Senja opettaa sinulle ruotsia -kirjanjulkistamistilaisuus:
Ihan uusi ominaisuus eiliseltä Plussassa on helpottaa minkä tahansa videon katsomista pilkkomalla se osiin, toimii nyt myös YouTuben ulkopuolella.

Hangout on air -videon pääkohdat klikattavina aikalinkkeinä

0:33 Peter Nyman aloittaa tilaisuuden

2:02 Senja Larsenin avauspuheenvuoro

3:15 "Senja opettaa" Facebook -sivun ylläpitäjät ja kanslistit kutsutaan lavalle

5:36 Mistä oikein on kyse "Senja opettaa" Facebook-ryhmässä?

11:29 Kirjan kuvittaja Nadia Andersson löytyi myös sosiaalisesta mediasta 69:n hakijan joukosta

16:45 Peter Nyman jatkaa, nyt kahdella mikrofonilla: Toinen ruotsille ja toinen suomelle! :-)  (Hangout tarvitsee myös mikrofonin)

19:27 Paneelikeskustelu alkaa: Mona Forsskåhl, Elina Hiltunen ja Mårten Mickos: Mitä tuumivat koko kirjaprojektista, miksi kannattaa opiskella ruotsia ryhmässä.  Senja on kuin Linus Torvalds? :-)

25:30 Mitä mahdollisuuksia tai etuutta parviopiskelu antaa muuhun kieltenopiskeluun verrattuna?  "Kieltä ei voi opettaa vaan sitä voi vaan oppia".  "Oppiminen tapahtuu tunnetiloissa..."

29:11 "Härifrån tvättas" tai täältä pesee :-)  Ruotsin ei tarvitse olla kovin vakavaa...  MIten oppiminen tapahtuu ja mitkä ovat kielelliset tavoitteet?

31:58 Millainen on kohderyhmä ja mikä on idea FB-ryhmän postausten takana?  Opetelkaa kreikkaa! FB:ssä on 15 ryhmää joissa voi opetella kieliä.

35:18 Miten varmistetaan laatu ja kielen oikeellisuus vapaasti leijailevassa projektissa?  Vrt. Wikipedia.  Itsekorjautuva organismi? Vanhaa kieltä, uutta kieltä, slangia, suomenruotsia, rikssvenskaa, Mia Vanhatalon manailumaaottelu...

39:40 Joukkorahoitus ja tulevaisuus? Pioneeri joutuu usein vaikeuksiin... Hipsterförnuft korvaa bondförnuft eli maalaisjärjen?  Tuki, lahjoitus, keräys ym huonoja sanoja käyttää joukkorahoitushankkeissa.

44:00 Suomen Ruotsinopettajat kiittää: Syrran eli Sisko Harkoma, Senja opettaa -kanslisti. "Opettajan tehtävä on johdattaa oppilas tiedon lähteille." "Oppilaat olisi hyvä saada mukaan SO -ryhmään ja innostumaan."  Joko kielioppisidonnaisuudesta tai -jäykkyydestä päästäisiin irti?


49:34  YLEISÖ KYSYY:
Ensimmäisellä kysyjällä ei ensin mikrofonia, mutta sitten Vesa Linja-Aho rupesi kuulumaan!  Vesa opettaa elektroniikkaa -sivusto!

Laajasalon opiston verkkolehti: Paljonko on taustalla kateellisuutta kun Poliisiylihallitus puuttui joukkorahoitukseen, kalliit oppikirjat ovat kustantamoille kultamunia muniva hanhi...

Elina Hiltunen: Mitä Senja tekee seuraavaksi?  Petteri Kolehmainen, (Monkey Experience) ja Senja yhteistyöhön?

Marko Vuorela, entinen matkaopas ja Senjan ex-kolleega: Sanavaraston kartuttaminen on helppoa SO-sivun avulla, tärkeää kielen opettelussa. Vesa Linja-Aho komppaa ja mainostaa viikonlopun lukion matematiikan kirjan (0 Euroa) kirjoitussessiota!

Professori Jaakko Aspara opettaa viranomaisille bisnestä -ryhmä suunnitteilla (Aalto-yliopistoon).   Vielä hieman joukkorahoituksesta. Elina Hiltunen kommentoi.


1:01:33 kohdalla juuri ennen lopetusta Google Talk plugin kaatui ja lähetyksen striimaus katkesi, siis meistä johtumattomista syistä. Bugista on raportoitu Googlen Hangout -tiimille.

Koko Hangout On Air toteutettiin kotivehkeillä, pääkamerana toimi 27" iMac huteralla pikkupöydällä joten liikuteltavuus tai kuvan laatu ei ollut TV-kameraluokkaa.

Hangoutista vastasi +Jaana Nyström / +Gplussa 

#HOA   #HOAsuomi   #Senjaopettaa   #Gplussa   #Yritys   #Yrityssivu   #Suomi  
Shared publiclyView activity