Profile cover photo
Profile photo
Catalin Furtuna
1 follower -
Never die alone
Never die alone

1 follower
About
Catalin's posts

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
Add a message to your video

Post has attachment

      Sunt vinovat. Am hranit caini, pisici, porumbei, ... pe strada. In aceeasi masura in care am hranit si oameni. Intr-o zi, infometat fiind, dupa cumparaturi la Cora, impreuna cu consoarta, am hotarat sa ne ostoim foamea de la un fast food local. In timpul ospatului, la o masa in lateral se aseaza doua batrane, fara a consuma nimic. La un moment dat una ii impartasea celeilalte dorinta ca, poate, doi cetateni ce nu mai mancau la o masa mai indepartata vor lasa salata de care nu se atinsesera si, cu banii ce ii aveau isi vor procura o portie de cartofi prajiti. Atunci, de comun acord, le-am cedat mancarea noastra. Noi vom avea ocazia sa mancam si a doua zi. Cu imaginea multumirii  ochiilor lor, pentru ceva banal pentru noi, ma hranesc in continuare.
         Cineva spunea p-aci ca "decat pentru Rosia Montana mai bine s-ar protesta in favoarea eutanasierii cainilor". Cam asta-i nivelul. De parca una ar exclude-o pe cealalta.   Fapt real: un caine a omorat un copil. Solutie: Omoram toti cainii. Conform aceluiasi mecanism de gandire: un individ omoara(violeaza, talhareste...) un copil(semen). Solutie: Omoram toti oamenii?  Un caine a omorat un copil. Prin aprobarea(fiecaruia dintre noi, fie si tacita) a exploatarii miniere Rosia Montana si a gazelor de sist se deschide o cutie a Pandorei ce va omori copii in masa. Altcineva spunea ca suntem platiti sa protestam. Le doresc ca, zilnic, sa castige atat cat castigam din dorinta de a ne revendica viitorul. Daca castigam ceva este dreptul copiilor mei si, in aceeasi masura ai lor, de a respire aer curat si a se bucura de frumusetea acestei tari. Mergeti La Universitate sa vedeti cu proprii ochi ce se intampla acolo. La ProTv spuneau ca 200 de oameni au blocat Bd Regina Elisabeta. Daca o multime stand jos pe caldaram(exista fotografii) intre Campineanu si rondul de la Universitate(plus cei de pe trotuare) inseamna 200, inseamna ca au angajat-o pe Roberta la numarat. Pe B1 spuneau ca se protesteaza contra guvernului(nu aminteau nimic de Rosia Montana si gaze de sist).
        Logica primitiva duce la absenta oricarei prioritizari. Nu ma simt reconfortant sa stiu ca un copil a fost omorat de caini, dar asemenea nici ca vad caini striviti pe caldaram si ca unii au incasat sume cu muuulte zerouri sa nu se intample asta. Si se putea intampla asta evidentiind mai mult latura crestina decat cea barbara a natiei romane.  Din pacate ne multumim sa votam aceeasi oameni ce se muta dintr-o caruta in alta fara a avea curajul de a iesi in strada si a spune NU/STOP. Ne multumim sa fim agresivi pana la spume(sa ne injuram) in spatiul virtual. Suntem aceeasi societate din 1990 incoace si nu dam semne ca am dori macar sa ne schimbam. Ne adapostim sub euphoria colectiva ce ne duce catre o gandire de tipologie ovina. Comunismul a atrofiat aplecarile spre a ne revendica real(nu virtual) dreptatea.
          Mergand in Piata Universitatii am simtit ca mai avem o sansa. O sans ace multi(a se citi media, mediul politic,...) vor sa ne-o rapeasca. Dar simt, mai mult ca in iarna, ca dispune de mai mult suflu si creativitate.
             Noapte buna Romania, dar trezeste-te!

Post has attachment

Post has attachment
Wait while more posts are being loaded