Profile cover photo
Profile photo
Ονειρούπολη Δράμας
98 followers -
Ονειρούπολη Δράμας - Το χωριό του Άη Βασίλη
Ονειρούπολη Δράμας - Το χωριό του Άη Βασίλη

98 followers
About
Ονειρούπολη's posts

Post has attachment
Η έναρξη της Ονειρούπολης με τον Χρήστο Φερεντίνο!
Λίγα εικοσιτετράωρα μας χωρίζουν από την έναρξη της Ονειρούπολης, το μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο χωριό της Ελλάδας, που βρίσκεται στη Δράμα.
Ο Αη Βασίλης έκανε τις τελικές επιλογές του. Έχει αποφασίσει με την καρδιά του και έχει υπογράψει με το δυνατό του γέλιο.
Όλα τα σπιτάκια είναι πανέτοιμα για να υποδεχθούν τους μικρούς τους φίλους. Όλα τα παιχνίδια είναι στη θέση τους και φυσικά, όλοι οι αγαπημένοι καλλιτέχνες έχουν απαντήσει θετικά και ετοιμάζονται να ταξιδέψουν στη Δράμα για να προσφέρουν κέφι και διασκέδαση.
Ποιος, όμως, θα δώσει το τελικό σύνθημα;
Ο Χρήστος Φερεντίνος, το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016, θα δώσει το σύνθημα για να ανοίξουν οι πύλες της Ονειρούπολης, να ξεκλειδωθούν οι πόρτες από τα ξύλινα σπιτάκια για τις δεκάδες ΔΩΡΕΑΝ δράσεις και τα ξωτικά να βάλουν στις πρίζες τα χιλιάδες λαμπιόνια ώστε να φωτιστεί όλη η Ονειρούπολη.
Πληροφορίες, θέλουν τον Χρήστο σε μυστικές συσκέψεις με τα ξωτικά, προκειμένου να κάνουν ανεπανάληπτες εκπλήξεις στον Αη Βασίλη αλλά και στους επισκέπτες της…. Τα ξωτικά προσπαθούν να χαλιναγωγήσουν τη διάθεση του για φάρσες και παιχνίδια κι εκείνος αντιστέκεται σθεναρά.
Επίσης, έγκυρες πηγές μαρτυρούν ότι η Κατερίνα Στικούδη, θα εμφανιστεί το ίδιο βράδυ με απογειωμένη διάθεση για τραγούδι, χορό και κέφι, έτοιμη να ξεσηκώσει τους θεατές .
Τις επόμενες ημέρες ο Χρήστος Φερεντίνος θα προβεί σε σχετικές δηλώσεις……
Το ραντεβού για την έναρξη παραμένει ακλόνητο! Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016, η Ονειρούπολη ξεκινά για να ζωντανέψει το Χριστουγεννιάτικο όνειρο μικρών και μεγάλων.
www.oneiroupoli.gr
Photo

Post has attachment
Διαγωνισμός φωτογραφίας «Ονειρούπολη 2016»

Φως λαμπερό, φως που τρεμοπαίζει, λαμπιόνια μικρά και μεγάλα, σκιές που χορεύουν στα φύλλα των πλατάνων , αντικατοπτρισμοί στις στολισμένες λίμνες , μικροί και μεγάλοι ανάμεσα σε φανταχτερά χρώματα να τρέχουν ή να στέκουν μαγεμένοι……. Ταχύτητες και διαφράγματα σε ένα τρελό χορό !!!!
Με άλλα λόγια , όλα όσα ονειρεύονται οι εραστές της φωτογραφίας για να προκαλέσουν την τέχνη τους, τα συναισθήματα τους, το κλείστρο της φωτογραφικής τους μηχανής.
Η Ονειρούπολη, είναι το ιδανικό μέρος για να απελευθερώσουν οι λάτρεις της όγδοης τέχνης το ταλέντο τους στο να απαθανατίσουν τις στιγμές και να «παγιδεύσουν» σε ένα καρέ το εορταστικό κλίμα των Χριστουγέννων, στο πανέμορφο τοπίο της Ονειρούπολης.
Περιπλανηθείτε μέσα στο ρομαντικό, εορταστικό τοπίο , ανακαλύψτε τα Χριστούγεννα , γύρω σας, μέσα σας , στους ανθρώπους γύρω σας και φωτογραφήστε…
Καλούμε όσους αγαπούν το «φωτογραφικό κλικ» να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα «Τα Χριστούγεννα».
Όροι συμμετοχής στον διαγωνισμός Φωτογραφίας 2016-2017
http://www.oneiroupoli.gr/dt1-22-11-2016-photographycompetition2016.html
Photo

Post has attachment
Ονειρούπολη - Το Χωριό του Αη Βασίλη» 2016 -2017
Ο Δήμος Δράμας και η Δ.Ε.Κ.ΠΟ.Τ.Α. σας καλούν για 13η χρονιά στην μεγαλύτερη γιορτή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Έφτασαν οι ομορφότερες ημέρες. Αυτές που τα ξωτικά των Χριστουγέννων μαζί με τα παιδιά στη Δράμα, μεταμορφώνουν τον κήπο με τα πανύψηλα πλατάνια και τις λίμνες στο λαμπερό χωρίο του Αη Βασίλη. Κατασκευάζουν ξύλινα σπίτια, γέφυρες, παιχνίδια... Τις δυσκολότερες δουλειές τις αναλαμβάνουν τα ξωτικά: Σκαρφαλώνουν στα δέντρα, καρφώνουν τις στέγες, γεμίζουν με χιλιάδες λαμπιόνιά όλα τα πλατάνια ενώ τα παιδιά με τα πινέλα και τις μπογιές τους ζωγραφίζουν τα στολίδια για να ομορφύνουν την κάθε γωνιά του καταπράσινου κήπου.
Όλοι μαζί προετοιμάζουν το χωριό του Αη Βασίλη. Πρέπει να είναι όμορφο, καθαρό και έτοιμο να προσφέρει δωρεάν για 37 ολόκληρες ημέρες το πνεύμα των Χριστουγέννων σε μικρούς και μεγάλους. Αλλιώς τι μαγικό χωριό θα ήταν;
Με τον ερχομό του Αη Βασίλη, αρχίζει η μεγάλη γιορτή και η πραγματοποίηση των ευχών ... ξεκινά !!!
Ο Ταρανδούλης που δεν μπορεί να σταθεί λεπτό, έχει ετοιμάσει υπέροχες μουσικές παρελάσεις στους δρόμους της πόλης μας ενώ ο Χιονούλης περνάει την ημέρα του όχι μόνο στην τεράστια τσουλήθρα «Ονειρούπολη Goes Extreme» αλλά και κάπου αλλού..... στην «Ονειρούπολη on ice».
Φέτος ο Αη Βασίλης για να μη νοιώθει νοσταλγία για το σπίτι του στο Βόρειο Πόλο, έφερε μαζί του μία ολόκληρη παγωμένη περιοχή μαζί με τις μεγάλες άσπρες πολικές αρκούδες, τους πιγκουίνους και τις φώκιες για να διασκεδάσουν όλοι μαζί για λίγο στη Δράμα κάνοντας πατινάζ στον πάγο κι άλλες παγωμένες σκανδαλιές.....
Κι επειδή τα δέντρα στην Ονειρούπολη είναι πολύ ψηλά και μπορεί ο Αη Βασίλης να μη μπορεί να δει τον ουρανό για να προγραμματίσει τις πτήσεις του με το μαγικό του έλκηθρο, ζήτησε από τα ξωτικά του να κατασκευάσουν ένα “πλανητάριο” στην πλατεία της πόλης. Από εκεί, μέσα από τα τηλεσκόπια θα μπορεί να βλέπει όλο τον ουρανό, τα αστέρια, τους πλανήτες, τους γαλαξίες.... όχι μόνο αυτός αλλά και όλοι οι επισκέπτες της Ονειρούπολης.
Βέβαια και τα ξωτικά, φέτος πήραν κάποιες καινούργιες αποφάσεις: Έφτιαξαν τη δική τους γειτονιά και την ονόμασαν το «Δάσος των Ξωτικών». Στο δικό τους δάσος όλα είναι μαγικά και αρκετά σκανδαλιάρικα. Έκαναν μάλιστα τη λίμνη του Δάσους να λάμπει ακόμη περισσότερο ρίχνοντας μέσα όλη την χρυσόσκονη των Χριστουγέννων.
Δίπλα στο Δάσος έχτισαν το καλύτερο σπιτάκι της Ονειρούπολης. Το «Σπιτάκι του Παραμυθιού», όπου κάθε χρόνο γράφονται και αφηγούνται τα καλύτερα Χριστουγεννιάτικα παραμύθια από όλο τον κόσμο.
Και αφού μιλάμε για ταξίδια στην Ονειρούπολη, ας πεταχτούμε σε ένα παραδοσιακό χωριό της Βόρειας Ευρώπης..... Στην πλατεία της πόλης θα υπάρχει ένα πραγματικό «Παραδοσιακό Χωριό» όμοιο με αυτά της Βόρειας Ευρώπης, όπου θα μπορούν μικροί και μεγάλοι να μάθουν την ιστορία πολλών παλαιών παραδοσιακών επαγγελμάτων.
Αυτές, ήταν μερικές από τις καινούργιες εκπλήξεις του Αη Βασίλη και των ξωτικών γιατί όλα τα υπόλοιπα που απολαμβάνουμε κάθε χρόνο και αγαπάμε πολύ θα είναι και πάλι εκεί και θα μας περιμένουν: Όλοι οι μικροί μας φίλοι θα μπορούν να επισκεφτούν το «Εργαστήρι του Αη Βασίλη» για να κατασκευάσουν πολλές όμορφες κατασκευές, να δοκιμάσουν τις γλυκές λιχουδιές στο «Σπιτάκι της Ζαχαροπλαστικής», να ζωγραφίσουν με Χριστουγεννιάτικες εικόνες το πρόσωπο τους στο «Σπιτάκι του Face Painting», αλλά και να στείλουν το δικό τους γράμμα στον Αη Βασίλη από το «Ταχυδρομείο της Ονειρούπολης» και φυσικά να συναντήσουν τον πιο αξιαγάπητο παππού των Χριστουγέννων, τον Αη Βασίλη στο Σπιτάκι του.
Και φυσικά, όπως κάθε χρόνο, αγαπημένοι καλλιτέχνες θα επισκεφθούν την Ονειρούπολη για να διασκεδάσουν με τις μουσικές και τα τραγούδια τους όλους “μεγαλύτερους - μικρούς” της Ονειρούπολης.
Η μεγαλύτερη γιορτή των Χριστουγέννων ξεκινάει στην «Ονειρούπολη – Το Χωριό του Αη Βασίλη» και σας περιμένει όλους, προκειμένου να ζήσουμε όλοι μαζί το όνειρο των Χριστουγέννων.
Η Ονειρούπολη θα ανοίξει τις πύλες της στις 3 Δεκεμβρίου 2016 και θα διαρκέσει μέχρι τις 8 Ιανουαρίου 2017.
Θα ήταν ιδιαίτερη η χαρά μας να σας φιλοξενήσουμε στον χώρο μας.
Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε επιπλέον πληροφορία ή διευκρίνηση.
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο τηλέφωνο 2521048304 ή μέσω e-mail: events@oneiroupoli.gr
Ο χώρος φυλάσσετε από τους Εθελοντές, Security, Κλειστό Κύκλωμα καμερών Ασφαλείας και φυσικά από την Αστυνομία που συμμετέχει με δράση στην εκδήλωση.
www.oneiroupoli.gr #oneiroupolidramas
Photo

Post has attachment
Αποχαιρετισμός «Ονειρούπολης» 2015 -2016

Η συνταγή για την επιτυχία μπορεί να έχει πολλά συστατικά. Υπάρχει , όμως κάτι που μένει πάντα το ίδιο: Η αγάπη για τα παιδιά και το μεράκι για το καλύτερο αποτέλεσμα.
Αυτό ακριβώς χρησιμοποίησαν οι άνθρωποι της «Ονειρούπολης» στα τέλη του καλοκαιριού, όταν για 12η χρονιά ξεκίνησαν τις εργασίες για την φετινή διοργάνωση.
Άγχος και αυτοπεποίθηση, αγωνία και δημιουργία, αμφιβολία και σιγουριά, όλα μαζί σε μια καθημερινότητα τριών μηνών με ένα και μοναδικό σκοπό: Την επιτυχία, τη χαρά, το χαμόγελο και το ταξίδι στο όνειρο.
Στις 3 Δεκεμβρίου όλα σχεδόν ήταν έτοιμα. Έμεναν μόνον μικρές λεπτομέρειες. Ο ερχομός του Αη Βασίλη και η έναρξη της λειτουργίας της «Ονειρούπολης».
Ο Αη Βασίλης όμως έθεσε κανόνες για να έρθει: “Επιτρέπονται μόνο γέλια και χαρές, μόνο τραγούδια κι ευχές, μόνο αγάπη κι αγκαλιές, μόνο παιχνίδια και γλυκές λιχουδιές”.
Έχοντας, λοιπόν, εξασφαλίσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις ξεκίνησε στις 3 Δεκεμβρίου η 12η «Ονειρούπολη» διάρκειας 36 ολόκληρων ημερών.
Μέρα με την ημέρα η αγωνία μετατρέπονταν σε χαρά και ικανοποίηση. Η «Ονειρούπολη» πλημμύριζε με κόσμο απ’ όλη την Ελλάδα και όχι μόνο. Όλο και περισσότεροι φίλοι, ζευγάρια, οικογένειες, πολυπληθείς ομάδες εκδρομέων διάλεγαν ως προορισμό τους το μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο χωριό της Ελλάδας.
Όλοι τους είχαν ένα κοινό σκοπό: Να ζήσουν το δικό τους Χριστουγεννιάτικο παραμύθι, να απολαύσουν μερικές ημέρες που θα μπορούσαν να αισθανθούν και πάλι παιδιά, να νιώσουν την εορταστική ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων & της Πρωτοχρονιάς όπως πουθενά αλλού στην Ελλάδα.
Καθημερινά, οι εκατοντάδες εθελοντές έδιναν το πιο ζεστό χαμόγελο τους, τον καλύτερο εαυτό τους προκειμένου οι επισκέπτες να νιώσουν το πνεύμα των γιορτών και να ζήσουν ανεπανάληπτες στιγμές.
Η χωροταξική επέκταση που στην αρχή φόβισε, αποδείχθηκε μια εξαιρετική ιδέα. Η προσθήκη νέων, πρωτότυπων και διαδραστικών παιχνιδιών ήταν πετυχημένη. Οι δεκάδες δωρεάν παράλληλες δράσεις, η συμμετοχή των τοπικών καλλιτεχνών μαζί με την συμμετοχή δεκάδων καλλιτεχνών και συγκροτημάτων διασκέδασαν τους επισκέπτες της «Ονειρούπολης».
Παράλληλα, μουσικά συγκροτήματα, μπάντες, χορευτές και χορεύτριες γέμισαν με μελωδίες, χρώματα και γιορτινή ενέργεια την πόλη μας.
Ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Κ.ΠΟ.Τ.Α. κύριος Αναστάσιος Χατζηκυριακίδης στέλνει το δικό του μήνυμα: «Φέτος αυτό που ζήσαμε ήταν κάτι μοναδικό. Η «Ονειρούπολη» ξεπέρασε τις προσδοκίες μας. Χαρακτηριστικά πρέπει να αναφέρω πως για πρώτη φορά χρησιμοποιήσαμε ηλεκτρονικά μέσα καταμέτρησης των επισκεπτών σε 2 από τα 12 σημεία εισόδου του Δημοτικού Κήπου. Τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά. Περισσότεροι από 800.000 επισκέπτες εισήλθαν στην «Ονειρούπολη» και παρακολούθησαν περισσότερες από 300 ώρες ζωντανού προγράμματος, 12 μεγάλες συναυλίες, 86 παραδοσιακούς μουσικοχορευτικούς συλλόγους, 13 χορωδίες, 24 συγκροτήματα και μπάντες, 14 θεατρικές παραστάσεις και 20 παρελάσεις στους δρόμους της πόλης.
Όλα αυτά συνέβησαν στην φετινή «Ονειρούπολη». Οι στόχοι μας θα είναι ακόμα υψηλότεροι για την επόμενη χρονιά. Υποσχόμαστε πως η 13η «Ονειρούπολη» θα είναι καλύτερη.
Οφείλω και με μεγάλη χαρά και περηφάνια θέλω να αναφερθώ στους εκατοντάδες δημότες εθελοντές που και φέτος στήριξαν το θεσμό και υποδειγματικά υποστήριξαν τις 26 Δωρεάν Δράσεις της «Ονειρούπολης». Τους ευχαριστώ όλους αλλά και τον καθένα ξεχωριστά. Δίχως την πολύτιμη βοήθειά τους δεν θα μπορούσαμε να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες που παρουσιάζει η διοργάνωση μιας τόσο μεγάλης γιορτής.
Η τελευταία βραδιά, με τη συναυλία της Μελίνας Ασλανίδου, δεν ήταν βραδιά αποχαιρετισμού αλλά μία βραδιά υπόσχεσης για αντάμωση την επόμενη χρονιά. Με όλους όσους δούλεψαν γι αυτή, με όλους όσους την επισκέφθηκαν για να την απολαύσουν, με όλους όσους την αγάπησαν, ευελπιστώντας ταυτόχρονα να προσελκύσουμε ακόμη περισσότερους φίλους από κάθε γωνιά της χώρας να μας επισκεφθούν και να γνωρίσουν από κοντά τον υπέροχο τόπο μας.
Η φετινή Ονειρούπολη αγαπήθηκε περισσότερο από κάθε άλλη φορά και νιώθω την ανάγκη να σας ευχαριστήσω όλους εσάς που την αγκαλιάσατε. Καλή αντάμωση σε έντεκα μήνες από σήμερα.....»
www.oneiroupoli.gr #oneiroupoli
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
2016-01-17
7 Photos - View album

Post has attachment
Η Μελίνα Ασλανίδου στην Ονειρούπολη!
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η προσέλευση του κόσμου στην χθεσινή συναυλία της Μελίνας Ασλανίδου, η οποία για σχεδόν δύο ώρες ερμήνευσε με τρομερή ενέργεια για όλους τους φίλους που κατέκλεισαν την Ονειρούπολη.
Η βραδιά ήταν μία πραγματικά μεγάλη γιορτή, όπως ακριβώς ταιριάζει στο κλείσιμο της Ονειρούπολης μετά από 36 ολόκληρες ημέρες. Άλλωστε, η ίδια η Μελίνα ήταν αυτή που με τον τρόπο της "εγκαινίασε" το χωριό του Αη Βασίλη , διαβάζοντας το παραμύθι της Ονειρούπολης. Κράτησε , λοιπόν, την υπόσχεση της και απογείωσε το κοινό με τις υπέροχες ερμηνίες της.
Για όσους έχασαν την ευκαιρία να την απολαύσουν χθες, στο βίντεο που ακολουθεί μπορούν να δουν αποσπάσματα αλλά και τι δήλωσε η ίδια , λίγο πριν την έναρξη της συναυλίας.
https://youtu.be/sVaUZHl_nqc

Post has attachment
Τρεις ημέρες πριν από την Τελετή Λήξης της «Ονειρούπολης» και συνεχίζουμε το ίδιο δυναμικά με την πρώτη ημέρα που ξεκινήσαμε..
Αύριο Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016 στις 19:30 στην Κεντρική Σκηνή της «Ονειρούπολης» υποδεχόμαστε τους ΕΚΜΕΚ.
Θα μας ταξιδέψουνε με μουσικές από ManuChao μέχρι Κηλαηδόνη κι από Calexixo μέχρι Χιώτη. Πάντα έτοιμοι να αλλάξουν τα φώτα σε κάθε μελωδία που θα τους εμπνεύσει. Η μαγεία της έθνικ μουσικής σε συνδυασμό με την μαεστρία των ΕΚΜΕΚ δημιουργεί μοναδικές μελωδίες σκορπώντας ανεπανάληπτο κέφι!
Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016
19:30 Κεντρική Σκηνή. Οι «Μisty Seven» μια 7μελή νεανική μπάντα από την Ξάνθη μας παρασέρνει σε γνωστές Alternative Pop και Rock μουσικές καθώς και σε αξέχαστε ελληνικές Retro επιτυχίες.
www.oneiroupoli.gr ‪#‎oneiroupoli‬
Photo

Post has attachment
Η Ονειρούπολη Δράμας φόρεσε τα λευκά της.
Χιόνισε στο χωριό του Αη Βασίλη στη Δράμα και οι μικροί φίλοι έχουν ξετρελαθεί.
Τα τεράστια πλατάνια στόλισαν τα κλαδιά τους με αφράτο χιόνι και τα ξωτικά ολημερίς καθαρίζουν τα δρομάκια του χωριού με τα μικρά φτυαράκια τους.
Φορέστε τα ζεστά σας ρούχα κι ελάτε να απολαύσετε την Ονειρούπολη περισσότερο από κάθε άλλη φορά.
https://www.youtube.com/watch?v=g7eNb7aLe4c

Λόγω καιρικών συνθηκών η συναυλία με το συγκρότημα "48 ώρες" ακυρώνεται.
Οι αγαπημένοι καλλιτέχνες έφτασαν χθες το απόγευμα στη Δράμα , κατά τη διάρκεια της πυκνής χιονόπτωσης.
Έκαναν άμεσα soundcheck ώστε να είναι έτοιμοι να εμφανιστούν στην κεντρική σκηνή , στην περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες βελτιώνονταν.
Καθώς, μέχρι αργά το βράδυ η χιονόπτωση δεν είχε σταματήσει η συναυλία ακυρώθηκε , ενώ οι "48 ώρες" θα επισκεφτούν και πάλι τη Δράμα , σε επόμενη διοργάνωση, προκειμένου να πραγματοποιήσουν την υπόσχεση τους που δεν ήταν άλλη από το να παρασύρουν τους Δραμινούς στους μελωδικούς ρυθμούς τους.
Το πρόγραμμα συναυλιών της Ονειρούπολης συνεχίζεται κανονικά με τους "Εκμέκ" την Τετάρτη και τη Μελίνα Ασλανίδου την Πέμπτη στις 19.30

Post has attachment

Η Ονειρούπολη υποδέχθηκε το 2016 με τον πιο μελωδικό τρόπο.
Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην κεντρική σκηνή για να διασκεδάσει, να χορέψει και καλωσορίζει τον ερχομό της νέας χρονιάς. 
Μόλις τα ρολόγια έδειξαν δώδεκα τον ουρανό φώτισαν τα εκατοντάδες πυροτεχνήματα κάνοντας την Ονειρούπολη ακόμα πιο λαμπερή από ποτέ.  
Ο Αη Βασίλης και τα ξωτικά του σας εύχονται σε όλο τον κόσμο 
 ένα υπέροχο, γεμάτο αγάπη και δημιουργικότητα 2016. Χωρίς βία , γεμάτο αγάπη και ειρήνη.
Καλή χρονιά.
https://youtu.be/aMbJigfWXmo

Post has attachment
Όλοι σήμερα το βράδυ στην Ονειρούπολη
Στις 23.30 μαζευόμαστε όλοι στην κεντρική σκηνή της Ονειρούπολης για να υποδεχθούμε τη νέα χρονιά.
Θα διασκεδάσουμε , θα χορέψουμε και θα καλωσορίσουμε το 2016 από το ομορφότερο Χριστουγεννιάτικο χωριό της Ελλάδας, από την Ονειρούπολη. ‪#‎oneiroupoli‬
Photo
Wait while more posts are being loaded