Profile

Cover photo
Nur Alja
Attends SMK Bandar Tun Razak
861 followers|776,971 views
AboutPostsPhotosVideos

Stream

Nur Alja

Shared publicly  - 
 
Yeay! Kad Raya dah selamat mendarat :D
Assalamualaikum hi semua. update ni cuma nak bagi tau kad raya Alja yang Alja tempah harituh dengan Kak Shida Radzuan dah siap and dah selamat sampai ke tangan Alja. seronok! yeay. Inilah namanya sediakan kad raya sebelum raya! ada ke pepatah macam ni? haha...
 ·  Translate
Assalamualaikum hi semua. update ni cuma nak bagi tau kad raya Alja yang Alja tempah harituh dengan Kak Shida Radzuan dah siap and dah selamat sampai ke tangan Alja. seronok! yeay. Inilah namanya sediakan kad raya sebelum...
1

Nur Alja

Shared publicly  - 
 
Bertukar ke First Gold 80
Assalamualaikum semua, cuti study week adalah cuti duduk rumah + berjalan. hihi. ish ish jangan ditiru. Biasalah zaman maju ni, semua test quiz assesment pensyarah akan buat online je. jadi kalau tempat belajar kita provided Wifi tapi Wifi yang krik krik da...
 ·  Translate
Assalamualaikum semua, cuti study week adalah cuti duduk rumah + berjalan. hihi. ish ish jangan ditiru. Biasalah zaman maju ni, semua test quiz assesment pensyarah akan buat online je. jadi kalau tempat belajar kita provi...
1

Nur Alja

Shared publicly  - 
 
Al-Fatihah, Kemangkatan TUNKU ABDUL JALIL
Assalamualaikum Hai semua, Agak bizi masuk sem baru iaitu semester lima. dengan line bermasalah di politeknik, agak susah dan tak tahu kenapa line bermasalah sangat sampai nak surf internet cari bahan, ambil masa yang lama. Yang Whatsapp Wechat lagi lah. Ha...
 ·  Translate
Assalamualaikum Hai semua, Agak bizi masuk sem baru iaitu semester lima. dengan line bermasalah di politeknik, agak susah dan tak tahu kenapa line bermasalah sangat sampai nak surf internet cari bahan, ambil masa yang lama. Y...
2

Nur Alja

Shared publicly  - 
 
Movie Review : Paranormal Activity: The Ghost Dimension ( English & Seram )
Ryan Fleege dan keluarganya berpindah ke sebuah rumah baru di mana Ryan dan adiknya Mike menjumpai sebuah kamera video dan kotak pita di dalam garaj. Pita tersebut menunjukkan Katie dan Kristi diajar oleh nenek mereka melakukan aktiviti paranormal. Bagaiman...
 ·  Translate
Ryan Fleege dan keluarganya berpindah ke sebuah rumah baru di mana Ryan dan adiknya Mike menjumpai sebuah kamera video dan kotak pita di dalam garaj. Pita tersebut menunjukkan Katie dan Kristi diajar oleh nenek mereka melakuk...
1

Nur Alja

Shared publicly  - 
 
Ke-Stress-an Awal November 2015
Assalamualaikum hai semua, jarang balek update blog sebab minggu minggu stress! huwargh T_T tengoklah kalender november tuh. Tuh lah namanya biar gambar berbicara. Prar for Alja! semoga Alja dipermudahkan segala urusan Latihan industri ini. hehe maceh semua...
 ·  Translate
Assalamualaikum hai semua, jarang balek update blog sebab minggu minggu stress! huwargh T_T tengoklah kalender november tuh. Tuh lah namanya biar gambar berbicara. Prar for Alja! semoga Alja dipermudahkan segala urusan Latiha...
2

Nur Alja

Shared publicly  - 
 
Contest Review Lynk.my 2015
Assalamualaikum hai semua. dah lama tak bercerita and tak join contest giveaway segmen yang dianjurkan oleh blogger. Masa terhad, sampai update perkara biasa je. Tetiba terbaca tentang 'Write A Review Contest By Lynk.my' ni. Jadi Alja nak try join and dah p...
 ·  Translate
Assalamualaikum hai semua. dah lama tak bercerita and tak join contest giveaway segmen yang dianjurkan oleh blogger. Masa terhad, sampai update perkara biasa je. Tetiba terbaca tentang 'Write A Review Contest By Lynk.my' ni. ...
1
Have them in circles
861 people
Muhd Asri's profile photo
SAIFUL KEDAH's profile photo
needa aziz's profile photo
Anna Mariana's profile photo
Siti Eishah (HomeBeautyHealthTips)'s profile photo
Maria Firdz's profile photo
Husna Izzati's profile photo
sya mimie's profile photo
Afifah Nabila's profile photo

Nur Alja

Shared publicly  - 
 
Beauty Product Review : Proof 10 Auto Pencil (Etude House)
Assalamualaikum hi para pembaca. masih ada yang setia? takpe! tetap nak share juga! hahaha Sejak akhir akhir ni, terminat pulak dengan alat-alat mekap ni. huwahhhh fefeling gegirls kejap. hahaha selama ni ada juga mekap, itupun suruh kakak kita mekap sebab ...
 ·  Translate
Assalamualaikum hi para pembaca. masih ada yang setia? takpe! tetap nak share juga! hahaha Sejak akhir akhir ni, terminat pulak dengan alat-alat mekap ni. huwahhhh fefeling gegirls kejap. hahaha selama ni ada juga mekap, ...
1

Nur Alja

Shared publicly  - 
 
Bertukar ke First Gold 80
Assalamualaikum semua, cuti study week adalah cuti duduk rumah + berjalan. hihi. ish ish jangan ditiru. Biasalah zaman maju ni, semua test quiz assesment pensyarah akan buat online je. jadi kalau tempat belajar kita provided Wifi tapi Wifi yang krik krik da...
 ·  Translate
Assalamualaikum semua, cuti study week adalah cuti duduk rumah + berjalan. hihi. ish ish jangan ditiru. Biasalah zaman maju ni, semua test quiz assesment pensyarah akan buat online je. jadi kalau tempat belajar kita provi...
1

Nur Alja

Shared publicly  - 
 
Application Review : Easy Touch ( Pink Style )
Assalamualaikum hai semua, harini alja nak share satu application untuk henfon. Application ni alja rasa bagus, sebab tak rosakkan bahagian 'Home button' and 'lock button' henfon kita. Install secara Free di Play Store henfon korang. oleh kerana alja suka s...
 ·  Translate
Assalamualaikum hai semua, harini alja nak share satu application untuk henfon. Application ni alja rasa bagus, sebab tak rosakkan bahagian 'Home button' and 'lock button' henfon kita. Install secara Free di Play Store henfon...
1

Nur Alja

Shared publicly  - 
 
Praktikal | Akhirnya hari yang dinanti telah tiba!
Assalamualaikum hai semua. yeah! hari yang dinanti dah tiba, iaitu hari terakhir praktikal. yabedabeduuuuu!! Alhamdulillah tamat sudah, 06 november. Jadi, tinggal nak present depan pensyarah je hari rabu ni. Depan pensyarah yang bernama Encik Shahrol Faizal...
 ·  Translate
Assalamualaikum hai semua. yeah! hari yang dinanti dah tiba, iaitu hari terakhir praktikal. yabedabeduuuuu!! Alhamdulillah tamat sudah, 06 november. Jadi, tinggal nak present depan pensyarah je hari rabu ni. Depan pensyarah y...
1

Nur Alja

Shared publicly  - 
 
Tips Kecantikkan : Scrub Wajah. Penting ke?
Assalamualaikum hi semua. Kali ni Alja nak share sikit pasal Tips Kecantikkan, Scrub wajah, perlu ke atau tidak ye sebenarnya? Sebenarnya terpulang pada setiap individu. Tapi Bagi Alja PERLU! Hahaha Actually Alja sebelum ni tak suka Berscrub langsung. Then,...
 ·  Translate
Assalamualaikum hi semua. Kali ni Alja nak share sikit pasal Tips Kecantikkan, Scrub wajah, perlu ke atau tidak ye sebenarnya? Sebenarnya terpulang pada setiap individu. Tapi Bagi Alja PERLU! Hahaha Actually Alja sebelum ...
1

Nur Alja

Shared publicly  - 
 
Wordless Wednesday #1

1
People
Have them in circles
861 people
Muhd Asri's profile photo
SAIFUL KEDAH's profile photo
needa aziz's profile photo
Anna Mariana's profile photo
Siti Eishah (HomeBeautyHealthTips)'s profile photo
Maria Firdz's profile photo
Husna Izzati's profile photo
sya mimie's profile photo
Afifah Nabila's profile photo
Education
  • SMK Bandar Tun Razak
    2008 - present
Apps with Google+ Sign-in
  • Water Me Please!
  • Clash of Clans
  • Fishdom Deep Dive
  • Dr. Parking 4
Story
Tagline
Cahaya Permata «^.^»
Introduction
Hanya manusia biasa yang tak sempurna dan kadang salah . Salam ukhuwah Fillah Abadan Abada :)