Profile cover photo
Profile photo
Ordflod
143 followers -
En flod av svenska ord i G+
En flod av svenska ord i G+

143 followers
About
Ordflod's posts

Post has attachment
Public
Så var det dags att prova något nytt :) 

Post has attachment
Public
Denna var så träffsäker att jag snodde den från fb för att göra synlig här också!
--
Original post by Wisti: https://www.facebook.com/wistikent/photos/a.1014552728619481.1073741830.675788465829244/1191903590884393/?type=1&theater
Photo

Post has attachment
Tänkte skriva ett lite fördjupande inlägg i detta ämne ... har inte riktigt haft tid ... men det gör inget, +Martin Appel har gjort det åt mig. Kunde (nästan ;-) ) inte sagt det bättre själv!

http://pcforalla.idg.se/2.1054/1.655921/telia-hotar-fritt-internet

Post has shared content
YES! This is amazing! Malmö gets the final in Vans Pro Skate Park Series World Championships :D ... and a brand new permanent skatepark in the process! :DDD

Post has attachment
Yes, nu är den i princip klar.
20:e februari är spikat som releasedatum!
Skall bli intressant.

https://www.kickstarter.com/projects/danielbramme/copygate/posts/1489481

Post has attachment
Det är inte ofta (har det någonsin hänt?) som jag hänvisar till LO som källa, än mer sällan jag rekommenderar material de satt samman och publicerat, men denna film om SD är bra. Den lägger fram fakta på fakta som visar SDs bakgrund och ger insikter i de värdegrunder som SD bygger på. Det är inte den vanliga skällspropagandan (det behövs inte i fallet SD, det räcker bra att lägga fram fakta), så även om det är utvald fakta och man inte kan tveka över vilken ståndpunkt LO har så blir det inte för mycket, och kan förhoppningsvis få "vanliga människor" att tänka över vad det egentligen är de stödjer om de röstar på och på andra sätt hjälper till att stärka SDs ställning i Sverige.

Se den, till slutet, oavsett om du är SD-anhängare eller inte!

Post has attachment
En synnerligen god morgon

Efter inte den bästa av nätter, med allt för få timmars sömn, så vaknar jag ändå innan mobilen börjar envisas med att i stigande volym spela kass musik för mig och tvinga mig att lösa lite matteproblem för att permanent tysta den (snooza kan jag göra i intervaller om 5, sedan 4, 3, 2 och 1 en minut, men sedan är det stopp och mattetalen väntar). Jag vaknar alltså innan väckning ... bara det är unikt, och i synnerhet efter en fyratimmarsnatt, men, än mer märkligt är, att jag känner mig redo att stiga upp. Jag får riktigt tvinga mig att krypa ner under täcket och känna efter ordentligt för att inse att jag kan nog somna om gott och vara skittrött som vanligt tills klockan ringer om tio minuter.

Täcket över axlarna, huvudet på kudden och stensomnar såklart (vad trodde ni?) ... men när mobilen börjar väsnas och jag på rutin snabbt snoozar den så inser jag att jag fortfarande INTE är ett lik.Visst, jag har varit piggare i livet, men jag skulle mycket väl kunna stiga upp (vilket normalt sätt är en omöjlighet tidigare än efter snoozning tre eller fyra), men skam den som ger sig, så jag lägger ner huvudet på kudden igen och stensomnar såklart en gång till.

Men när luren efter fem minuter igen envisas med samma syntetiska musikstycke, så sätter jag mig faktiskt upp, löser de där två lågstadiematteproblem snabbt och enkelt, helt utan dimsyn och hjänblockering... va' falls?

Något är inte som vanligt.

Det är lättare att andas.

Livet känns bättre.

Utanför fönstret väntar svaret.

Det är fem grader kallt. Ett tunnt, men vackert, hårdfruset (det var blötsnö i gårkväll) snötäcke täcker landskapet. Inte ett moln på himlen. Vindstilla.

När jag och grabben, efter den sedvanliga, allt eftersom tiden går och vi inser att vi börjar bli sena, tilltagande, morgonstressrutinen äntligen får upp dörren och tumlar ut i morgonen så infinner sig ett välbehag som är svårt att förklara.

Visst, vägen utanför huset består av blankis, det är inte bra när man har bråttom. Bildörrarna är fastfrysta, isen på rutorna som pansar, allt trilskas i vår stressade morgon, MEN jag ler (istället för att svära, vilket torde vara mer normalt för mig en tidig morgon när tingen trilskas) igenom de ovana vinterutinerna. Det går bara inte att vara på dåligt humör en morgon som denna.

Den höga luften fyller enkelt lungorna och uppfyller mig med ett behagligt svalt välbefinnande. All trötthet är som bortblåst. Jag mår fysiskt och psykiskt bättre än någon annan morgon de senaste många månaderna. Den gnistrande snön får mig att le, både på ut- och insida.

Det är bara november, men vi har riktigt, och underbar, vinter i södraste Skåne, då gäller att njuta. Det är inte omöjligt att vintern i morgon hittar tillbaka tills sitt vanliga skånska tvågradiga horisontella isande regn, men idag ler den sitt vackraste leende mot mig, och jag ler tillbaka.
Photo
Photo
11/23/15
2 Photos - View album

Post has attachment
Det är en stor dag imorgon ... en stor dag för en gammal nybörjarsk8are i varje fall.
De som följt mina bravader, blåmärken och brutna revben till följd av att jag började åka #skateboard  när jag var över 40, förstår nog.

Numera kan jag pumpa mig runt de flesta linjer på #stabelbäddsparken   hyffsat ok (dvs hålla "rullet" uppe utan alltför många sparkar), även om jag för det mesta ligger närmre marknivå än copingen i kurvorna ... men nu har jag kommit så långt att jag vågar vara med och köra lite race med Old Bastards (de gamla, mest gubbar, som allt som oftast kommer för sent till arbetet under torra sommarmornar, och hänger på #Bryggeriet  under det blöta halvårets lördagar (och kanske också veckokvällar) :-)

Så imorgon klockan 8:00 är det "Dödsloppet" i #Stapelbäddsparken  som gäller. Jag vill därför passa på att tacka för de här åren i fall vi inte skulle ses igen ;-)

Kör hårt! Det tänker jag göra ... den som försöker försvara sistaplatsen från förra året kommer få det tufft! :-P

--
Historien som lett hit:
(minus alla skadeinlägg ;-)

Sk8er Old Man (det blev det inget av)
https://plus.google.com/101636834611265610010/posts/NHD4WW8zS6y

Historiens egentliga början
https://plus.google.com/101636834611265610010/posts/AWgatkK41hP

... och på den fjärde dagen ...
https://plus.google.com/101636834611265610010/posts/JMaPvfvfaWQ

Sk8erboi - ett års utveckling
https://plus.google.com/101636834611265610010/posts/ZF34QHGbi9K

Sk8erboi 2015
https://plus.google.com/+FredrikAx/posts/Z4sJiFKmn6f


#skateboarding  
Photo

Post has shared content
Grabben springer ifrån gubben allt mer vad det gäller brädåkningen ... men jag är i varje fall numera förbi var han var det första året .... (se kommentar på originalinlägget).
Sk8erboi 2015
I know you all have been longing ... or not ... for this post ... the Skate Goats 2015 Video is finally here ... a short clip of the same run as every year ... check his progress since 2013 in the Vincent Sk8erboi playlist: https://www.youtube.com/playlist?list=PLHhm5p8dFzVypyt_2xaHEnbwpqwSigFtY

#sk8erboi   #skateboarding   #skategoats   #stappelbäddsparken   #proudfather  

Post has attachment
Sk8erboi - ett års utveckling

av +Fredrik Ax, 5 Aug 2014
#ordflod   #ordflod_201408   #ordflod_Personligt   #ordflod_sk8  

Förra sommaren gav jag mig, påhejad av den då knappt 8-åriga grabben, ut på ett vanskligt äventyr  och försökte lära mig åka skateboard (http://goo.gl/LZV41T), något som under det gångna året gett många härliga blåmärken :-)

I år hade jag inte möjlighet att vara med på Skate Goats (vecko-kursen som satte igång det hela för oss förra året) och sparade därmed antagligen några brutna revben (det fick jag nog av under inomhussäsongen i höstas ;-) ) men Vincent var med.

Han har gjort många, stora och snabba framsteg under året, men efter denna vecka, då han fick bra hjälp av kursledarna (tack till David & Mimmi), så tog han ytterligare ett kliv och har börjat droppa högre och brantare stup, sätter mer avancerade trick och har lämnat sin farsgubbe så långt bakom att det aldrig finns en möjlighet att komma ikapp (fast så var det redan innan ... och tur är väl det). 

Här finns två filmer på Vincent från Skate Goats i fjol och i år där han kör ungefär samma slinga, men det syns ändå en viss skillnad :-)
http://goo.gl/Y3APzO
Animated Photo
Wait while more posts are being loaded