Profile cover photo
Profile photo
forcapil.hu
4 followers -
Minden, ami a haj növekedését elősegíti
Minden, ami a haj növekedését elősegíti

4 followers
About
Posts

Post has attachment
Mindezen problémákra megoldást nyújt a Forcapil Kapszula és az Oldat. 
Add a comment...

Hajhullás kismamák esetében
A kismamák egy része a szülés után három hónappal hajhullást észlelhet. Hasonló jelenség léphet fel a fogamzásgátló tabletták szedésének megszakítása után. A probléma oka, hogy a szervezet hormonszintjének megváltozása után a haj szokásosnál nagyobb része kerül u.n. nyugalmi fázisba, azaz a természetes kihullás állapotába. A terhesség alatt megemelkedik a női hormonok mennyisége, amely meghosszabbíthatja az egyes hajszálak élettartamát, ennek következtében elképzelhető, hogy a várandósság alatt jobb minőségű, dúsabb és erősebb lesz a kismama haja mint a fogamzás előtt. A szülés és szoptatás kezdete azonban radikális változásokat hoz az ifjú anyukák hormonháztartásába, a korábban a normálisnál jóval magasabb hormon szint visszaáll a normálisra. Ez általában a szülés utáni 3. hónap környékére következik be, és ekkor szokott elkezdődni a hajhullás. Ez a hormonháztartás megváltozásának következményeként meginduló hajhullás ideiglenes, viszont nem szabad elfelejtkezni arról a tényről sem, hogy a szoptatás nagyon sok tápanyagot von ki az anyukák szervezetéből, többek között: cinket, vasat, jódot, és B vitaminokat. Ezek bármelyikének hiánya, az ember bármely életszakaszában hajhullást okozhat, amely nem áll meg magától, mint a fent említett hormon alapú hajhullás. 
Add a comment...

Diffúz hajhullás (Alopecia diffusa)
Diffúz hajhullásról akkor beszélünk, amikor a hajhullás a teljes hajas fejbőr területén kezdődik, és először csak a hajkorona megritkulásával jár, hosszútávon viszont akár teljes kopaszsághoz vezethet. A kiváltó okok között szerepel a vashiány, hormonszintváltozások, a faggyúmirigy kóros működése, stressz, fertőzés avagy egyes gyógyszerek mellékhatása.
Add a comment...

Foltos hajhullás (Alopecia areata)
Foltos hajhullás másnéven körülírt hajhullás esetén a hajas fejbőrön, férfiak esetében akár az arc vagy a testszőrzeten is, egy jól körülírható területről hullik ki a haj. A kopasz folt szélén gyakran megjelennek a "felkiáltójel hajszálak", amelyek rövidek, láthatóan le vannak törve, és a végük felé vékonyodnak. Gyakran a körmökön is elváltozás látható: gödröcskék, repedések, vagy smirgliszerű felérdesedés. 
Ezt a betegséget először Hippokrates említi, akkor még "rókabetegség" néven, mert megfigyelték, hogy néhány rókának is foltokban kihullik a szőre. A foltos hajhullás a leggyakoribb valamilyen gyulladás által előidézett hajbetegség, amely az ember bármelyik életszakaszában előfordulhat, bár a leggyakoribb húsz és negyven éves kor között. 
Ennek a betegségnek a pontos okát jelenleg nem ismeri az orvostudomány, de feltételzhetjük, hogy a szervezet immunrendszere, amelyne alapvetőe feladata a vírusok, gombák, baktériumok stb., elleni védekezés, megtámadják az adott területen a hajhagymákat. Szakszóval ezt autoimmun reakciónak nevezzük. Tehát a hajhagymákat az immunrendszerünk betolakodónak érzékeli, elkezd dolgozni, ez a bőr gyulladásához vezet, amely gátolja a haj növekedését, amelynek következtében végül kihullik a hajszál. Sok embernél a kopasz foltok maguktól visszanőnek, de néhány esetben a tünetek súlyosodnak, és a kopasz terület növekszik, akár a teljes hajzat elvesztéséig (alopetia totalis) extrém esetben pedig a teljes testszőrzet elvesztéséhez vezethet (alopetia universalis). A foltos hajhullás okait vizsgálva felmerült hogy pszichikai problémák okoznák a betegséget. Bár több kutatás van, amelyek a stessz és a foltos hajhullás közti összefüggést vizsgálják, mindazonáltal a szakma még nem látja bizonyítottnak, és ezért a téma körül parázs vita folyik.
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

A hajhullás különböző formái
Androgén hajhullás (Alopecia androgenetica)
A gyakran örökletes hajhullásnak is nevezett androgén hajhullás oka az egyik hormonunk, a dihidrotestosteron (DHT). Az általa előidézett hajhullást a gének határozzák meg. Amennyiben a fejbőrben nagy a DHT koncentrációja, és az egyénnek van hajlama az androgén hajhullásra, akkor a hajszálak növekedési ideje (anagén fázis) lerövidül. Ez annyit jelent, hogy egy teljesen kopasz embernek nincs kevesebb hajhagymája, mint hajjal rendelkezőnek, de elképzelhető hogy a hajszálainak a növekedési ideje annyira lecsökken, hogy a hajszálak ki sem nőnek a fejbőrből. Idővel a hajhagymák elsorvadnak, amely megintcsak a DHT-ra való túlérzékenységre vezethető vissza. A nyakon található hajhagymák nem reagálnak a DHT-ra, ennek következtében ha ezeket a hajhagymákat a fejbőrbe transzplantálják, akkor a haj onnan sem hullik ki. 
A DHT-nak nagyon fontos szerepe van az ember magzati életszakaszában és később a férfiaknál a másodlagos nem jelleg kialakításban, viszont a későbbi éleszakaszbeli szerepe még nem egészen tisztázott, az viszont biztos, hogy negatív hatással van a hajhagymákra.
Add a comment...

Miért hullik a hajunk?
Az embernek általában naponta 60-100 szál haja hullik ki, amely teljesen természetes, ezért a hajhullás kifejezés némileg megtévesztő. A hajveszteséget okozó és a hajveszteséget nem okozó hajhullás mennyisége nem határolható el élesen. Inkább attól függ, hogy mennyire könnyen, milyen mennyiségben és melyik területekről hullanak a hajszálak. Ezért gyakran azt mondják, hogy napi 100 hajszál elvesztése még nem gond, feltéve hogy ez egyenletesen eloszlik az egész fejbőr területére. Amennyiben egy jól körülhatárolt területre korlátozódik, akkor az úgynevezett foltos hajhullásról beszélhetünk (alopecia areata), ha viszont például csak a fejtetőről hullik a haj, akkor az androgén hajhullásról van szó (alopecia androgenetica).
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded