Profile

Cover photo
Cahaya Hidup CH
Worked at KFCH
Attended smk mudzaffar shah
Lived in Malaysia
291 followers|227,364 views
AboutPostsPhotosYouTube

Stream

Cahaya Hidup CH

Shared publicly  - 
 
Nak Adopt Kucing Tak?
Assalammualaikum. Hari ni CH nak mintak tolong pada sesiapa yang baca atau TERbaca post ni. Sebab CH sangat memerlukan pertolongan korang terutamanya peminat/pencinta dan tuan kucing. Okey,biar CH mulakan kisah.Actually around last week ada la sekor kucing ...
 ·  Translate
Assalammualaikum. Hari ni CH nak mintak tolong pada sesiapa yang baca atau TERbaca post ni. Sebab CH sangat memerlukan pertolongan korang terutamanya peminat/pencinta dan tuan kucing. Okey,biar CH mulakan kisah.Actual...
1
Add a comment...

Cahaya Hidup CH

Shared publicly  - 
 
JODOH.Inilah yang sering kali berlegar dalam benak fikiran manusia yang masih menanti siapa pasangan hidupnya di dunia ini.Jodoh itu di tangan Tuhan.Tiada sedikitpun kuasa dari tangan manusia untuk menetapkan siapa yang bakal...
1
Add a comment...

Cahaya Hidup CH

Shared publicly  - 
 
Sekadar Meluah : Bila Hanya Satu Jari Menuding Diri Sendiri.
Bukan mahu merungut,apatah lagi menyalahkan orang lain.Cuma CH nak luahkan rasa je... Bulan puasa,CH sedar tak baik banyak merungut apatah lagi mengkritik orang lain.Tapi pagi ni tiba-tiba CH rasa nak bersuara. 'Bila Hanya Satu Jari Menuding Diri Sendiri' -...
 ·  Translate
Bukan mahu merungut,apatah lagi menyalahkan orang lain.Cuma CH nak luahkan rasa je... Bulan puasa,CH sedar tak baik banyak merungut apatah lagi mengkritik orang lain.Tapi pagi ni tiba-tiba CH rasa nak bersuara. ...
1
Add a comment...
 
PROJEK RAYA : KUIH SIMPUL KASIH
Assalammualaikum,Selamat menunaikan ibadah puasa Ramadhan hari kedua pada hari ini. Even baru dua hari puasa,CH dah ada projek raya? Hehehe... Actually,projek raya ni lebih kepada anak buah CH yang punya.Walaupun dia baru form 5 tapi skill dia buat kuih & m...
 ·  Translate
Assalammualaikum,Selamat menunaikan ibadah puasa Ramadhan hari kedua pada hari ini. Even baru dua hari puasa,CH dah ada projek raya? Hehehe... Actually,projek raya ni lebih kepada anak buah CH yang punya.Walaupun dia baru for...
1
Add a comment...

Cahaya Hidup CH

Shared publicly  - 
 
Restoran Makanan Segera : TEXAS CHICKEN
Pernah dengar restoran makanan segera TEXAS CHICKEN ? Sebab CH pun baru pertama kali cuba makan lunch kat sini.Pendapat CH? Meh baca lagi.... Inilah rupa restoran tu.Yang ini lokasi restorannya terletak di The Main Subang Jaya. Actually,CH pergi last Friday...
 ·  Translate
Pernah dengar restoran makanan segera TEXAS CHICKEN? Sebab CH pun baru pertama kali cuba makan lunch kat sini.Pendapat CH? Meh baca lagi.... Inilah rupa restoran tu.Yang ini lokasi restorannya terletak di The Main Subang Jaya...
1
Add a comment...

Cahaya Hidup CH

Shared publicly  - 
 
Jawatan kosong! Jawatan Kosong!
Assalammualaikum. Hari ni CH nak update pasal jawatan kosong lagi.Dah rasa macam blog jawatan kosong pulak.Hahaha... Okey,pada sesiapa yang ada kelulusan dalam bidang Hotel Management (sekurang-kurangnya ijazah) dan berminat untuk bekerja secara kontrak sel...
 ·  Translate
Assalammualaikum. Hari ni CH nak update pasal jawatan kosong lagi.Dah rasa macam blog jawatan kosong pulak.Hahaha... Okey,pada sesiapa yang ada kelulusan dalam bidang Hotel Management (sekurang-kurangnya ijazah) dan b...
1
Add a comment...
Have her in circles
291 people
Mohd Rozmie's profile photo

Cahaya Hidup CH

Shared publicly  - 
 
Peperiksaan Pentaksiran Tingkatan 3 2014
Pentaksiran tingkatan 3, kali pertama untuk tahun ini akan diadakan kepada semua pelajar tingkatan 3. Bagi pelajar yang lahir pada tahun 1999,memang mereka la yang akan menghadapinya. Susah tak? Huh,memang susah!CH dah tengok sendiri soalan yang diberikan o...
 ·  Translate
Pentaksiran tingkatan 3, kali pertama untuk tahun ini akan diadakan kepada semua pelajar tingkatan 3. Bagi pelajar yang lahir pada tahun 1999,memang mereka la yang akan menghadapinya. Susah tak? Huh,memang susah!CH dah ...
1
Add a comment...

Cahaya Hidup CH

Shared publicly  - 
 
Bukan mahu merungut,apatah lagi menyalahkan orang lain.Cuma CH nak luahkan rasa je... Bulan puasa,CH sedar tak baik banyak merungut apatah lagi mengkritik orang lain.Tapi pagi ni tiba-tiba CH rasa nak bersuara. ...
1
Add a comment...

Cahaya Hidup CH

Shared publicly  - 
 
Throw back : Lunch SEOUL GARDEN punya cerita
Sejak-sejak TERminat dengan drama sama variety show dari KOREA kan,CH mula la nak menggedik sama.Korang yang baca nak meluat pun takpa.hahahaa.... Kalau dulu,sikit punya tak paham pasal Running Man,tapi sekarang itu la benda yang paling setia CH tonton.Ketu...
 ·  Translate
Sejak-sejak TERminat dengan drama sama variety show dari KOREA kan,CH mula la nak menggedik sama.Korang yang baca nak meluat pun takpa.hahahaa.... Kalau dulu,sikit punya tak paham pasal Running Man,tapi sekarang itu la ben...
1
Add a comment...

Cahaya Hidup CH

Shared publicly  - 
 
LAWATAN DELIGASI UNIVERSITI INJE KOREA KE KFCIC
Annyong haseyo! First time dapat tahu ada budak-budak korea nak datang kolej,teruja sangat! Perasaan macam gaya nak jumpa Running Man depan mata tu....Hahahahaa.....Al-maklum la,kaki belum ada rezeki nak jejak tanah Korea.Nak buat camna,kan?Okey,teruskan me...
 ·  Translate
Annyong haseyo! First time dapat tahu ada budak-budak korea nak datang kolej,teruja sangat! Perasaan macam gaya nak jumpa Running Man depan mata tu....Hahahahaa.....Al-maklum la,kaki belum ada rezeki nak jejak tanah Korea.Nak...
1
Add a comment...

Cahaya Hidup CH

commented on a video on YouTube.
Shared publicly  - 
 
love this song....... indeed
1
Add a comment...

Cahaya Hidup CH

Shared publicly  - 
 
Boleh Buat Pilihan?
Cuba korang bayangkan korang ada dalam situasi seperti ini : Assalammualaikum dan selamat pagi untuk semua readers (kalau ada,hahaha!) Sekarang,korang rasa selesa,enjoy dengan hidup dan pekerjaan sekarang even hidup dan gaji korang setip bulan bukanlah dala...
 ·  Translate
Cuba korang bayangkan korang ada dalam situasi seperti ini : Assalammualaikum dan selamat pagi untuk semua readers (kalau ada,hahaha!) Sekarang,korang rasa selesa,enjoy dengan hidup dan pekerjaan sekarang even hidup dan gaji ...
1
Add a comment...
People
Have her in circles
291 people
Mohd Rozmie's profile photo
Work
Occupation
Admin
Employment
  • KFCH
    Admin
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Previously
Malaysia - Selangor
Links
Contributor to
Story
Bragging rights
simpla person . my nickname in as a blogger is Cahaya Hidup
Education
  • smk mudzaffar shah
Basic Information
Gender
Female
Looking for
Friends, Networking