Profile cover photo
Profile photo
Jorge Romance
540 followers
540 followers
About
Posts

Post has attachment
Add a comment...

Post has shared content
Doncs jo no em mossegaré la llengua

La imatge de "desunió en el procés" es genera quan es construeixen relats falsos i interessats. Com el relat segons el qual s'havia d'articular una candidatura unitària a les eleccions europees. Relat fals i interessat promogut per CDC per una preocupació mai confessada: el temor de CDC de tastar la seva primera derrota electoral davant d'ERC. S'alimenta, s'amplifica, s'abraça aquest relat fins que es converteix en un tòtem indiscutible. 

Un cop es constata que això no serà així, i davant del "drama nacional" que el relat no floreixi, es passa a una segona fase promoguda des de la mateixa tribuna. Ara allò que cal és pactar un punt comú sobre el dret d'autodeterminació als programes de les forces polítiques que concorren a les eleccions europees i que defensen el dret de decidir de Catalunya. És ben bé igual si, per pura lògica i compromís, totes les forces polítiques que estan en el procés portaran aquest punt en el programa. Ara allò que cal és forçar una nova fotografia conjunta, de tots al costat del president, i qui no surti a la fotografia serà foragitat, escarnit i vilipendiat per donar una imatge de "desunió en el procés".

Tot això que passa, que ens passa, ho podríem resumir amb una etiqueta: #totsambelpresident. Precisament aquest tòtem és el que genera una imatge de "desunió en el procés". La roda de molí a què es vol fer passar tothom és la que ho distorsiona tot, la que converteix el procés en un xou, la que dóna una imatge de "desunió en el procés". El vaixell cap Ítaca que alguns han volgut construir s'ha batejat com a #totsambelpresident i això fa que milers i milers de persones continuïn sense pujar al vaixell. 

El vaixell que cal construir és el de #totsambelpoble. El subjecte sobirà que les darreres eleccions al Parlament de Catalunya va dibuixar un mandat clar: que el poble sigui consultat en un referèndum. El poble, un subjecte complex i plural, que ha de recuperar el protagonisme per davant de càlculs electorals i relats falsos i interessants que desvirtuen el procés. 
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment
He puyau un nuevo video en Youtube
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded