Profile cover photo
Profile photo
Gplussa
7,109 followers -
Matkailua, somea ja muuta mielenkiintoista!
Matkailua, somea ja muuta mielenkiintoista!

7,109 followers
About
Posts

Post has attachment
Public
Juhli Suomen luontoa 25.8.2018! 🇫🇮

Suomalaiselle luonto on niin lähellä, ettei sitä aina edes huomaa. Se on kuin paras kaveri, jota alkaa kaivata vasta, kun siitä joutuu erilleen.

Se on mukana kaikessa mitä teemme: ruoassa, puheessa, juhlissa, taiteessa ja leikissä sekä tietysti liikunnassa. Välillä käy niin, että tähän kaveriin menee myös hermot. Kun lunta tupruttaa silmien täydeltä, tai kun vettä tulee kesken kesähäiden, me kiroamme tuittupäistä luontoamme.
Mutta kun sen kanssa pääsee taas liikkeelle, mieli virkistyy ja jalka nousee rivakammin. Saattaa vähän naurattaakin...

Suomen luonnon päivä http://bit.ly/2N4fyQO

#Elokuu #SuomenLuonnonPäivä #Luonto #Retkeily #Suomiretki
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Parhaat vaellusreitit Välimerellä

"Kun ajattelee Välimeren maita matkakohteena, ensimmäisenä mieleen tulee aurinkoloma Turkin rannikolla, pakettimatka Kreetalle talvilomalle tai luxusloma Ranskan Rivieralla. Ja vallan loistavilta lomiltahan nämä kuulostavatkin, ei siinä mitään.

Jos olet seurannut blogiani jonkin aikaa, olet varmaan kuitenkin huomannut, että tykkään vähän aktiivisemmista lomista ja Välimeren maat ovat loistavia vaellus-ja patikointikohteita!

Kausi jatkuu paljon pidemmälle kuin Suomessa ja jotkut reitit sopivat jopa ympärivuotiseksi kohteeksi. Tähän kun yhdistää suht lyhyen matkan Suomesta, niin tämä on jo oikein lupaava alku. Puhumattakaan upeista reiteistä merinäköalalla…"

Lue lisää - Tarinoita Maailmalta http://bit.ly/2mt7QoB

#Vaellus #Matkailu #Välimeri #Retkeily #Patikointi
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Matkailijan terveys

Mitä tehdä, jos sairastuu matkalla tai joutuu onnettomuuteen? Sairastuminen ulkomailla voi jännittää, mutta huoli on turha: lääkärissä käynti hoituu maailmalla yleensä näppärästi ja nopeasti. Pahin virhe on viivytellä lääkäriin menemistä.

– Kerran elämässä http://bit.ly/2MHLmtY

#Matkailu #Terveys
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Suomen matkailun digitiekartta julkaistu kokonaisuudessaan

Visit Finland seminaarissa ja monessa muussakin tilaisuudessa jo esitelty Suomen matkailun digitiekartta on nyt julkaistu kokonaisuudessaan. Lataa oma kappaleesi!

- Visit Finland http://bit.ly/2ynI0dg

#Matkailu #Kotimaanmatkailu #Suomi #VisitFinland
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Sovelluksia loma- & kaukomatkailuuun

Mikä sopii sinulle? http://bit.ly/2HQTB44

#Matkailu #Loma #Kaukomatkailu #Sovellus
Add a comment...

Post has attachment
Hyviä uutisia ilmastolle: Muovin kierrätyksellä voidaan pudottaa yllättävän paljon päästöjä, kertoo raportti

Tänään tiistaina julkaistavasta raportista (siirryt toiseen palveluun)selviää, että EU:n raskaan teollisuuden vuotuiset päästöt voitaisiin jopa puolittaa vuoteen 2050 mennessä kiertotalouden keinoin.

Kiertotaloustoimet tarkoittavat muun muassa materiaalien kierrätyksen tehostamista, hävikin vähentämistä, tuotteiden käyttöiän pidentämistä ja jakamistalouden palveluiden hyödyntämistä.

Lue lisää: http://bit.ly/2kNEoYt

#Muovi #Kierrätys #Ilmastonmuutos
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Slovenian parhaat matkakohteet

"Slovenia kuuluu Euroopan parhaiden matkakohteiden joukkoon. Pieneen ja viehättävään maahan on pakattu kaikki, mitä toivoa saattaa: on lumihuippuisia vuoria ja patikointipolkuja, keskiaikaisia kaupunkeja ja linnoja, viiniviljelmiä ja hyvää ruokaa. Slovenialaiset sanovatkin maansa olevan kuin Eurooppa pienoiskoossa..."

– Kerran elämässä http://bit.ly/2Kjm1VM

#Slovenia #Eurooppa #Matkailu #Matkaopas
Photo
Add a comment...

Post has shared content
Mielenkiintoista!
Laurin päivän (10. elokuuta) jälkeen kesä alkaa perinteisesti olla lopuillaan. Laurin perästä puut eivät enää kasva. »Lauri kusee lehteen» eli lehdet alkavat kellastua, eikä vihtoja voi enää tehdä. Tähän vuodenaikaan nähdään usein aamuöisin tähdenlentoja, joita on sanottu »Laurin kyyneliksi».

Muuttolinnut kokoontuvat Laurin aikoihin laumoihin. Metsämiehet valmistivat Laurina lintukeiton, jonka lihoja ei saanut veitsellä leikata eikä luita rikkoa. Luut piti haudata maahan lahjana maanhaltijalle, jotta lintuja riittäisi metsästäjille jatkossakin. Pohjanmaalla eränkävijät virittivät Laurina ensimmäiset paulansa.     
Laurina piti viimeistään tehdä elonleikkuu, mutta syysrukiin kylvö peltoihin vasta aloitettiin. Päästiin jo maistelemaan uutisviljasta tehtyä puuroa eli »laurinhuttua» sekä uuden sadon papuja, herneitä ja perunoita. Lauri oli myös lampaiden kesävillan keritsemispäivä sekä otollinen päivä parantavien lääkekasvien keräämiseen.

Laurin aikoihin ilmat viilenivät ja »Lauri hallahousun» tuomaa hallaa pelättiin. Erityisellä jännityksellä odotettiin kolmea kylmää Laurin jälkeistä »rautayötä».  Jos niistä selvittiin, uskottiin pellon säästyvän. Laurin sanottiin myös heittävän toisen kylmän kiven veteen. Jos Laurina oli kaunis ilma, sitä piisasi Perttuliin asti ja tuli hyvä syksy. Sade taas ennusti märkää syksyä.

Historiallisesti Janakkalan Laurinmäellä on järjestetty suuret Laurin päivän juhlat ja markkinat. Pidoissa uhrattiin pyhään lähteeseen, josta on myöhemmin löydetty muun muassa vanhoja rahoja ja neuloja. Vasta kirkon kielto 1700-luvulla lopetti tavan, mutta se on viime vuosina elvytetty Taivaannaulan toimesta.

#taivaannaula #suomi #kansanusko #lauri #syyskesä #elokuu #lehdet #kellastuvat #uutisvilja #laurinpäivä #laurinlähde #kansanperinne #perinnekulttuuri #janakkala
Photo
Photo
8/8/18
2 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Nämä vihannekset ovat terveellisempiä kypsennettyinä

Kaikkia vihanneksia ei tarvitse nauttia raakaruokana saadakseen niiden parhaat terveyshyödyt...

Katso lisää: http://bit.ly/2y4clO7

#Ruoka #Vihannes #Terveys #Kokkaus
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Digiturvaa! 👍🏻
Google-tilin kaksivaiheinen varmistus kannattaa myös ottaa käyttöön: http://bit.ly/2HiPQ7j

Turvaa digitaalinen minuutesi kaksivaiheisella tunnistautumisella | LinkedIn http://bit.ly/2kKdy3x

#Yksityisyys #Digitalist #SomeFI #Digiturva #Hakkerointi
Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded