Profile cover photo
Profile photo
mizi jusoh
273 followers
273 followers
About
Posts

Post has attachment
Segmen Bloglist September - Disember 2018
Dah agak lama rasanya pokcik tak join mana-mana segmen atau giveaway yang dianjurkan oleh rakan blogger. Disebabkan syaratnya cukup ringkas maka adanya pokcik join lah segmen ni... ayuh bagi sapa-sapa yang nak join sila klik banner atas tu..  
Add a comment...

Post has attachment
Buku yang sedang dibaca #2 - DIHANTU tulisan Mikael Sahaja
Mood membaca datang lagi, kali ini Novel dihantu menjadi mangsa. Ok lah bacaan ringan untuk  senggang waktu tidur pokcik.  Kisahya.. Pontianak dilahirkan sebagai hantu tapi sering gagal menakutkan manusia. Dia dipaksa berpindah oleh Ayah Ponti yang tidak ta...
Add a comment...

Post has attachment
Anak sepupu kemalangan, pokcik bagi sapu minyak gonggang
Tiga hari yang lalu anak sepupu pokcik kemalangan motorsikal. Kemalangan yang berlaku disimpang jalan kampung berhampiran dengan rumah.  Terbalik motorsikal akibat terperanjat dan cuba mengelak kereta yang dinaiki oleh ayahnya sendiri. Kecederaan yang diala...
Add a comment...

Post has attachment
20 batang 60 ringgit
Apa yang 20 batang 60 ringgit tu.. aahhaa.. itulah rezeki pokcik petang ini. Bila jiran pokcik yang hendak mengadakan kenduri kahwin anaknya esok berkenan hendak membeli keladi pokcik.. Alhamdulillah rezeki hari raya.  Dua guni besar tu.. batang keladi ni t...
20 batang 60 ringgit
20 batang 60 ringgit
pokcikblogger.com
Add a comment...

Post has attachment
Buku yang sedang dibaca #1 - Menggunung tulisan Helmi effendi
Sehari dua ni mood membaca pokcik datang lagi. Buku yang jadi mangsa bacaan pokcik ni dihasilkan oleh Helmi Effendy. Ini kali pertama pokcik baca hasilannya.. Apa yang pokcik boleh katakan.. cukup menarik.. Menggunung, pekan di mana khabar angin menjadi rea...
Add a comment...

Post has attachment
Majlis Pelancaran Bulan Kebangsaan 2018
Pagi ini berlangsungnya Majlis Pelancaran Bulan Kebangsaan di sekolah pokcik. Sekolah pokcik ni sekolah yang mana pelajarnya tidaklah ramai, hanya 178 orang sahaja dan gurunya tidak juga sampai berpuluh-puluh orang. 18 orang guru sahaja.  Walaupun tidak ram...
Add a comment...

Post has attachment
Segmen Bloglist 2018 Nurul Najihah
Jom join segmen ni.. klik banner atas..
Add a comment...

Post has attachment
Segmen bloglist Aug & Sept by by zzzyy.blogspot.com
J om join segmen ni, syarat dia cukup senang  follow je blog ni.. Klik banner
Add a comment...

Post has attachment
Kita ni tengok je dia orang makan..
Semalam sahabat-sahabat pokcik mengadakan jamuan pulut durian. Pulut yang disponsor oleh bos pokcik dan pulut pula ditaja oleh pengusaha kantin. Bukan main sedap dia orang semua, mentang mentang pokcik ni tak makan durian. Sebenarnya pokcik ni bukanlah peng...
Add a comment...

Post has attachment
Menuai hasil..
Kebun sayur belakang rumah pokcik mulai mengeluarkan hasil. Pokok lada dan terung ni pokcik alihkan dari tapak semaiaj sebelum puasa.. Untuk kali ini tidaklah sampai untuk dijual kerana hanya sebatas dua sahaja untuk keperluan dapur rumah sendiri.    Lada s...
Menuai hasil..
Menuai hasil..
pokcikblogger.com
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded