Profile cover photo
Profile photo
Implant centar Martinko
35 followers
35 followers
About
Implant centar Martinko's posts

Post has attachment
Ovo je lijep prikaz gdje se vidi povlačenje zubnog mesa kod zuba na kojem su vršeni zahvati saniranja zubnim ispunima. S vremenom je došlo do upala zbog kojih se zubno meso počelo povlačiti. Zub se morao ukloniti i nadomješten je zubom na implantatu. Nakon par mjeseci zubno meso se vratilo na mjesto u punom volumenu.
Photo

Post has attachment
Photo

Post has attachment
Da li je ovakva situacija i kod vas?
Photo

Post has attachment
Ideja za instant lijepi osmijeh za 'selfi' na brzaka.
Photo

Post has attachment
Photo

Post has attachment
Zahvati sa zubnim implantatima u svijetu
Istraživanje svjetskog tržišta zubnih implantata procijenilo je da Europa čini 48% tog tržišta. Zemlje u Europi s najvećim postotkom ugradnje zubnih implantata su za sada Italija, Njemačka i Francuska. Dobro je znati da je i Hrvatska među zemljama u kojima stanovništvo prepoznaje potrebu i kvalitetu nadomještanja izgubljenih zubi zubnim implantatima. Sigurni smo da bi naš udio u tom postotku bio puno veći kada bi platežna moć u hrvatskoj bila bolja i kada bi nabavna cijena medicinskih materijala bila niža.
Izvor: Business Europe / Dental Tribune International
Photo

Post has attachment
Nije loše znati!
Photo

Post has attachment

Post has attachment
Zašto nam se zubi pomiču?

Mnogi su kao djeca nosili aparatić za zube ‘Bit ćeš nam zahvalan /na kad odrasteš’ govorili su tate i mame. E pa tate i mame, sad smo odrasli, a ispravljeni zubi su nam se počeli pomicati, u čemu je štos?

Postoji mnogo razloga zašto nam se zubi pomiču, genetika, godine, škrgutanje, loše navike i karijesi i njihove sanacije. Konačni rezultat mogu biti razmaci, rupe, iskrivljenost. Sve se to da popraviti dosta jednostavno ako se dovoljno rano uoči. Zašto nam se zubi pomiču?
Jedan od razloga je genetika. Iako ste rođeni s pravilnim zubima, u kasnijoj dobi zbog genetike zubi se mogu početi pomicati. Karijes značajno može utjecati na pomicanje zubi. Zbog ispuna na zubima može doći do drugačijeg zagriza i pomicanja zubi. Ako se karijes ne sanira na vrijeme može preči na zubno meso i kost čeljusti koja zbog upale propada i ne daje dovoljno uporište zubima.

Godine također utječu na pomicanje zubi. Prostor između zubi se s godinama povećava kako se troši zubna caklina. Donji zubi su slabiji od gornjih pa se brže i troše. Stalnim grizenjem i pritiskom na donje zube može doći i do pomicanja zubi.
Gubitak zuba jako utječe na pomicanje okolnih zubi i zato je stavljanje zubnog implantata najbolji i jedini način da se spriječi propadanje kosti nakon izgubljenog zuba kao i pomicanje okolnih zubi.
Photo
Photo
2015-12-29
2 Photos - View album

Post has attachment
PhotoPhotoPhoto
2015-12-29
3 Photos - View album
Wait while more posts are being loaded