Profile

Cover photo
van kordi
39 followers|788,215 views
AboutPostsPhotos

Stream

van kordi

Shared publicly  - 
 
Bahang XOX Final Piala FA 2015 Makin Hangat
Persiapan sedang berlangsung di stadium Nasional Bukit Jalil. Rumput "cow grass" atau dipanggil "national grass" oleh orang2 stadium nampak tahan lasak. Oh yer, penjaga padang dari Jepun yg sama menjaga padang stadium JDT. Gomo Kelate Gomo!
 ·  Translate
Persiapan sedang berlangsung di stadium Nasional Bukit Jalil. Rumput "cow grass" atau dipanggil "national grass" oleh orang2 stadium nampak tahan lasak. Oh yer, penjaga padang dari Jepun yg sama menjaga padang stadium JDT. Gomo Kelate Gomo!
1
Add a comment...

van kordi

Shared publicly  - 
 
Pengswastaan Liga Malaysia - Satu Era Baru.
Didalam posting sebelum ini saya telah maklumkan bahawa pengswastaan liga kita mengambil pendekatan Bundesliga dari aspek organisasi dan EPL dari segi pembahagian hak penyiaran. Fig.3 dibawah menunjukkan struktur organisasi dan pembahagian hak ini. Saya tel...
 ·  Translate
Semua harus faham jika FMLLP ialah sebuah syarikat sendirian berhad atau berhad, ia harus ada pemegang saham. Kita ambil contoh jika Pahang menjadi pemegang saham dalam FMLLP dan tiba2 Pahang jatuh ke liga FAM (yang tidak ditaja oleh pengswastaan liga), bagaimana dengan saham yang Pahang pegang ...
1
Add a comment...

van kordi

Shared publicly  - 
 
Kearah Pembangunan Bolasepak Yg Lebih Padu
Saya sekarang berada di taklimat media program pengswastaan liga Malaysia sebagai pemerhati a.k.a ajen 007. Esok kalau fakta dah cukup, saya kupas. #TanahTumpahnyaDarahku
 ·  Translate
Kearah Pembangunan Bolasepak Yg Lebih Padu. van kordi Rabu, Mei 06, 2015. Saya sekarang berada di taklimat media program pengswastaan liga Malaysia sebagai pemerhati a.k.a ajen 007. Esok kalau fakta dah cukup, saya kupas. #TanahTumpahnyaDarahku ...
1
Add a comment...

van kordi

Shared publicly  - 
 
Supermokh Cup 2014
Kawan-kawan sekalian, Bila berbicara tentang bolasepak, saya rasa kita sudah hampir tiba disatu persimpangan yang menuju dua jalan yang berbeza sama sekali. Simpang di kanan kelihatan sebuah institusi bolasepak yang berkembang pesat dengan struktur pembangu...
 ·  Translate
Kawan-kawan sekalian, Bila berbicara tentang bolasepak, saya rasa kita sudah hampir tiba disatu persimpangan yang menuju dua jalan yang berbeza sama sekali. Simpang di kanan kelihatan sebuah institusi bolasepak yang berkembang pesat dengan struktur pembangunan bolasepak mampan, didokong oleh ...
1
Add a comment...

van kordi

Shared publicly  - 
 
Malam Ini Saya Tak Boleh Tidur
Jam sudah masuk jam 2 pagi. Badan penat tapi mata tidak mampu untuk lelap. Saya terkenangkan nasib penumpang MH370. Dalam kegelapan sebeginilah pesawat itu terjunam ke lautan yang berombak ganas agaknya. Mungkin sudah tiada yang bernyawa tatkala MH370 membe...
 ·  Translate
1
Add a comment...

van kordi

Shared publicly  - 
 
#throwback 6 May 2011 - Keeping It Real.
Saya percaya bila menulis kita perlu ada jiwa menulis. Saya tak ada jiwa menulis tapi saya suka menulis. Jiwa saya ada kat rumah. Kalau anda ada singgah di Hospital Kuala Lumpur baru-baru ini, anda tentu setuju bahawa terdapat banyak benda yang harus diperb...
 ·  Translate
1
Add a comment...
Have him in circles
39 people
Rahezar Rahmat's profile photo
ted adnan's profile photo
Sharifah Nor Azean Syed Mahadzir Al-Yahya (Scha Al-Yahya)'s profile photo
Zin Shah's profile photo
albirex xeribla's profile photo
Saifuddin Omar's profile photo
Hendramin Pramulyo's profile photo
affandi arof's profile photo
Akira Ghostnote's profile photo

van kordi

Shared publicly  - 
 
FAM - Rombak, Jangan Tak Rombak.
“Rombak FAM!” Benda ni mungkin dah basi tapi saya rasa masih relevan untuk saya kupas secara marhaen supaya pembaca mudah faham. Soalan pertama yang seharusnya ada dalam benak setiap penyokong laungan diatas ialah, “bagaimana kita nak rombak FAM sebenarnya?...
 ·  Translate
Soalan pertama yang seharusnya ada dalam benak setiap penyokong laungan diatas ialah, “bagaimana kita nak rombak FAM sebenarnya?” Jika setakat mahu memegang tifo gambar anjing dan memekik sambil menyanyikan lagu “FAM bangsat” sudah cukup untuk merombak FAM, sudah lama organisasi ini kena rombak.
1
Add a comment...

van kordi

Shared publicly  - 
 
Pengswastaan Liga Malaysia - Abstrak
Bismillahhirrahmanirrahim. Saya bukan pencacai FAM. Saya hanya seorang peminat bolasepak yang ingin melihat bolasepak tempatan semakin maju. Seperti saya sokong usaha NFDP didalam usaha memajukan "grassroot football", saya sokong apa juga perubahan yang men...
 ·  Translate
Bismillahhirrahmanirrahim. Saya bukan pencacai FAM. Saya hanya seorang peminat bolasepak yang ingin melihat bolasepak tempatan semakin maju. Seperti saya sokong usaha NFDP didalam usaha memajukan "grassroot football", saya sokong apa juga perubahan yang menjanjikan kemajuan.
1
Add a comment...

van kordi

Shared publicly  - 
 
Pemuda Pemuda Misteri
Petang itu hujan sangat lebat. ‘Wiper’ kereta sudah dipulas ke tahap maksimum namun titisan air yang turun kebumi terlalu hebat hingga fungsi ‘wiper’ menjadi sifar. Simpang ke SOGO dari arah Dataran Merdeka sudah sesak dengan kenderaan. Kereta saya tersekat...
 ·  Translate
1
Add a comment...

van kordi

Shared publicly  - 
 
Liga Fantasi Piala Dunia 2014 Sokernet
World Cup 2014 fantasy football sudah ada. Ko rasa ko terer? Ko rasa ko "wak doyok of local football"? Ko rasa ko lebih bijak dari David Moyes? Ko join liga fantasi anjuran kami di: http://en.m.mcdonalds.fantasy.fifa.com/leagues/73992 Sapa juara dia Brendan...
 ·  Translate
skip to main | skip to sidebar. Sokernet: Laman Web Rasmi Bolasepak Dunia · LAMAN UTAMA · TENTANG KAMI; ENTRI MENGIKUT NAMA PENGULAS. ENTRI MENGUKIUT NAMA PENGULAS; Category 2. Sub Category 1; Sub Category 2. Category 3; Category 4; Category 5. Sub Category 1; Sub Category 2 ...
1
Add a comment...

van kordi

Shared publicly  - 
 
Apa akan jadi kepada pasukan ManUtd?
Inilah kesudahan ManUtd. Hanya tinggal spender...
 ·  Translate
skip to main | skip to sidebar. Sokernet: Laman Web Rasmi Bolasepak Dunia · LAMAN UTAMA · TENTANG KAMI; ENTRI MENGIKUT NAMA PENGULAS. ENTRI MENGUKIUT NAMA PENGULAS; Category 2. Sub Category 1; Sub Category 2. Category 3; Category 4; Category 5. Sub Category 1; Sub Category 2 ...
1
Fazly Samsuri's profile photo
 
hahahaha...aku tgk sokernet.blogspot skrg nie senyap jer..sbb manu kalah kot..hahahaha....
Add a comment...

van kordi

Shared publicly  - 
 
Super Suarez
KAH KAH KAH !!
skip to main | skip to sidebar. Sokernet: Laman Web Rasmi Bolasepak Dunia · LAMAN UTAMA · TENTANG KAMI; ENTRI MENGIKUT NAMA PENGULAS. ENTRI MENGUKIUT NAMA PENGULAS; Category 2. Sub Category 1; Sub Category 2. Category 3; Category 4; Category 5. Sub Category 1; Sub Category 2 ...
1
Fazly Samsuri's profile photo
 
mana lah team pertengahan nie..huahuahuahua...i love davis moyes...
 ·  Translate
Add a comment...
People
Have him in circles
39 people
Rahezar Rahmat's profile photo
ted adnan's profile photo
Sharifah Nor Azean Syed Mahadzir Al-Yahya (Scha Al-Yahya)'s profile photo
Zin Shah's profile photo
albirex xeribla's profile photo
Saifuddin Omar's profile photo
Hendramin Pramulyo's profile photo
affandi arof's profile photo
Akira Ghostnote's profile photo
Basic Information
Gender
Male
Story
Tagline
Tak penting.