Profile cover photo
Profile photo
Ahmad Fairuz
39 followers -
Tak penting.
Tak penting.

39 followers
About
Ahmad's posts

Post has attachment
Nyawa Di Tepi Jalan
Setiap petang saya akan mengambil anak dari KAFA berhampiran pejabat FAS Kelana Jaya. Saya kemudian akan menuju LDP arah Sunway melalui terowong bawah tanah ditepi Paradigm Mall. Tepat lepas terowong itu, jalan akan menyimpang ke Jalan Bahagia di lorong kir...

Post has attachment
Time Flies
Petang tadi Nazri Vovinski mentioned saya di Twitter. Dia kata dia 1st time tengok ManUtd main tahun 1994. Tapi dia tak boleh lawan pakkordi, tambahnya (nak cakap saya ni dah tua lah tu). Saya check2 balik, 1st time saya tengok game Liverpool mungkin final ...

Post has attachment

Post has attachment
Hilang Beban Di Bahu
Suatu ketika dahulu, saya pernah menulis perihal kesukaran untuk meminta maaf pada kawan2 atas kesalahan yang telah kita lakukan keatas mereka, tanpa mereka sedari. Kesalahan2 yg dilakukan akibat pendek akal. Saya telah secara terus terang meminta maaf pada...

Post has attachment
Orang Jepun - Bahagian I
Semalam saya melepak dengan beberapa kawan lama dan mereka buka cerita tentang perangai orang Jepun. Perkara yang paling menonjol ialah berkaitan menepati masa. Peristiwa pertama: Waktu belajar di Jepun, brader melayu ni pernah dijemput ke rumah kawan bangs...

Post has attachment
Sempit 2016
Dunia kini semakin sempit. Segala-galanya menyesakkan. Dari duit sampailah ke masa. Semuanya tidak mencukupi.

Tadi kawan saya cakap ada kedai ikan dan kambing bakar yg sedap di Sungkai. Nasi Bambu? Kalau saya ada masa dan tidak kesempitan wang, saya akan c...

Post has attachment
Bahang XOX Final Piala FA 2015 Makin Hangat
Persiapan sedang berlangsung di stadium Nasional Bukit Jalil. Rumput "cow grass" atau dipanggil "national grass" oleh orang2 stadium nampak tahan lasak. Oh yer, penjaga padang dari Jepun yg sama menjaga padang stadium JDT. Gomo Kelate Gomo!

Post has attachment
FAM - Rombak, Jangan Tak Rombak.
“Rombak FAM!” Benda ni mungkin dah basi tapi saya rasa masih relevan untuk saya kupas secara marhaen supaya pembaca mudah faham. Soalan pertama yang seharusnya ada dalam benak setiap penyokong laungan diatas ialah, “bagaimana kita nak rombak FAM sebenarnya?...

Post has attachment
Pengswastaan Liga Malaysia - Satu Era Baru.
Didalam posting sebelum ini saya telah maklumkan bahawa pengswastaan liga kita mengambil pendekatan Bundesliga dari aspek organisasi dan EPL dari segi pembahagian hak penyiaran. Fig.3 dibawah menunjukkan struktur organisasi dan pembahagian hak ini. Saya tel...

Post has attachment
Pengswastaan Liga Malaysia - Abstrak
Bismillahhirrahmanirrahim. Saya bukan pencacai FAM. Saya hanya seorang peminat bolasepak yang ingin melihat bolasepak tempatan semakin maju. Seperti saya sokong usaha NFDP didalam usaha memajukan "grassroot football", saya sokong apa juga perubahan yang men...
Wait while more posts are being loaded