Profile cover photo
Profile photo
Veikko Jormanen
About
Veikko's posts

Post has attachment
Matkatoimistot järjestävät lähinnä lomareissuja suosittuihin matkakohteisiin ulkomailla ja toisinaan myös kotimaassa. Tuollaiset matkapalvelut ovat ns. täyden palvelun matkanjärjestäjiä, joilla on hyvin operoivan palvelun kera ainakin yksi kivijalkamatkatoimisto, sekä myöskin oma linja-autokuljetus sekä lomamatkaoppaat lomakohteessa opastamassa turisteja. Tällaisilla matkatoimistoilla on niin ikään useimmiten oma palvelupisteensä matkakohteessa vieraassa maassa.

Tätä nykyä lukuisat lomamatkanjärjestäjät ovat ns. internet-matkanjärjestäjiä, eli ne toimivat pelkästään internetissä ja niiden avulla kannattaa etsiä halpoja kohdelentoja, matkapaketteja ja hotelleja halutusta matkakohteesta usean eri matkatoimiston ja lentoyhtiön repertuaarista.

Matkan varaus matkatoimiston kautta tehdään nykyään todella yleisesti internetin avulla, jolloin matkapalvelun nettisivustolta valitaan kohtuuhintainen lomamatka, esimerkiksi matkapaketti hotellimajoitus ja lennot, ja reissun maksu maksetaan heti internet-pankissa. Pian lentoasiakirjat ja muut asiakirjat saa omaan sähköpostiosoitteeseen.

Matkapalveluilla on useimmiten vakiokohteensa. Isoimmilla matkapalveluilla paikkoja on runsaasti ja palvelu saattaa olla asiallista usein niin, että matkakohteessa on vastassa matkanjärjestäjän oma kohdeopas ja reissuun lukeutuu niin ikään kuljetukset lentoasemalta hotellille ja päinvastoin loman päättyessä.

Netissä on myöskin muutamia suosittuja äkkilähdöt-palveluja, joiden kautta voi helposti löytää hyvän lomamatkapaketin tai esim. ainoastaan lennon tiettyyn lomapaikkaan. Matkatarjouksissa ovat etupäässä valittavana tunnetut eteläisen Euroopan aurinkoiset lomakohteet.

Matkailu on nykypäivänä erittäin normaalia, ja erityisesti Välimeren alueen matkakohteet ovat hyvin suosittuja syksyisin, kevätaikaan ja kesäaikaan. Niin ikään kaukolomamatkat ovat tänä päivänä myöskin pidettyjä, ja suosittuja lomapaikkoja ovat muun muassa Vietnam, Meksiko ja Brasilia. Kaukolomamatkojen hinnat ovat normaalisti tosin paljon hinnakkaampia kuin välimerelliset matkapaketit.

Talvella suomalaisten lomamatkailijoiden suosikki on ollut Kanariansaaret ja mm. Teneriffa, sillä saarille tehdään runsaasti lomareissuja ja niin ikään paikka sijaitsee niin lähellä päiväntasaajaa, että siellä on lämmintä lähes jatkuvasti, myös talviaikaan kun Pohjolassa on pakkasta.

Post has attachment
Reissun varaaminen matkanjärjestäjän avulla tapahtuu tätä nykyä todella usein verkon kautta, jolloin matkanjärjestäjän nettipalvelusta haetaan kohtuuhintainen matka, vaikka matkapaketti lennot ja hotelli, ja reissun hinta maksetaan välittömästi nettipankissa. Sitten lentoasiakirjat ja muut dokumentit saa omaan sähköpostiosoitteeseen.

Matkanjärjestäjillä on usein vakiolomakohteensa. Suuremmilla matkatoimistoilla lomakohteita on runsaasti ja palvelu saattaa olla asiallista myös sillä tavoin, että lomakohteessa on vastassa matkanjärjestäjän oma matkaopas ja reissuun lukeutuu myöskin kuljetukset lentoasemalta hotelliin ja päinvastoin loman päätyttyä.

Verkossa on myöskin monia hyviä nopeat lähdöt-sivustoja, joiden kautta saattaa vähällä vaivalla hakea edullisen matkapaketin tai esimerkiksi ainoastaan lennon tiettyyn matkapaikkaan. Äkkilähdöissä ovat etupäässä listattuna tunnetut Välimeren alueen aurinkoiset matkailukohteet.

Myös hotellihuoneeseen ja hotellin tasokkuuteen ja olinpaikkaan määränpäässä kannattaa suunnata huomiota. Silloin kun Suomessa, mm. pääkaupungissa aikoo oleskella, tasokasta hotellihuonetta voi hakea vaikka Hotelli Helsinki -sivustolta.

Matkustaminen on nykyään melkoisen tavallista, ja varsinkin Etelä-Euroopan lomamatkakohteet ovat todella pidettyjä syksyllä, kevätaikaan ja kesäisin. Lisäksi kaukomatkat ovat tätä nykyä myöskin kysyttyjä, ja suosittuja lomakohteita ovat muun muassa Thaimaa, Meksiko ja Kuuba. Kaukolomamatkojen hinnat ovat yleensä tosin huomattavasti kalliimpia kuin välimerelliset lomamatkat. Matkustaminen on normaalia myös talvella kun Skandinaviassa on kalsea ilma.

Post has attachment
Wait while more posts are being loaded