Profile cover photo
Profile photo
Nur Alja
920 followers -
Cahaya Permata «^.^»
Cahaya Permata «^.^»

920 followers
About
Posts

Post has attachment
Public
Lazada Online Revolution Blogger Contest
Sekarang dah 12.12.2017 , Anak buah kemain kata harini birthday adik dia, sekali salah rupanya sales di Lazada selama 3 hari dari 12.12.2017 sehingga 14.12.2017. Kemain sampai tersilap tarikh lahir adik dengan sales di Lazada ye, punyalah save date bebeno. ...

Post has attachment
Public
Kenapa Stevia lebih baik dari Gula Putih?
Korang mesti pernah dengar tentang stevia kan? Stevia ni tak asing lagi di halwa telinga setiap orang dari kita. Stevia ni dari sumber Pokok Stevia, kalau korang tak kenal pokok stevia macam mana, boleh google atau tengok gambar yang Alja share dekat atas n...

Post has attachment
Public
FAM TRIP BLOGGER BERSAMA TOURISM JOHOR – PART 3 | Menginap di Tiga tempat berlainan sepanjang 3 malam di Johor
Sepanjang 4 hari 3 malam di Johor Bahru, kami tidur
berlainan hotel setiap hari. Hanya Breakfast sahaja disajikan dihotel dan
dinner kami makan ditempat lain. Antara 3 hotel yang kami duduki ialah Amari hotel, Tunamaya Beach & Spa Resort dan hari terakhir k...

Post has attachment
Public
FAM TRIP BLOGGER BERSAMA TOURISM JOHOR – PART 2 | Legoland, Johor Bahru & Hello Kitty TownTheme Park
Di sebelah petangnya pulak, kami dibawa untuk pergi melihat Legoland dan Hello Kitty Town di Johor Bahru. Masa kecik takde benda ni, dah
tua tua barulah nak hadap. Hahaha Legoland dan Hello Kitty Town di Johor Bahru.
Siapa pernah pergi? Alja pertama kali pe...

Post has attachment
Public
FAM TRIP BLOGGER BERSAMA TOURISM JOHOR – PART 1 | Kampung Sungai Melayu, Johor Bahru
Pada 12 hingga 15 oktober 2017 yang lalu, Blogger Malaysia dijemput oleh Tourism Johor untuk berjalan-jalan ke Johor Bahru. Emmm, Apa yang
menarik di Johor Bahru? Kena baca post ni sampai part habis! hahaha Pada hari pertama kami bertolak seawal jam 7 pagi ...

Post has attachment
Waxing dengan 100% Organic Wax keluaran NORAH Believe In Green
Bulu-bulu dikawasan private dan terutama bawah ketiak sangatlah menganggu aktiviti harian kita terutama bagi wanita. Tapi korang pernah terfikir tak diantara shaving (bercukur) atau pun waxing mana lebih baik dan ok untuk menanggalkan atau membuang bulu-bul...

Post has attachment
Lebih bersemangat untuk bersukan dengan adanya Active Hotpants S5+ Jonlivia | Body Perfecting Fashion
Nak bersukan tapi takde pakaian yang sesuai? Betul. Tapi disebabkan nak sihat, kena jugalah pakai seluar palazo yang lembik atau seluar track suit. Seluar track suit jenis besar, so tak ngam dengan kaki, nak berlari, buat aktiviti lasak pun rasa kaki jadi b...

Post has attachment
Apa itu Scaling teeth? | Pertama kali Cuci gigi
Cuci Gigi? Selalu kita dengar gosok gigi je kan, jarang jarang dengar tentang cuci gigi ni. Takpun biasa dengar tapi tak ambik kisah. Betul tak? Salah seorangnya manusia bernama Alja. Hahahaha So ini adalah kali pertama Alja Cuci gigi atau nama omputih/Engl...

Post has attachment
Hadiahkan buat yang tersayang dengan Printcious.com
Korang pernah tak nak hadiah sesuatu buat yang tersayang tapi nak something different from others ? Jangan risau, Alja ada satu website nak share dengan korang semua. Dekat situ korang boleh create sendiri tau barang yang korang nak.  Printcious website men...

Post has attachment
Setelah 5 bulan menggunakan Telco Webe
Bulan march yang lepas, Alja telah bertukar telco dari Telco Purple ke Telco Webe. Jadi dah masuk 5 bulan Alja stay di telco Webe ni. Kenapa bertukar ke telco webe? salah satu sebab nya ialah Webe menjanjikan Unlimited data internet . Siapa tak suka? Lagipu...
Wait while more posts are being loaded