Profile cover photo
Profile photo
Kaklong Aan
“3 whites that dangerous which are rice, sugar and salt.” Naaaa! Nampak? Putih bukan benda bagus sangat pun.
“3 whites that dangerous which are rice, sugar and salt.” Naaaa! Nampak? Putih bukan benda bagus sangat pun.
About
Kaklong Aan's posts

Post is pinned.Post has attachment
Ya Allah, wahai Tuhan yg memegang rahsia segala sesuatu, jadikanlah aku redha terhadap apa-apapun yg Engkau tetapkan
Ya Allah, aku tidak meminta seseorang yang sempurna dari sisiMu,tidak ya Rabbi. Kerana Engkau pun pasti Maha Mengetahui sesungguhnya keadaanku,Engkau tahu udlu aku ini hanyalah hambaMu yang pernah singgah di jurang nerakaMu, dan akupun tahu tiada sorang pun...

Post has attachment
:: ADAKAH AKU WANITA SEMPURNA? ::
Entri yang aku copy paste dari facebook.. Terasa sebaknya masa menulis semua ni.... Terasa macam diri sendiri pulak. Sebuah kotak kecil yang mampu menggegarkan hati seorang isteri..  lewat, hati mula bergetar.. Tapi yang ditunggu akhirnya hanya air mata yan...

Post has attachment
Entri pertama selepas bergelar seorang isteri.
Kisah ini kredit kepada kisah rumah tangga.. Aku mengepaste dekat sini untuk peringatan diri sendiri jugak.. Memandangkan aku pun dah berkahwin, so tertulis la entri ini.  Selamat membaca ___________________________________________________________________...

Post has attachment

Post has attachment
Entah la. Sedara mara pun perangai macam babi.....!!
Sejujurnya aku terkilan sangat.. Time susah cari , time nak guna barang, nak pinjam duit, nak mintak tolong, nak mintak sumbang tenaga sampai sanggup bersujud. Tapi bila dah tolong jadi macam hamba abdi pulak.. Jarang sangat aku nak buat luahan perasaan dek...

Post has attachment
Nothing to says....
Assalammualaikum .... Kali ni aku nak puji sikit la Ct Not Haliza. Jarang aku nak puji dia weiii.... Dia tak termasuk dalam penyanyi peberet aku okey... Tapi aku suka pulak dengan LIRIK lagu yang dia nyanyi untuk OST Suamiku Encik Perfect10.. Hahaha.. Lirik...

Post has attachment
aku, dia dan dot dot dot
Assalammualaikum semua.... Ambik feeling tengah-tengah hari menaip entri..I tengah rehat u.....Hahaha Alkisah nya aku dan si dia.... ______________________ Aku dengan dia kenal dekat YM tahun 2005 masa aku tingkatan 2. Tapi time tu biasa la...kena la jual...

Post has attachment
CARA KITA MERASAI BAHAGIA ITU BERBEDA.. :(
Bahagia seorang anak itu tidak semestinya mesti lena di lengan ibunya, menulis di sisi ayahnya. ataupun makan bersama di sebuah meja. Tapi bahagia itu bila kita tetap menyayangi dan saling merindui biarpun mata dan jasad tidak terlihat. Tidak dinafikan, mun...

Post has attachment
**
"Hidup bukan tentang kita sahaja, tapi juga tentang manusia lain di sekeliling kita " May your engagement be the start of dreams in your heart, that you'd like very much to come true,  And may every new day, bring all the good things deserved by someone lik...

Post has attachment
Entah mengapa hatiku bergetaran
Bila tanya wedding macam mana yang aku nak. emm. meriah or biasa? To be honest, sapa tak nak wedding yang grand kan? kalau boleh wedding of the year lah kata kan. So semua mak pak sedara mai kenduri boleh la puji. Puji mak pandai carik menantu. Pandai aku c...
Wait while more posts are being loaded