Profile cover photo
Profile photo
Wan Nurul Huda Wan Hanafi
Because writing is part of dakwah.
Because writing is part of dakwah.
About
Posts

Post has attachment
Because Writing Is Part of Dakwah
"Because Writing Is Part of Dakwah" I've recognized this quote just now.  (maybe I wrote this one years ago) It's kind of embarassing since I'm not writing anymore. Phew. But deep inside my heart, I want to do it but I just can't. It is as if I'm not the ri...

Post has attachment
minta fatwa dari hati
"Akak, pernah suka kat orang tak?" rasa kelakar pulak bila adik adik ni tanya gitu. "suka kat orang tu normal, kalau kata tak pernah tu tipuu" sambil gelak. cover. dalam hati jangan lah budak budak ni tanya lebih lebih. '' macamna nak halang hati dari suka ...

Post has attachment
Cara Menyentuh Hati
Sometimes we want to describe our feeling to others.  Tapi kita tak boleh. Sebab hati manusia ni lain-lain Nak menyentuh nya perlukan cara Dan untuk menyentuh hati manusia, perlu sentuh hati dengan Allah dulu :') Nak sampaikan pada orang tu Tak mungkin sama...

Post has attachment
aku yang pemarah
Yaa. Maybe I'm one of that person yang tak boleh orang garang, kasar, biadap dengan aku. Even benda tu kecik je Contohnya klu aku tanya, dia tak jawab Paling pantang, kalau takde ribut petir tetiba nak pulau aku Ahh sakit hati Padahal dia marah org lain Aku...

Post has attachment

the hijab does not cover up women weaknesses
but in fact displays her strength, commitment and her confidence
which is built out of love to Allah subhanahu wa ta'ala..
and not for the love of this dunya (world) . . :)
yes, I'm a Muslim and I'm proud of it..!

seringkali kita teruji dgn pelbagai masalah,
pada saat itu jugalah kita sedar kita sudah rebah di bumi..
saat di mana hanya Allah saje yg tahu apa yg kita rasa..
puas kita mencari penyelesaian, namun hampa..
saat kita mulai hampir-hampir berputus asa..
baru kita sedar, ini 'teguran' dari Pencipta..
Allah tegur tanda Dia rindu,
Allah uji tanda Dia sayang.. :)


#bersangkabaikpadaAllah..
~terus berdoa untuk jadi kuat dalam menempuh mehnah kehidupan..

Post has attachment
Photo
Wait while more posts are being loaded