Profile

Cover photo
Al Kisah
Lives in Malaysia
396 followers|1,403,812 views
AboutPostsPhotosYouTube

Stream

Al Kisah

Shared publicly  - 
 
Merchandise Cinderella dari Astro Circle untuk anda semua
* Sempena tayangan perdana Cinderella pada 12 March, Astro Circle bermurah hati ingin memberi hadiah terutama kepada kanak-kanak. Limited Edition Disney's Cinderella movie merchandise. Yang penting layari Astro Circle bahagian Reward Activities, jawab soa...
 ·  Translate
Prizes 2 X Grand Prize (The 1000th and 2000th entry with correct answer) Disney's Cinderella Make Up Pouch 4 X First Runner up (The 100th, 300th, 500th and 700th entry with correct answer) Disney's Cinderella Bracelet Watch 4 X Second Runner up (The 200th, 400th, 600th and 800th entry with ...
1
Baladewa Tour's profile photo
 
Assalamualaikum dan salam sejahterasemua....

Jom ramai-ramai jalan-jalan & shoping di Kota Bandung Indonesia

Pakage untuk 6 orang keatas

Utk Harga Pakage Bandung City Tour 3 hari 2 malam utk 6 org keatas
Pakage : Transport (Apv Suzuki) & Hotel 2 star + Sarapan Pagi (Hyper InnHotel)
RM175.00 / seorang

1 day : Bandung City Tour (Shooping)
2 day : Bandung City - Tangkuban Perahu Tour @ Kawah Putih Tour - Bandung City Tour (Shooping)
3 day : Bandung City Tour (Shooping

Untuk Harga Pakage Bandung City Tour 4 hari 3 malam utk 6 org keatas
Pakage : Transport (Apv Suzuki) & Hotel 2 star + Sarapan Pagi (Hyper InnHotel)
RM245.00 / seorang

1 day : Bandung City Tour (Shoping)
2 day : Bandung City Tour - Tangkuban Perahu Tour @ Kawah Putih Tour - Bandung City Tour (Shooping)
3 day : Bandung City Tour (Shooping)
4 day : Bandung City Tour (Shooping)
** Jika mahu ke Trans Studio Bandung juga boleh

Program Free & Easy
Kunjungi web kami
Www.tourmalaysiabandung.com
Www.baladewatour.com
W.a. +6282216910022
+6281251200062
 ·  Translate
Add a comment...

Al Kisah

Shared publicly  - 
 
Pelepasan Cukai - Soalan Lazim Untuk Kita Semua
* Setiap tahun mesti pening nak fikirkan macam mana nak kurangkan atau melepaskan diri dari dikenakan cukai yang banyak. Kalau dapat full PCB (Ansuran/Potongan Cukai Bulan) memang best la. Tapi selalunya dapat kurang dari half, tu yang kena buat betul bet...
 ·  Translate
Setiap tahun mesti pening nak fikirkan macam mana nak kurangkan atau melepaskan diri dari dikenakan cukai yang banyak. Kalau dapat full PCB (Ansuran/Potongan Cukai Bulan) memang best la. Tapi selalunya dapat kurang dari half, tu yang kena buat betul betul. Potongan Zakat setiap bulan adalah ...
1
Add a comment...

Al Kisah

Shared publicly  - 
 
Tips: Ketiak berpeluh meleleh-leleh
* Aku memang punya masalah ni, cepat berpeluh walaupun lepas mandi.Sudah pelbagai deodorant aku cuba yang stick, melekit, cair, semua tak jalan. Kalau nak berpeluh, meleleh jua. Bila terbaca entri dari Dianarashid.com :ketiak basah?? cuba 5 cara atasinya ...
 ·  Translate
Bila terbaca entri dari Dianarashid.com :ketiak basah?? cuba 5 cara atasinya buatkan aku nak cuba, 1-jangan makan makanan pedas. Ini makanan kegemaran, memang susah nak elak. 2-Sapu limau nipis . Cuma potong limau dan gosok kan kat ketiak ketika mandi.cara ni juga akan buat ketiak lebih cerah.
1
Add a comment...

Al Kisah

Shared publicly  - 
 
Santai at Bayou Lagoon Park Resort
* Ini cerita tahun lepas bulan 12, Makcik wife aku booking bilik di Bayou Lagoon Park Resort, Melaka. Kitaorang apa lagi, menumpang la dengan muka tak malu. Agak nice juga la, dalam satu apartment ada 3 bilik, hall pun besar boleh sumbat sanak sedara yang...
 ·  Translate
Ini cerita tahun lepas bulan 12, Makcik wife aku booking bilik di Bayou Lagoon Park Resort, Melaka. Kitaorang apa lagi, menumpang la dengan muka tak malu. Agak nice juga la, dalam satu apartment ada 3 bilik, hall pun besar boleh sumbat sanak sedara yang ramai dan juga disediakan pantry untuk but ...
1
Add a comment...

Al Kisah

Shared publicly  - 
 
Tips: menyucikan keyboard keys
* Lama betul aku tak berblog. Sampai keyboard pun berhabuk dan kotor. Aku try da best untuk upload entri terbaik demi masa depan blog ni. Tapi kadang kala masa tidak mengizinkan. Walau apapun, Jom try tips ni, Cara menyucikan keyboard yang berwarna putih,...
 ·  Translate
Tips Bercakap dengan Ed: 1. Up to u all la nak baca doa ke tak. Jangan baca mentera bukan bukan sudah lah. 2. Yes, I ni slow ... Yike Bike - Urban Syle. *** Wow Macam ni punya basikal pun ada, memang terbaik la. I tengah survey mountain/road bike, tetiba terjumpa plak benda Yi.
1
Add a comment...

Al Kisah

Shared publicly  - 
 
RM mai malaysia..
 ·  Translate
Mereka kembali ke Asia setelah kejayaan yang menakjubkan ketika Race Start Running Man bertemu peminat di kota Singa tahun lepas. Kini ONE HD mempersembahkan Race Start Season 2 di Malaysia dalam bulan November. Buat pertama kalinya, 4 anggota dari the urban variety show – Kim Jong Kook, ...
1
Add a comment...
In his circles
519 people
Have him in circles
396 people
Qo bus's profile photo
Salju Sakinah's profile photo
Dilaella Ella's profile photo
Admin zalia elyana's profile photo
siti fatima Arifin's profile photo
Asrol Hafizi's profile photo
mohd azmir amir's profile photo
Sheila Salim's profile photo
sharifah shima's profile photo

Al Kisah

Shared publicly  - 
 
Nak Menang 2 Tiket VIP Percuma Thriller Live in KL
* Nak Menang 2 Tiket Percuma Thriller Live in KL, mudah saja. Bagi sesiapa yang ada account Astro, secara automatik ada boleh layari Astro Circle. Korang kena rajin-rajin layari dalam segment Reward Activities, banyak hadiah dan tiket free boleh di menang...
 ·  Translate
Nak Menang 2 Tiket Percuma Thriller Live in KL, mudah saja. Bagi sesiapa yang ada account Astro, secara automatik ada boleh layari Astro Circle. Korang kena rajin-rajin layari dalam segment Reward Activities, banyak hadiah dan tiket free boleh di menangi dengan menjawab soalan-soalan mudah.
1
Add a comment...

Al Kisah

Shared publicly  - 
 
[WTS] PS3 Game

 ·  Translate
Tips Bercakap dengan Ed: 1. Up to u all la nak baca doa ke tak. Jangan baca mentera bukan bukan sudah lah. 2. Yes, I ni slow ... Siri Part-Time #1: Mc D. *** Mc Donald Aku pernah bekerja secara part-time di Mc D berdekatan dengan Warta Bangi. Gajinya tidaklah lumayan, cuma RM3.
1
Add a comment...

Al Kisah

Shared publicly  - 
 
Target 2015
* Setiap tahun, kita perlu set KPI / Target apa yang kita nak capai. Boleh dikatakan Azam tahun baru. Walaupun dah masuk bulan Febuari. Azam aku dah ada cuma nak list dan hardcoded, masih lagi terkial-kial. Orang sibuk macam aku memang susah nak blog. Wak...
 ·  Translate
Setiap tahun, kita perlu set KPI / Target apa yang kita nak capai. Boleh dikatakan Azam tahun baru. Walaupun dah masuk bulan Febuari. Azam aku dah ada cuma nak list dan hardcoded, masih lagi terkial-kial. Orang sibuk macam aku memang susah nak blog. Waktu off-shift, ada saja benda yang aku perlu ...
1
Add a comment...

Al Kisah

Shared publicly  - 
 
Wrap-Up 2014
* Assalamualaikum, Tahun 2014 adalah tahun yang kurang memberansangkan dalam hidupku. Dari segi penulisan blog, tahun ini jumlah entri jatuh merundum sebanyak 32 entri. Jika tahun 2013 aku boleh post entri sebanyak 114 tapi tahun ini hanya 82 entri sahaja...
 ·  Translate
Pernah sekali aku berniat untuk menutup blog ini, namun bila melihat trafik yang makin meningkat membuatkan aku akan biarkan ianya dikekalkan. Alhamdulillah, walaupun aku jarang jengok blog sendiri, tapi prestasi menunjukkan pageview tidak pernah kurang dari 1000 sehari. hehe ok la, bagi blogger ...
1
Add a comment...

Al Kisah

Shared publicly  - 
 
Tips Bercakap dengan Ed: 1. Up to u all la nak baca doa ke tak. Jangan baca mentera bukan bukan sudah lah. 2. Yes, I ni slow ... Palestine : Qunut nazilah. *** Pada bulan yang mulia ini, kita rakyat Malaysia sibuk dengan juadah berbuka, buffet-buffet iftar, pencarian baju raya dan sebaga.
1
Jna marcello's profile photo
 
nk like :p
Add a comment...

Al Kisah

Shared publicly  - 
 
Lagi pasal IPTV
 ·  Translate
Walaupun kalau kita lihat FIber mempunyai bandwith yang besar dan kelajuan sehingga 10 Gb dengan jarak yang jauh berbanding copper, tetapi ada sebab musabab kenapa bangunan tinggi di Malaysia masih menggunakan COPPER sebagai pilihan utama. Sebagai kaedah yang tertua penghantaran data, ...
1
Add a comment...
People
In his circles
519 people
Have him in circles
396 people
Qo bus's profile photo
Salju Sakinah's profile photo
Dilaella Ella's profile photo
Admin zalia elyana's profile photo
siti fatima Arifin's profile photo
Asrol Hafizi's profile photo
mohd azmir amir's profile photo
Sheila Salim's profile photo
sharifah shima's profile photo
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Currently
Malaysia
Links
YouTube
Story
Tagline
Blogger, Photographer and Networker
Introduction
Blogger Networker Photographer 
Basic Information
Gender
Male
Apps with Google+ Sign-in