Profile cover photo
Profile photo
saniah ibrahim
96 followers
96 followers
About
saniah's posts

Post has attachment
Temujanji
Assalamualaikum Salam Nuzul Quran 11/6 Ahad--- 6.50 pagi bertolak dari rumah terus hantar Iman sekolah. 7.35 -tiba di perkarangan hospital pakir kereta.Seperti biasa dah penuh...letak je kat corner .Terus daftar. 8.11 selesai buat pembayaran. 9.35 nama suam...

Post has attachment
Kisah mereka
Assalamualaikum Sebenarnya aku rasa  malas dah nak menulis kat blog bulan2 Ramadhan ni,selain dari sibuk tak habis2 nak mencoretkan menu sahur dan ifftar pun rasa tak sampai hati bila anak2 perempuan  yang juga pembaca setia blog aku membacanya.Yalah biasan...

Post has attachment
Terakhir
Assalamualaikum Cuti study week seminggu dah pun berakhir.Semalam kami hantar Fateha di Terminal  Kulai untuk dia kembali semula ke universiti.Semalam juga mungkin akan jadi sejarah kerana ia akan jadi yang terakhir kali kami hantar dia sebagai seorang yang...

Post has attachment
Ikan kembung kukus air asam
Assalamualaikum Buka FB lihat resepi ni ,terus tersuka pula untuk save buat menu ifftar....menu yang mudah dah sehat. RESEPI IKAN KEMBUNG KUKUS AIR ASAM PEDAS UNTUK IKAN: Ikan apa2 yg disukai lumur ngan sedikit garam kemudian kukus smp masak... UNTUK AIR AS...

Post has attachment
Puasa boleh diet.
Assalamualaikum Sedar tak sedar dah pun masuk hari ke lima kita berpuasa .Macam cepat masa berlalu.Alhamdulillah setakat semalam belum ada juadah berbuka yang dibeli ,masak biasa2 je tapi bila waktu berbuka juadah jadi terlebih2 pula.Selain dari lauk yang d...

Post has attachment
Puasa pertama
Assalamualaikum Alhamdulillah dah pun hari ketiga kita berpuasa...sekejap masa berlalu. Puasa pertama aku rasa cukup mencabar ,bukan kerana lapar tapi kerana tak tidur semalaman.Petang tu Fateha tiba2 kata nak balik.Dapat pun tiket pukul 8.30 p.m tapi jalan...

Post has attachment
Puasa tanpa mereka
Assalamualaikum Insyaallah esok kita akan berpuasa.Sedih juga anak2 yang bertiga di universiti sana tak dapat balik untuk menyambut puasa bersama.Bukan takde cuti malah ada study week seminggu tapi faham je lah dah penghujung semester ni semua kena berjimat...

Post has attachment
Lempeng pisang.
Assalamualaikum Semalam seharian cuaca sejuk...bermula awal pagi hujan lebat hingga ke petang masih rintik2 lagi. Nyaman,sejuk je cuaca .....perut pun asyik lapar . Iman tak sekolah semalam sebab demam selsema .Masak kan lauk kegemaran dia tapi hanya maksn ...

Post has attachment
teh
Assalamualaikum Seperti biasa setiap pagi suami yang buat air untuk sarapan .Biasanya buat teh o .Kalau pepagi ni memang tak lalu nak minum air lain seperti milo ke ,terutama Iman ....memang tak lah .Hanya teh o je boleh ditelannya sebelum ke sekolah.Kalau ...

Post has attachment
Menceroboh
Assalamualaikum Subhanallah....Astafirullah.... Menyirap  darah aku pagi ni ....apa tak nya suka2 je orang ambil hak kita tanpa kebenaran.Bukan budak2 pun tapi dh bapak2 orang.Kalau ya pun minta lah izin atau minta ,akan kami beri . Sebenarnya kawasan tapak...
Wait while more posts are being loaded