Profile cover photo
Profile photo
Cuti Famili
86 followers -
Percutian lebih indah bila dilakukan bersama keluarga tercinta
Percutian lebih indah bila dilakukan bersama keluarga tercinta

86 followers
About
Cuti's posts

Post has attachment

Post has attachment
MOSHA (Pengganti Milo)
Kalau nak minum air coklat, mesti ramai yang teringat kat Milo, kan? Macam dah sinonim je nama milo dengan air coklat kat Malaysia ni.   Namun, memandangkan milo adalah keluaran Nestle dan tuannya orang Israel, jadi saya sudah meninggalkan milo sejak 2-3tah...

Post has attachment
ITALY PART 3 : DAY TRIP KE PISA
Ini adalah sambungan review saya tentang Itali;- bermula dengan Rome dan kemudiannya Florence . Semasa di Florence, kami mengambil kesempatan untuk buat day trip ke Pisa. Ia adalah keputusan saat akhir, yakni lepas subuh hari berkenaan (subuh pada bulan May...

Post has attachment
ITALI PART 2 - PERCUTIAN DIY DI FLORENCE
May lalu saya dan En. suami berkesempatan ke Itali. Percutian ke Itali ini mengambil masa lebih kurang 14 hari, di mana 4 hari 3 malam kami habiskan di Florence. Erm.. tidaklah solid 4 hari 3 malam sebab salah 1 hari tu kami buat day trip ke Pisa dan Cinque...

Post has attachment
PROMOSI 50% OFF ENRICH UNTUK PENUKARAN MILES KE CHINA, HONG KONG DAN TAIPEI
Promosi redeem tiket kapal terbang MAS dengan menggunakan hanya 30%-50% daripada jumlah Enrich Miles yang diperlukan kini sudah bermula! Kalau korang memang bercadang untuk ke China, Hong Kong atau Taipei.. dan Enrich Miles masih banyak dalam simpanan, apa ...

Post has attachment
ITALI PART 1 : PERCUTIAN DI ROME
Pada May 2015, saya dan suami berkesempatan ke Itali sekadar untuk meluaskan pengalaman dan pengetahuan tentang negara dan budaya yang lain daripada negara sendiri. Kami buat DIY sahaja, tidak ikut mana-mana tour package sebab mahukan kebebasan masa dan atu...

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
RESTORAN MAKANAN HALAL DI ITALI
Sebagai umat Islam,
saya amat particular dengan makanan yang saya makan. Saya mahu ianya halal.
Halal tidak terhad kepada bebas babi dan arak sahaja, tetapi mestilah
disembelih dengan cara yang betul, tidak bercampur dengan bahan2 haram, serta
peralatan mem...

Post has attachment
CIOA, ITALIA! PENGALAMAN PERCUTIAN DI ITALI
Ciao, Italia! (Hi Italy!). Setelah hampir setahun merancang, akhirnya pada bulan May 2015 alhamdulillah saya dan En. Suami selamat tiba di bumi Itali. Ketika kami sampai, cuaca di Itali amat baik... sejuk, tapi matahari menyinar menjadikan cuaca begitu sele...
Wait while more posts are being loaded