Profile

Cover photo
Al Kisah
Lives in Malaysia
413 followers|1,486,055 views
AboutPostsPhotosYouTube

Stream

Al Kisah

Shared publicly  - 
 
Trip Sabah May 2015
*  May 10, Aku berkunjung ke negeri dibawah bayu. Alhamdulillah, kunjungan aku kali ini adalah bulan sebelum kejadian gempa bumi. Segala peracangan aku buat berjalan dengan lancar. Hari pertama Ahad - bertolak pagi dari LCCT dan tiba di KK pada sebelah te...
 ·  Translate
Hari pertama Ahad - bertolak pagi dari LCCT dan tiba di KK pada sebelah tengahari. Setibanya disana, aku dapatkan kereta sewa lalu terus kitaorang ke Tune Hotel,1 Borneo. Pada sebelah petang, kitaorang jalan-jalan di pasar Filipin. dan makan malam di Restoran berdekatan.Apa lagi, pekena seafood ...
1
Add a comment...

Al Kisah

Shared publicly  - 
 
Perspirex untuk ketiak berpeluh meleleh-leleh
 *** Salam 1 Blogger, Pertamax sekali nak ucapkan terima kasih kepada blogger dibawah kerana memperkenalkan produk berjenama perspirex. Perspirex Antiperspirant Roll -On membantu untuk menghentikan peluh berlebihan dan bau. Perspirex menyediakan perlindunga...
 ·  Translate
1
Add a comment...

Al Kisah

Shared publicly  - 
 
Berseronok di Hello Kitty Town JB
* Awal bulan lepas, Aku pulang ke Selatan. Cadangnya nak ke USS lah.. Legoland lah.. tapi memandangkan currency yang tidak cukup baik. Aku hold dulu hasrat ke USS dan survey theme park mana yang ok untuk aku bawa cik Fea jalan-jalan. Jadi, aku decide untu...
 ·  Translate
Awal bulan lepas, Aku pulang ke Selatan. Cadangnya nak ke USS lah.. Legoland lah.. tapi memandangkan currency yang tidak cukup baik. Aku hold dulu hasrat ke USS dan survey theme park mana yang ok untuk aku bawa cik Fea jalan-jalan. Jadi, aku decide untuk ke Hello Kitty Town, pricenya agak ok, ...
1
Add a comment...

Al Kisah

Shared publicly  - 
1
Add a comment...

Al Kisah

Shared publicly  - 
 
Pelepasan Cukai - Soalan Lazim Untuk Kita Semua
* Setiap tahun mesti pening nak fikirkan macam mana nak kurangkan atau melepaskan diri dari dikenakan cukai yang banyak. Kalau dapat full PCB (Ansuran/Potongan Cukai Bulan) memang best la. Tapi selalunya dapat kurang dari half, tu yang kena buat betul bet...
 ·  Translate
Setiap tahun mesti pening nak fikirkan macam mana nak kurangkan atau melepaskan diri dari dikenakan cukai yang banyak. Kalau dapat full PCB (Ansuran/Potongan Cukai Bulan) memang best la. Tapi selalunya dapat kurang dari half, tu yang kena buat betul betul. Potongan Zakat setiap bulan adalah ...
1
Add a comment...

Al Kisah

Shared publicly  - 
 
Tips: Ketiak berpeluh meleleh-leleh
* Aku memang punya masalah ni, cepat berpeluh walaupun lepas mandi.Sudah pelbagai deodorant aku cuba yang stick, melekit, cair, semua tak jalan. Kalau nak berpeluh, meleleh jua. Bila terbaca entri dari Dianarashid.com :ketiak basah?? cuba 5 cara atasinya ...
 ·  Translate
Bila terbaca entri dari Dianarashid.com :ketiak basah?? cuba 5 cara atasinya buatkan aku nak cuba, 1-jangan makan makanan pedas. Ini makanan kegemaran, memang susah nak elak. 2-Sapu limau nipis . Cuma potong limau dan gosok kan kat ketiak ketika mandi.cara ni juga akan buat ketiak lebih cerah.
1
Add a comment...
Have him in circles
413 people
Anthonie Eka's profile photo
Mazuan Omar ali's profile photo
Que Achmad's profile photo
wazniah hadiman's profile photo
Anis Zainudin's profile photo
farrah yusnor's profile photo
Nuzime Si Pari Pari Putih's profile photo
Kaseh Azean's profile photo
azza sahana's profile photo

Al Kisah

Shared publicly  - 
1
Add a comment...

Al Kisah

Shared publicly  - 
 
Alkisah at Sunway Lagoon
* Assalamualaikum, Lama cheq tak post cerita dalam Blog. Ini semua kerana cheq sibuk memanjang. Nanti cheq start pelan-pelan. Banyak cerita nak kongsi, cuma tiada masa nak tulis. Apa pun, korang layan je la video ni dulu Enjoy !! *
 ·  Translate
1
Add a comment...

Al Kisah

Shared publicly  - 
 
Merchandise Cinderella dari Astro Circle untuk anda semua
* Sempena tayangan perdana Cinderella pada 12 March, Astro Circle bermurah hati ingin memberi hadiah terutama kepada kanak-kanak. Limited Edition Disney's Cinderella movie merchandise. Yang penting layari Astro Circle bahagian Reward Activities, jawab soa...
 ·  Translate
Prizes 2 X Grand Prize (The 1000th and 2000th entry with correct answer) Disney's Cinderella Make Up Pouch 4 X First Runner up (The 100th, 300th, 500th and 700th entry with correct answer) Disney's Cinderella Bracelet Watch 4 X Second Runner up (The 200th, 400th, 600th and 800th entry with ...
1
Baladewa Tour's profile photo
 
Assalamualaikum dan salam sejahterasemua....

Jom ramai-ramai jalan-jalan & shoping di Kota Bandung Indonesia

Pakage untuk 6 orang keatas

Utk Harga Pakage Bandung City Tour 3 hari 2 malam utk 6 org keatas
Pakage : Transport (Apv Suzuki) & Hotel 2 star + Sarapan Pagi (Hyper InnHotel)
RM175.00 / seorang

1 day : Bandung City Tour (Shooping)
2 day : Bandung City - Tangkuban Perahu Tour @ Kawah Putih Tour - Bandung City Tour (Shooping)
3 day : Bandung City Tour (Shooping

Untuk Harga Pakage Bandung City Tour 4 hari 3 malam utk 6 org keatas
Pakage : Transport (Apv Suzuki) & Hotel 2 star + Sarapan Pagi (Hyper InnHotel)
RM245.00 / seorang

1 day : Bandung City Tour (Shoping)
2 day : Bandung City Tour - Tangkuban Perahu Tour @ Kawah Putih Tour - Bandung City Tour (Shooping)
3 day : Bandung City Tour (Shooping)
4 day : Bandung City Tour (Shooping)
** Jika mahu ke Trans Studio Bandung juga boleh

Program Free & Easy
Kunjungi web kami
Www.tourmalaysiabandung.com
Www.baladewatour.com
W.a. +6282216910022
+6281251200062
 ·  Translate
Add a comment...

Al Kisah

Shared publicly  - 
 
Nak Menang 2 Tiket VIP Percuma Thriller Live in KL
* Nak Menang 2 Tiket Percuma Thriller Live in KL, mudah saja. Bagi sesiapa yang ada account Astro, secara automatik ada boleh layari Astro Circle. Korang kena rajin-rajin layari dalam segment Reward Activities, banyak hadiah dan tiket free boleh di menang...
 ·  Translate
Nak Menang 2 Tiket Percuma Thriller Live in KL, mudah saja. Bagi sesiapa yang ada account Astro, secara automatik ada boleh layari Astro Circle. Korang kena rajin-rajin layari dalam segment Reward Activities, banyak hadiah dan tiket free boleh di menangi dengan menjawab soalan-soalan mudah.
1
Add a comment...

Al Kisah

Shared publicly  - 
 
[WTS] PS3 Game

 ·  Translate
Tips Bercakap dengan Ed: 1. Up to u all la nak baca doa ke tak. Jangan baca mentera bukan bukan sudah lah. 2. Yes, I ni slow ... Siri Part-Time #1: Mc D. *** Mc Donald Aku pernah bekerja secara part-time di Mc D berdekatan dengan Warta Bangi. Gajinya tidaklah lumayan, cuma RM3.
1
Add a comment...

Al Kisah

Shared publicly  - 
 
Target 2015
* Setiap tahun, kita perlu set KPI / Target apa yang kita nak capai. Boleh dikatakan Azam tahun baru. Walaupun dah masuk bulan Febuari. Azam aku dah ada cuma nak list dan hardcoded, masih lagi terkial-kial. Orang sibuk macam aku memang susah nak blog. Wak...
 ·  Translate
Setiap tahun, kita perlu set KPI / Target apa yang kita nak capai. Boleh dikatakan Azam tahun baru. Walaupun dah masuk bulan Febuari. Azam aku dah ada cuma nak list dan hardcoded, masih lagi terkial-kial. Orang sibuk macam aku memang susah nak blog. Waktu off-shift, ada saja benda yang aku perlu ...
1
Add a comment...
People
Have him in circles
413 people
Anthonie Eka's profile photo
Mazuan Omar ali's profile photo
Que Achmad's profile photo
wazniah hadiman's profile photo
Anis Zainudin's profile photo
farrah yusnor's profile photo
Nuzime Si Pari Pari Putih's profile photo
Kaseh Azean's profile photo
azza sahana's profile photo
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Currently
Malaysia
Links
YouTube
Story
Tagline
Blogger, Photographer and Networker
Introduction
Blogger Networker Photographer 
Basic Information
Gender
Male
Apps with Google+ Sign-in
  • CSI Hidden Crimes