Profile cover photo
Profile photo
Nevena Milena
6 followers -
Tražimo nestale djevojčice Nevenu (2005) i Milenu (2003) koje je 29.03.2013. odveo otac i od tada nemaju kontakt s majkom jer im on to ne dozvoljava. Potvrđeno je da su u Francuskoj, pomozite da ih pronađemo!
Tražimo nestale djevojčice Nevenu (2005) i Milenu (2003) koje je 29.03.2013. odveo otac i od tada nemaju kontakt s majkom jer im on to ne dozvoljava. Potvrđeno je da su u Francuskoj, pomozite da ih pronađemo!

6 followers
About
Nevena's posts

Post has attachment
Diljem svijeta, na današnji se dan 19. studenog/novembra, obilježava svjetski dan prevencije nasilja nad djecom. Izvještaji govore da čak 40 milijuna djece u svijetu pati zbog zlostavljanja i zanemarivanja, svakodnevno se prijavljuje na tisuće takvih slučajeva, no mnogi oblici zlostavljanja nisu prepoznati. Djeca često ne zatraže pomoć jer su u strahu, a odrasli na žalost često ignoriraju opasnosti kojima su djeca izložena.

Post has attachment
Za nekoliko dana majka Sanja putuje u Tarbes, Francuska, prijeći će 2000 kilometara u jednom smjeru kako bi po prvi puta nakon dvije i po godine prisilne odvojenosti vidjela svoje kćerke i to na svega dva sata. Jasno je da nikome ova odluka francuskog suda nije normalna, no niti to neće predstavljati prepreku, kao niti išta do sada, da ove djevojčice konačno vide i zagrle svoju majku, nakon toliko godina. Jasno je također da im je, kao i Sanji, nanesena ogromna nepravda, pogotovo što se radi o djeci. Odrasli će se još nekako i nositi s time, borit će se, ali kako je njima dvjema, razmišlja li o tome ijedan sud, bilo koja institucija?
Kako bilo, majka Sanja ne odustaje, niti ne pomišlja o tome, pa čovjek bi za svoju djecu život dao, zato ni kilometri ni novac neće predstavljati nešto što će je zaustaviti.
Nadajmo se da će sretno stići na odredište, da će uspjeti vidjeti Nevenu i Milenu te da će taj susret, koji će biti iznimno emotivan za sve tri proteći najbolje što može.
Drage Nevena, Milena i Sanja, u mislima smo s vama, šaljemo vam svu snagu i sve dobre misli da vam ovaj susret bude omogućen te da vam bude ugodan i ispunjen ljubavlju. Volimo vas sve i uz vas smo bez zadrške, do kraja. Idemo dalje!
Nevena <3 Milena <3
https://nevenaimilena.wordpress.com/2015/11/17/sretno-sanja-zagrli-nevenu-i-milenu-u-nase-ime-2/

Post has attachment
Nakon 32 mjeseca razdvojenosti, od kojih je čak 24 mjeseca proteklo bez ikakve informacije o djevojčicama, konačno je ugovoren susret majke Sanje s djevojčicama Nevenom i Milenom. Da bi uopće do ovoga došlo, bila je potrebna nevjerojatna upornost ove majke u potrazi za svojom djecom, koje je otac protiv njihove volje odveo od svega što im je bilo poznato i drago.
https://nevenaimilena.wordpress.com/2015/11/06/nakon-cak-32-mjeseca-razdvojenosti-21-11-2015-bit-ce-prvi-susret-djevojcica-nevene-i-milene-s-majkom-sanjom/

Post has attachment
On était nombreux qui esperions, mais personne ne s’attendait à ce que la mère Sanja Sukara, après 27 mois, réussisse à voir ses filles Nevena et Milena. Et meme, il en aurait fallu de peu, vu que le père  s’impliquait de toutes ses forces, de meme manière que toutes ces années déjà pour l’empecher. Il est très important de savoir que le fait d’avoir reussie  à voir Nevena, que pour cinq minutes, n’était pas fait de force, ni contre les décisions preéalables , vu que Sanja n’a pas d’interdiction de contact avec les enfants, le droit parental ne lui est pas refusé et, de meme, elle a gardé tous les droits légaux de voir  les enfants, malgré tout le contraire, comme le déclare le père des enfants. Quelles sont les raisons pour lesquelles ces rencontres, prévues par les Décisions, sont-elles empechées, c’est une autre histoire qui nous est bien connue. Mais, en France il sera bientot délibéré le mode des rencontres des filles avec leur mère et nous attendons que le Tribunal d’Affaires Familiales de Tarbes (TAF) décide  dans le meilleur intéret des enfants, ainsi que nous attendons que l’Etat français fasse tout pour que le père respecte ce Jugement. Comment tout sera décidé, nous le verons et, en attendant, la mère Sanja a décrit, par ses propres paroles, comment a-t-elle reussi à voir une se ses filles – Nevena:
https://nevenaimilena.wordpress.com/2015/07/09/voici-comment-la-mere-sanja-a-t-elle-reussi-de-voir-une-de-ses-filles-nevena/

Post has attachment
Promijenili smo naziv stranice na Internetu u - "Za Milenu i Nevenu Ilić (Sukara) i prava djece" - https://nevenaimilena.wordpress.com/, kako smo i najavili, jer su djevojčice pronađene (Još uvijek tražimo mogućnost promjene naziva stranice na Facebooku).
No, ništa nije još završeno, idemo dalje, tražeći prava za ove djevojčice koja su im zakonom zagarantirana, ali su grubo zanemarena. 
Također, ova će se stranica baviti pravima sve djece čija su prava zanemarena u slučajevima konfliktnih razvoda.
Sva su djeca - naša djeca!
Photo

Post has attachment
Majka Sanja je uspjela vidjeti jednu od djevojčica, Nevenu, nakon 27 mjeseci. Trajalo je to jako kratko, ali ovo je samo početak…. Idemo dalje!
Nevena <3 Milena <3 

https://nevenaimilena.wordpress.com/2015/06/30/nevena-i-mama-sanja-minuta-zagrljaja/

Post has attachment
Après 27 mois déjà passés que la mère Sanja Sukara et ses filles Milena et Nevena restent sans aucun contact, à cause de l’interdiction du père, l’audience devant le Tribunal d’Affaires familiales (TAF) a été tenue le 23 juin 2015. Le TAF devrait délibérer vers le 20 juillet 2015. La mère a, encore une fois, du faire le trajet de 4000 kilometres, en ésperant qu’il lui serait finallement permis de voir ses enfants. Mais, malheureusement, cela reste sans aucun resultat.

Voici les propos de la mère, Sanja: https://nevenaimilena.wordpress.com/2015/06/25/les-details-de-laudience-tenue-le-23-juin-2015-devans-le-tribunal-daffaires-familiales-a-tarbes/

Post has attachment
Nakon što već 27 mjeseci majka Sanja Sukara i kćerke Milena i Nevena nemaju kontakt jer to ne dozvoljava otac djevojčica, o ovom predmetu je održano novo ročište, koje se održalo 23.06.2015, u Tarbesu, Francuska. Presuda se očekuje 20.07.2015. Majka Sanja je i ovaj put prešla 4000 kilometra u nadi da će joj se omogućiti da konačno vidi djecu, no, na žalost, za sada ništa od toga. Kako je bilo, priča majka Sanja svojim riječima:
 https://nevenaimilena.wordpress.com/2015/06/24/detalji-s-rocista-odrzanog-23-06-2015-u-tarbesu/

Post has attachment
Apsurdi:
– NAKON DVIJE GODINE je tek odgovoreno na njenu pritužbu, a u dopisu piše da NEMA ODUGOVLAČENJA!
– Tužilaštvo u međuvremenu nije napravilo apsolutno ništa vezano uz ovaj slučaj, izjavljuju: “vodi se istraga jer postoji sumnja da je otac izvršio Krivično djelo Oduzimanje maloljetnog lica” i to je sve!
– Centar za socijalni rad NIJE NAPRAVIO zabilješku da djece nema, već dvije godine!
Djevojčice i majka Sanja nisu u mogućnosti stupiti u kontakt već 26 mjeseci, zbog čega? Zato što otac ne dozvoljava? Ne, nego zbog nepoštivanja zakona i procedura svih institucija upletenih u ovaj slučaj. A zašto je to tako? Kome je u interesu da sve padne u zaborav?

https://nevenaimilena.wordpress.com/2015/05/02/zasto-institucije-u-bih-odugovlace-i-ne-rade-svoj-posao/

Post has attachment
Photo
Wait while more posts are being loaded