Profile

Cover photo
Nur Alja
Attends SMK Bandar Tun Razak
814 followers|674,875 views
AboutPostsPhotosVideos

Stream

Nur Alja

Shared publicly  - 
 
Al-Fatihah, Kemangkatan TUNKU ABDUL JALIL
Assalamualaikum Hai semua, Agak bizi masuk sem baru iaitu semester lima. dengan line bermasalah di politeknik, agak susah dan tak tahu kenapa line bermasalah sangat sampai nak surf internet cari bahan, ambil masa yang lama. Yang Whatsapp Wechat lagi lah. Ha...
 ·  Translate
Assalamualaikum Hai semua, Agak bizi masuk sem baru iaitu semester lima. dengan line bermasalah di politeknik, agak susah dan tak tahu kenapa line bermasalah sangat sampai nak surf internet cari bahan, ambil masa yang lama. Y...
2

Nur Alja

Shared publicly  - 
 
Movie Review : Paranormal Activity: The Ghost Dimension ( English & Seram )
Ryan Fleege dan keluarganya berpindah ke sebuah rumah baru di mana Ryan dan adiknya Mike menjumpai sebuah kamera video dan kotak pita di dalam garaj. Pita tersebut menunjukkan Katie dan Kristi diajar oleh nenek mereka melakukan aktiviti paranormal. Bagaiman...
 ·  Translate
Ryan Fleege dan keluarganya berpindah ke sebuah rumah baru di mana Ryan dan adiknya Mike menjumpai sebuah kamera video dan kotak pita di dalam garaj. Pita tersebut menunjukkan Katie dan Kristi diajar oleh nenek mereka melakuk...
1

Nur Alja

Shared publicly  - 
 
Ke-Stress-an Awal November 2015
Assalamualaikum hai semua, jarang balek update blog sebab minggu minggu stress! huwargh T_T tengoklah kalender november tuh. Tuh lah namanya biar gambar berbicara. Prar for Alja! semoga Alja dipermudahkan segala urusan Latihan industri ini. hehe maceh semua...
 ·  Translate
Assalamualaikum hai semua, jarang balek update blog sebab minggu minggu stress! huwargh T_T tengoklah kalender november tuh. Tuh lah namanya biar gambar berbicara. Prar for Alja! semoga Alja dipermudahkan segala urusan Latiha...
2

Nur Alja

Shared publicly  - 
 
Contest Review Lynk.my 2015
Assalamualaikum hai semua. dah lama tak bercerita and tak join contest giveaway segmen yang dianjurkan oleh blogger. Masa terhad, sampai update perkara biasa je. Tetiba terbaca tentang 'Write A Review Contest By Lynk.my' ni. Jadi Alja nak try join and dah p...
 ·  Translate
Assalamualaikum hai semua. dah lama tak bercerita and tak join contest giveaway segmen yang dianjurkan oleh blogger. Masa terhad, sampai update perkara biasa je. Tetiba terbaca tentang 'Write A Review Contest By Lynk.my' ni. ...
1

Nur Alja

Shared publicly  - 
 
Movie Review : Knock Knock ( English, Ngeri & Seram )
Filem arahan Eli Roth ini mengisahkan tentang lelaki bernama Evan Webber yang hidup selesa dengan isteri dan dua anaknya. Pada satu hari ketika Hari Bapa, dia tinggal berseorangan di rumahnya apabila isteri dan anak-anaknya telah bercuti di pantai, pintu ru...
 ·  Translate
Filem arahan Eli Roth ini mengisahkan tentang lelaki bernama Evan Webber yang hidup selesa dengan isteri dan dua anaknya. Pada satu hari ketika Hari Bapa, dia tinggal berseorangan di rumahnya apabila isteri dan anak-anaknya t...
1

Nur Alja

Shared publicly  - 
 
Panggung Ahad : Lelaki-Lelaki Dalam Hidupnya (TV1)
Assalamualaikum hai semua, lagi 3 minggu untuk Alja habis LI (Yes!) hahaha sebenarnya rindu dengan suasana belajar and nak jadi student. seriussssssss kerja tak best, even best sbb dapat pegang duit je (Elaun LI). Korang tengok tak panggung Ahad semalam? de...
 ·  Translate
Assalamualaikum hai semua, lagi 3 minggu untuk Alja habis LI (Yes!) hahaha sebenarnya rindu dengan suasana belajar and nak jadi student. seriussssssss kerja tak best, even best sbb dapat pegang duit je (Elaun LI). Korang ...
1
Have them in circles
814 people
Nur Amira's profile photo
TOKO ALAT FISIOTERAPI's profile photo
Sayping Sayping's profile photo
kelah biru's profile photo
Hazlinda Husin's profile photo
JariJemari Menaip's profile photo
Max Galunza (The Kabuki Effect)'s profile photo
cik edda's profile photo
Faezah Abdullah's profile photo

Nur Alja

Shared publicly  - 
 
Application Review : Easy Touch ( Pink Style )
Assalamualaikum hai semua, harini alja nak share satu application untuk henfon. Application ni alja rasa bagus, sebab tak rosakkan bahagian 'Home button' and 'lock button' henfon kita. Install secara Free di Play Store henfon korang. oleh kerana alja suka s...
 ·  Translate
Assalamualaikum hai semua, harini alja nak share satu application untuk henfon. Application ni alja rasa bagus, sebab tak rosakkan bahagian 'Home button' and 'lock button' henfon kita. Install secara Free di Play Store henfon...
1

Nur Alja

Shared publicly  - 
 
Praktikal | Akhirnya hari yang dinanti telah tiba!
Assalamualaikum hai semua. yeah! hari yang dinanti dah tiba, iaitu hari terakhir praktikal. yabedabeduuuuu!! Alhamdulillah tamat sudah, 06 november. Jadi, tinggal nak present depan pensyarah je hari rabu ni. Depan pensyarah yang bernama Encik Shahrol Faizal...
 ·  Translate
Assalamualaikum hai semua. yeah! hari yang dinanti dah tiba, iaitu hari terakhir praktikal. yabedabeduuuuu!! Alhamdulillah tamat sudah, 06 november. Jadi, tinggal nak present depan pensyarah je hari rabu ni. Depan pensyarah y...
1

Nur Alja

Shared publicly  - 
 
Tips Kecantikkan : Scrub Wajah. Penting ke?
Assalamualaikum hi semua. Kali ni Alja nak share sikit pasal Tips Kecantikkan, Scrub wajah, perlu ke atau tidak ye sebenarnya? Sebenarnya terpulang pada setiap individu. Tapi Bagi Alja PERLU! Hahaha Actually Alja sebelum ni tak suka Berscrub langsung. Then,...
 ·  Translate
Assalamualaikum hi semua. Kali ni Alja nak share sikit pasal Tips Kecantikkan, Scrub wajah, perlu ke atau tidak ye sebenarnya? Sebenarnya terpulang pada setiap individu. Tapi Bagi Alja PERLU! Hahaha Actually Alja sebelum ...
1

Nur Alja

Shared publicly  - 
 
Wordless Wednesday #1

1

Nur Alja

Shared publicly  - 
 
Movie Review : Goosebumps ( English, Pengembaraan & Komedi )
Mengisahkan tentang Zach Cooper yang telah berpindah ke sebuah bandar kecil dan bertemu dengan Hannah, jiran barunya. Bapa kepada Hannah, R.L Stine, merupakan penulis kepada cerita " Goosebumps " dan telah menyimpan semua hantu dalam siri bukunya dan mengun...
 ·  Translate
Mengisahkan tentang Zach Cooper yang telah berpindah ke sebuah bandar kecil dan bertemu dengan Hannah, jiran barunya. Bapa kepada Hannah, R.L Stine, merupakan penulis kepada cerita "Goosebumps" dan telah menyimpan semua hantu...
1

Nur Alja

Shared publicly  - 
 
Tutorial : Dua App Instagram dalam Satu device ? Mudahnya!
Assalamualaikum dan Hai semua. Alja nak share satu benda iaitu INSTWOGRAM . INSTWOGRAM ini apa benda? INSTAGRAM ke? Yes. Tepat sangat Tepat. INSTWGRAM ini adalah Application seperti Instagram tapi kita boleh buat dua Instagram dalam satu Device/Handphone. W...
 ·  Translate
Assalamualaikum dan Hai semua. Alja nak share satu benda iaitu INSTWOGRAM. INSTWOGRAM ini apa benda? INSTAGRAM ke? Yes. Tepat sangat Tepat. INSTWGRAM ini adalah Application seperti Instagram tapi kita boleh buat dua Instagram...
1
People
Have them in circles
814 people
Nur Amira's profile photo
TOKO ALAT FISIOTERAPI's profile photo
Sayping Sayping's profile photo
kelah biru's profile photo
Hazlinda Husin's profile photo
JariJemari Menaip's profile photo
Max Galunza (The Kabuki Effect)'s profile photo
cik edda's profile photo
Faezah Abdullah's profile photo
Education
  • SMK Bandar Tun Razak
    2008 - present
Apps with Google+ Sign-in
  • Clash of Clans
Story
Tagline
Cahaya Permata «^.^»
Introduction
Hanya manusia biasa yang tak sempurna dan kadang salah . Salam ukhuwah Fillah Abadan Abada :)