak bermonopod. semua ehsan tangan. hahaha Hingga lah Alja terniat nak jalan-jalan di laman Web Lazada untu...

Post has attachment
Public
Giveaway by Lyana Ishak & Eyja Masliza
Dah lama rasanya Alja tak join mana-mana Giveaway yang dianjurkan oleh Blogger-2. Maklumlah, dulu gua Telco biru kena jimat-2. Lagi-2 line slow, baru buka hotspot tetiba dah guna 70% internet. sedih. Maybe line area rumah problem. Takpe. Sekrang dah ok, jad...

Post has attachment
Shopaholic, Jom dapatkan Membership Card Benang Hijau Sekarang | Diskaun 20% pada hari jadi pemegang card
Assalamualaikum hai korang semua, Benang Hijau ada buat Warehouse sale lagi tau. Kali ni Kelantan Edition pulak 17 & 18 March 2017 (Jumaat dan Sabtu). Nak tahu apa yang ada di warehouse sale serta kemeriahannya di sana? Boleh terjah entry Alja yang ini [  W...

Post has attachment
HAPPY BIRTHDAY LAZADA YANG KE-5 TAHUN | Yeay! Apa Kejutan dari Lazada kali ini?
Assalamualaikum hai korang semuaaa! wah wah Lazada pun lahir bulan march ke? Mesti peragai sama dengan Alja ni. hahaha alaaa lawak pun tak boleh dah sekarang. haha  Alja rasa nak join  Lazada Birthday Blogger Contest . Jom siapa ada Blog? Jom join juga! :D ...
Wait while more posts are being loaded