Profile cover photo
Profile photo
Norhayati Zainon
10 followers
10 followers
About
Posts

Post has attachment
Pentingkah Berinteraksi Dengan Janin
Assalamualaikum semua Berinteraksi dengan janin? Pentingkah? Sebagai ibu bapa kita perlu faham bahawa pendidikan awal kanak2 bermula sejak bayi masih dalam kandungan. Menurut kajian ketika kandungan berusia 5 bulan, ia dah boleh mendengar.. wow ! Sistem pen...

Post has attachment
Tips pemakanan : Suku Suku Separuh
Assalamualaikum semua Apa yang kita makan hari ini menentukan tahap kesihatan diri kita sendiri. Jika kurang sihat apa yang perlu dibuat ialah check semula apa yang dimakan.  Merujuk kepada kempen yang dilancarkan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia kita di...

Post has attachment
Resepi Mak : Kari Ikan Tenggiri
Assalamualaikum semua Sesekali nak jugak akak kongsikan resepi kat blog ni kan. Macam biasa la resepi off course mak yang bagi. Tak ingat sejak bila mak ajar tapi mungkin bila dah selalu kena tolong mak kat dapur secara tak langsung melekat jugak di ingatan...

Post has attachment
Tips Untuk Dapatkan Tidur Yang Berkualiti
Assalamualaikum semua Teringat kepada seorang kawan sekerja. Jika dia mengalami gangguan tidur ia akan berlarutan selama seminggu. Banyak faktor yang boleh menjadi faktor penyebabnya. Antaranya, tekanan kerja dan juga persekitaran mempengaruhi untuk dapatka...

Post has attachment
Tips rangsang anak petah bercakap sejak bayi
Assalamualaikum semua Nak anak petah bercakap kita sebagai ibu bapa perlu rangsang sejak anak masih kecil. Sejak bayi bermakna bawah umur 1 tahun. Hari ni akak nak kongsi beberapa Tips : - Minta anak lihat mulut kita sambil sebut nama benda. - Ulang-ulang d...

Post has attachment
Tips Kurangkan sakit kepala
Assalamualaikum semua Apabila mendengar keluhan seorang sahabat sakit kepala tak hilang2 dah seminggu terpanggil akak untuk berkongsi tentang bagaimana cara nak kurangkan sakit kepala. Sebelum kita pergi terus kepada tips untuk kurangkan sakit kepala elok l...

Post has attachment
Protein Penting Untuk Kecantikan Wanita
Assalamualaikum semua Cantik itu subjektif. Gambar hiasan Sebenarnya bukan wanita sahaja yang nak cantik. Dah jadi lumrah manusia memang sukakan kecantikan. Kalau perasan wanita2 yang cantik tidak mengabaikan pengambilan protein setiap hari. Teringat akak s...

Post has attachment
Tips Jaga Mata
  Assalamualaikum semua Bila Humaira mula mengadu macam tak nampak sangat akak pulak yang risau. Mula2 tu tak buat apa2 action lagi. Baru2 ni banyak kali pulak dia mengadu hal yang sama.. tak sedap hati la pulak. Dah rabun ke? Umur baru 10 tahun... Tambahan...

Post has attachment
Bayi pun suka dengar cerita?
Assalamualaikum semua Bayi pun suka dengar cerita? Eh... ye ke?  Akak kongsikan beberapa tips bagaimana kita sebagai ibu bapa nak bercerita kepada bayi terutamanya... Bercerita tak semestinya kita kena membaca buku cerita. Masa pun tak spesifik sangat makna...

Post has attachment
Gigih usaha dan sabar kunci kejayaan
Assalamualaikum semua Terkesan dengan kata2 my sifu Master Norita. Di satu lebuhraya setiap orang ada destinasi sendiri. Ada yang memandu di lorong paling kiri, ada yang di lorong kanan dan ada yang di tengah. Begitu juga dengan kehidupan kita. Kita yang te...
Wait while more posts are being loaded