Profile

Cover photo
Penjacki klub Climbing Tribe
31 followers|3,266 views
AboutPostsPhotosYouTube

Stream

Have them in circles
31 people
Misa Vasic's profile photo
Katarina Manovski's profile photo
PK Climbing Tribe's profile photo
Dragana Rajblovic's profile photo
Mina Sneperger's profile photo
 
"Most sports require only one ball"
1
Add a comment...
2
Add a comment...
People
Have them in circles
31 people
Misa Vasic's profile photo
Katarina Manovski's profile photo
PK Climbing Tribe's profile photo
Dragana Rajblovic's profile photo
Mina Sneperger's profile photo
Contact Information
Contact info
Mobile
+381 63 744 2115
Email
Google Talk
climbingtribe
Story
Tagline
"Most sports require only one ball"
Introduction
Bitno pitanje koje svaki čovek treba da postavi sebi je „šta ja želim od života“. Pod ovim ne mislim na „oću još para, lepe devojke, kavasaki i viski-kolu“, „želim biti kao Radoš Bajić“ ili ne znam ti ni ja šta. Mislim na životni cilj. Šta svakog čoveka tera da ide dalje, napreduje i bavi se sobom.
Oni koji znaju odgovor na ovo pitanje su odista srećni jer hrle ka svom cilju i ne haju za prepreke. Oni koji ne znaju cupkaju u mestu i bivaju pregaženi točkom istorije ili pak sudbine, dok oni neopredeljeni su u fazonu da probavaju sve i svašta dok se negde ne pronađu. Ljudi počinju sa testiranjem sebe dok su još deca i to neretko na polju sporta. Često se u domovima daju čuti ovakva pitanja: „mama, mama, drugar mi ide na fudbal, oću i ja“, „tata, tata, ima neki mišićavi čika na TV-u oću i ja da budem takav i da ubijam ljude vilama i cirkularom“, „bako, bako, oću da budem kao Džeki Čen“ itd. Izbor sporta nije ni malo lak. Fudbal, odbojka, tenis, vaterpolo, bejzbol, boks, košarka, rukomet, streljaštvo, bodi bilding, gimnastika, free running, orjentiring i zašto da ne... sportsko penjanje.

Sportsko penjanje se poput kakvog provalnika uvuklo u naše domove, krišom, pod okriljem noći. Međutim, poslednjih godina se mnogo priča o ovom vidu zabave i rekreacije. Te se uvodi u Olimpijske Igre, te je to najbolji sport, te adrenalin, te priroda i svež vazduh a da ne pominjem napucane frajere i gipke devojke što graciozno i na oko lako đipkaju po prirodnim i veštačkim stenama. Gledati profesionalnog penjača kako se kreće po steni se može porediti, i to bez preterivanja, sa vrhunskim baletom.

Imajući u vidu da je ovo sport u ekspanziji, veoma je teško odabrati pravi klub. Climbing Tribe je nastao iz jednog vrlo prostog razloga. Dobro.. dva razloga. Prvi je da bi okupio istomišljenike i potpomogao ne samo unapređenju slobodnog penjanja već i popularizaciji sporta. Olakšao i organizovao treniranje. Ali pre svega da bi uveo nove ljude u svet penjanja. Sad već cepidlačite, znam da su to tri razloga, pa šta?
I zato mi, u klubu Climbing Tribe, ćemo se potruditi da svakome posvetimo maksimum pažnje i da mu pomognemo u ostvarivanju najbitnijeg cilja. Unapređivanja sebe...