Profile cover photo
Profile photo
Kucing Terbiar Anjing Jalanan
1 follower
1 follower
About
Posts

Post has attachment
Meow Pemeriah Suasana Berkursus
Hi Kawan-Kawan!  Salah seorang volunteer kami ada kursus teambuilding di Melaka. Haaa memang tak sangka yang anak anak bulu nih joined sekali. kursus 3 hari dan mereka ni gigih duduk bersama. boleh dapat sijil macam nih.  kucing-kucing ini dijaga baik oleh ...

Post has attachment
Kucing, Outstation dan Rindu
Hi kawan-kawan,  Korang ada tak berperasaan macam ni bila selalu kena pergi outstation? How we wished yang anak-anakbulu kita nih boleh text dan update keadaan diri mereka kan?  Kredit Gambar: Cik Idaxu Rais kebiasannya kita akan tinggalkan kunci rumah kepa...

Post has attachment
A Counter-Reply to the Wild Accusations Thrown to KTAJ/SCRATCH
Disclaimer: This entry is to explain and to counter-reply the accusations thrown to KTAJ/SCRATCH and its members. We are not interested to picking up fight with any NGO or individuals. With this entry published, we assume everyone has moved on and really me...

Post has attachment
Bertabahlah Malaysia
As Salam dan Selamat Sejahtera, Belum surut lagi kesedihan kerana kehilangan MH370 dan tragedi MH17, kini kita dikejutkan pula dengan kehilangan QZ8501 dikala kita bertungkus lumus menghadapi masalah banjir. Berat betul dugaan dan ujian yang terima. Credit:...

Post has attachment
Neutering Day @ Klinik Kembiri Setapak Sponsored by The Bodyshop
Hi kawan-kawan! Many weeks ago we were approached by The Bodyshop personnel who wanted to be known as Amy. Amy contacted us and informed us a good news! The Bodyshop agreed to sponsor our Neutering Program and we managed to neuter 18 stray cats, 9 of which ...

Post has attachment
S.C.R.A.T.C.H @ Kulaijaya
Hello kawan kawan,  Hujung minggu (4th Oktober 2014) lepas kami telah dipelawa oleh pihak pegurusan IOI Mall Kulaijaya untuk terlibat dalam program World Animal Day 2014. Program ini bertujuan memberi kesedaran tentang kepentingan Trap-Neuter-Release/Rehome...

Post has attachment
Arrrghhhh...takutnya dengan kucing!!
As Salam.. Haaii...cuba baca tajuk kat atas...mcm biasa dengar je dialog ni bila kita makan di warung atau kedai mamak kan...siap ada yg angkat2 kaki atas kerusi..ada yang terus berdiri...ada yang kuis-kuis dengan kaki...ada yang muncung-muncung bibir dok s...

Post has attachment
Dilema Si Kucing Senior...
Assalammualaikum..Haii… Dalam banyak2 kucing yg korang ada… berapa
umur yg paling senior?? 10 thn??   12
thn??   15 thn?? Pic sekadar hiasan. Sumber: Google.com Seperti manusia…kucing juga mampu
mencapai umur senior yang panjang apabila dijaga dengan baik…w...

Post has attachment
Ihsan dan Perikemanusian Yang Hilang
Assalammulaikum kawan kawan, Hari ni kami nak kongsikan cerita sedih dan sadis. Di
sebalik laungan kemanusiaan yang sekarang heboh dipekikan, ada juga manusia
yang mendiamkan kekejaman kepada haiwan yang tidak bersuara ini. Lynn merupakan feeder dan core vo...

Post has attachment
Wait while more posts are being loaded