Profile cover photo
Profile photo
Nur Alja
915 followers -
Cahaya Permata «^.^»
Cahaya Permata «^.^»

915 followers
About
Nur Alja's posts

Post has attachment
Public
Setelah 5 bulan menggunakan Telco Webe
Bulan march yang lepas, Alja telah bertukar telco dari Telco Purple ke Telco Webe. Jadi dah masuk 5 bulan Alja stay di telco Webe ni. Kenapa bertukar ke telco webe? salah satu sebab nya ialah Webe menjanjikan Unlimited data internet . Siapa tak suka? Lagipu...

Post has attachment
Public
Tempahan Blog : Anis Farhani
B ismillahirrahmanirrahim .. Assalamualaikum andd yeoboseyo . Hai :)  alja Kasi preview sikit Blog Anis Farhani  . Alja Edit sebab dia Pemanang dari GA . masa tuh alja jd sponsor . Maaf sgt lah dh lupa sbb masa nh bulan April punya . hehe  Edit Full tema bl...

Post has attachment
Public
Peniaga online di maki oleh pembeli
Dari zaman dulu lagi jual beli di gunakan di antara 2 pihak. Cuma bezanya zaman dahulu menggunakan sistem barter dalam urusan jual beli. Apa itu sistem barter? Sistem barter ni pertukaran barang dengan barang yang lain. Contoh ,  Ali  ada Ayam tapi Ali teri...

Post has attachment
Public
"Apa jual bodoh macam ni?" Peniaga online di maki oleh pembeli
Dari zaman dulu lagi jual beli di gunakan di antara 2 pihak. Cuma bezanya zaman dahulu menggunakan sistem barter dalam urusan jual beli. Apa itu sistem barter? Sistem barter ni pertukaran barang dengan barang yang lain. Contoh ,  Ali  ada Ayam tapi Ali teri...

Post has attachment
Public
"Apa jual bodoh macam ni?" - Peniaga online di maki oleh pembeli
Dari zaman dulu lagi jual beli di gunakan di antara 2 pihak. Cuma bezanya zaman dahulu menggunakan sistem barter dalam urusan jual beli. Apa itu sistem barter? Sistem barter ni pertukaran barang dengan barang yang lain. Contoh ,  Ali ada Ayam tapi Ali terin...

Post has attachment
Public
LELAKI KIKIS menjadi antara Top Komen di Page Apakes!
Bila ada Internet ni, semua benda berada di hujung jari. Bahkan lama sosial tidak kurang hebatnya. semua berlumba-lumba tunjuk apa yang mereka ada termasuklah diri Alja sendiri. Bahkan nak tulis apa sahaja pun boleh di laman sosial ni. Ada yang berkongsi me...

Post has attachment
Public
Komen aku mengenai "Lelaki Pengkikis" menjadi antara Top Komen di Page Apakes!
Bila ada Internet ni, semua benda berada di hujung jari. Bahkan lama sosial tidak kurang hebatnya. semua berlumba-lumba tunjuk apa yang mereka ada termasuklah diri Alja sendiri. Bahkan nak tulis apa sahaja pun boleh di laman sosial ni. Ada yang berkongsi me...

Post has attachment
Public
Buat duit bernilai USD hanya di Instagram dan Facebook
"Duit duit dimana kau duit" haha kalau dulu tak ada duit, mesti nyanyi lagu ni. Lagu yang di popularkan oleh penyanyi Hattan yang bertajuk Duit. Hidup sekarang memang kena ada duit. Takde duit, macam mana nak makan? Duit gaji pun tak cukup. Bayar bil api ai...

Post has attachment
Public
Tutorial Like Box Facebook untuk blog | Cuba tengok bahagian sdebar Blog Alja
Yuhuuuuu. Dah lama rasanya tak share tutorial. Actually Alja bukan nak share tutorial sangat tapi berkaitan blog juga. If korang perasan, bahagian sidebar dekat "Navigation" bahagian Follow Us tu ada Like Box kan? Like Box tu lah Alja Nak share. Before ni p...

Post has attachment
Public
Feedback selepas minum Jus Lutox keluaran Dnars
Dah masuk 3 minggu beraya, apa cerita semua? Masih beraya lagi ke atau mula dah stress dengan kerja yang menimbun di tempat kerja? hahaha Kerja menimbun pun jadi tanggungjawab juga, nak tak nak kena buat juga kan? Baik bekerja dengan Boss, sendiri ataupun h...
Wait while more posts are being loaded