Profile cover photo
Profile photo
Tant Kalle
1,202 followers -
Älskar familjen, naturen och djuren. Här & Nu, sann livsnjutare. Gillar att fotografera upplevelser, dem jag älskar och allt vackert jag ser
Älskar familjen, naturen och djuren. Här & Nu, sann livsnjutare. Gillar att fotografera upplevelser, dem jag älskar och allt vackert jag ser

1,202 followers
About
Tant's posts

Post has attachment

Good morning 🙋🏻☕🌞🐓

Vi ska på födelsedagskalas och dagen till ära fick jag lov att köpa en fin klänning och en kofta att ta på mig. (Koftan är mycket snyggare i verkligheten än på bilden) Men pengarna räckte inte till present också, så jag har gjort en tavla som får duga 🎁😜

Vårvintern fortsätter att bjuda på soliga, härliga dagar. Det är helt underbart! 😍 Men det är osäkert om jag kommer att kunna vara ute och njuta, har grymt ont längst ner i magen. Igårkväll försökte jag läsa mig till en passande diagnos, men ingenting stämde. Uppsöka läkare är ju inte aktuellt 😜 Vi får helgbesök av en god vän vilket jag inte vill missa, lika lite som jag tänker missa kalaset. Bara att bita ihop och se glad ut.

Ha nu en toppendag allesammans 🤗🌞☀
Photo
Photo
2017-03-25
2 Photos - View album

Post has attachment
Ja, eller hur 😉😉😉
Photo

Post has attachment

Hej 🙋🏻☕❣

Den sista tiden har jag mot bättre vetande jobbat för mycket, töjt på arbetstiderna för att hinna med arbetsuppgifterna. Så dumt. Samtidigt har jag kämpat för att få min arbetsbelastning anpassad efter min tjänstgöringsgrad och äntligen börjar jag skönja en liten ljusning.

Men priset jag fått betala är ökad utmattning, när jag kommer hem orkar jag inget mer den dagen. Ingenting. I tisdags när jag satt på bussen och var på väg hem ringde Stefan på jobbtelefonen och undrade vart jag höll hus. Och när jag kom hem skällde han på mig och undrade om jag inte hade lärt mig nånting på Stressrehabiliteringen. Så nu får det vara nog, han har helt rätt och jag har bara varit dum. Det är absolut inte värt det, att bli sjukare igen.

Samtidigt ser jag framsteg jag gjort. Minnesträningsprogrammet går allt bättre, det fungerar verkligen. Och igår insåg jag vad minnesförbättringen innebär praktiskt i vardagslivet. Den som inte gått igenom ett utmattningssyndrom förstår nog inte hur stort det är, det är ju sånt som man normalt klarar utan att tänka på det. Men de som vet, de förstår storheten i detta lilla.

Jag åkte in till stan för att köpa ett par saker på Granngården, hade minneslapp med mig men behövde inte använda den!! Istället kom jag på en tredje, mycket viktig sak, jag också måste köpa. Kattmat. Vanligtvis skulle detta ha räckt för dagen och jag hade fått åka hem.

Men igår fortsatte jag till Willys och handlade mat utan minneslapp! Jag kunde ur minnet plocka fram vad vi behövde där hemma och jag glömde ingenting. Dessutom kom jag ihåg att svänga förbi Autoparts och hämta några bildelar till Stefan!

Och som grädde på moset kom jag ihåg att han hade beställt cigaretthylsor. De fanns inte på Willys, inte på Circel K, inte på OK/Q8. Men jag orkade ialla fall gå in på flera ställen och fråga och jag kom ihåg att svänga in i Sävar på hemvägen och på macken där fanns det hylsor.

Det jag vill ha sagt är först och främst att jag är lyckligt lottad som har en sån fin livskamrat som månar om mig och min hälsa när jag glömmer det själv. Nu backar jag i tid, gör om och gör rätt tack vare att han såg och sade till. Sedan är jag imponerad och tacksam över denna möjlighet till minnesträning och vilka framsteg det har lett till på så pass kort tid. Sist, men inte minst, är jag glad att jag äntligen börjar återfå det normala i livet och det ska jag nu försöka komma ihåg att vara rädd om och inte förstöra genom dumhet.

Har du nu orkat läsa hela vägen vill jag ge dig en kram och önska dig en jättefin dag. Var rädd om dig❣❣❣


Photo

Post has shared content

Post has attachment
Photo

Post has attachment

Än så är det långt till vår... 😁😁😁

Post has attachment

Blackmore.

En blyg och försiktig ungtupp som håller en låg profil i bakgrunden. Inte så stor, kanske lite sen i utvecklingen men naggande go 😍
Photo

Post has attachment

Post has attachment

Vårdagjämning!

Helt felaktigt brukar folk utbrista -NU ÄR DET VÅR!!!

Men Vårdagjämningen handlar inte om vårblommor eller fågelkvitter utan om när solskivans centrum passerar gränsen mellan södra och norra himmelshalvan, det vill säga passerar himmelsekvatorn. Punkten på himmelsekvatorn där passagen sker kallas vårdagjämningspunkten. Dagarna omkring vårdagjämningen går solen upp rakt i öster, och omkring tolv timmar senare går den ner rakt i väster.

Här hos mig kommer dagens soluppgång kl. 05:37 och solnedgång kl. 17:53.

I Kiruna stiger solen upp kl. 05:39, i Stockholm kl. 05:49 och i Malmö kl. 06:10. Och solen stannar uppe tills kl. 17:56 i Kiruna, i Stockholm tills kl. 18:02 och i Malmö kl. 18:22.

Och med det får jag önska er en solig och fin vårdagjämning!
Photo

Post has shared content
Ha en god söndag!

Blomkålspizza 4 portioner #LCHF

För mig är paj och pizza ypperliga tillfällen att använda de rester jag hittar i kylskåpet och råkar ha hemma. Så även idag. Och den här kan man äta med gott samvete, då den inte innehåller något mjöl. Till och med min man, som verkligen hatar blomkål, gillar den här!

225 grader 12-15 minuter + 8-10 minuter

BOTTEN:

4,5 dl finriven blomkål
3,5 dl finriven ost
1-2 ägg
1 msk mandelmjöl
2 tsk fiberhusk
salt, peppar

Sätt ugnen på 225 grader och låt plåten värmas i ugnen, då blir pizzabotten krispigare.

Blanda alla ingredienser. Täck en plåt med bakplåtspapper, fördela ut degen och lägg ett till papper ovanpå. Kavla ut tills det täcker hela plåten och se till att det är ett jämnt lager, ända ut i kanterna. Eller kavla ut på samma sätt till fyra runda bottnar. Grädda tills den är gyllenfärgad och har "stannat".

Fyll med valfri fyllning och grädda igen.

DAGENS FYLLNING:

Blanda 1 dl Rojo Mojo med
150 gram färskost
och bred ut över hela botten.

Fyll på med:
Paprika i små bitar
Grillade tomater i bitar
Skivad gul lök
Grillad kyckling i bitar
Räkor

Grädda ytterligare ca 10 minuter. Strö på oregano före servering.

Photo
Wait while more posts are being loaded