Profile cover photo
Profile photo
Gambit Banja Luka
97 followers -
Centar za unapređenje i razvoj šaha "Gambit" (www.chessgambit.net)
Centar za unapređenje i razvoj šaha "Gambit" (www.chessgambit.net)

97 followers
About
Posts

Post has attachment
Prvenstvo članova-igrača Centra za unapređenje i razvoj šaha "GAMBIT" Banjaluka za 2017. godinu će ove godine biti održano 20. avgusta. Biće odigrano 9 kola po švajcarskom sistemu uz kompjutersko parovanje i tempo igre od 10 minuta po igraču za cijelu partiju. Pravo nastupa imaju svi članovi-igrači registrovani u "Gambit-u" za 2017. godinu (31 član):

Post has attachment
Područni šahovski savez regije Banjaluka i ŠKI "Balkan 1926" organizuju 14. Kup Područnog šahovskog saveza regije Banja Luka za 2017. godinu. Manifestacija će se održati 03. septembra 2017. godine u JU Centar "Zaštiti me" u ulici Poljokanov park bb. Ekipe nastupaju sa četiri člana i dvije rezerve (bez obzira na pol). Takmičenje je prijavljeno kod FIDE i rejtingovaće se za FIDE rapid listu. Raspis pročitajte u nastavku:

Post has attachment
Intermajstor Vlado Jakovljević iz Banjaluke je sa osvojenih 7 poena pobjedio na 4. Memorijalnom šahovskom turniru "Smail Zahirović", koji je u kino sali doma kulture Donja Ljubija 29. jula organizovala šahovska sekcija "Kozara". Kompletan izvještaj u nastavku:

Post has attachment
Velemajstor Dragiša Blagojević iz Nikšića je sa 7,5 poena bez poraza osvojio šampionsku titulu na 6. Međunarodnom šahovskom turniru "ŠIPRAGE-LUKA 2017" koji je održan 27. jula povodom Dana Mjesne zajednice Šiprage. Kompletan izvještaj i fotogaleriju (117 slika) pogledajte u nastavku:

Post has attachment
Kompletan izvještaj, partije, tabela, fotogalerija i video na šahovskom portalu www. chessgambit .net
│Vijesti & zanimljivosti iz svijeta šaha│Najave šahovskih turnira & manifestacija

Post has attachment

Post has attachment
Velemajstor Dalibor Stojanović iz Bijeljine je bez poraza osvojio šampionsku titulu na 3. Međunarodnom šahovskom OPEN turniru "PST - International Chess Tournament 2017". GM Stojanović je u svom prvom nastupu na ovom međunarodnom takmičenju osvojio 5,5 poena iz 7 odigranih partija. Drugo mjesto je sa istim brojem poena ali slabijim dodatnim kriterijumima pripalo GM Savić Miodragu, dok je treći bio GM Lajthajm Borko sa 5 poena. Kompletan izvještaj pročitajte na: https://chessgambit.net

Post has attachment
Danas je u prijepodnevnim časovima završeno 5. kolo koje su obilježili remiji. Nakon čak 9 remija tri velemajstora su se izdvojila sa po 4 poena: GM Lajthajm Borko, GM Savić Miodrag i GM Stojanović Dalibor. Opširnije u nastavku:

Post has attachment
Danas je u Kotor Varošu počeo 3. Međunarodni šahovski OPEN turnir "PST - International Chess Tournament 2017". Nastupaju 44 takmičara iz 4 države od čega je čak 16 sa međunarodnim titulama (36%): 6 velemajstora (GM), 6 intermajstora (IM) i 4 FM. Opširnije u nastavku:

Post has attachment
Wait while more posts are being loaded