Profile cover photo
Profile photo
RockIT Oy
1 follower
1 follower
About
Communities and Collections
Posts

Post has attachment
Asensin eilen Odoo 11 Community version testaus ja ratkaisunkehityskäyttöön virtuaaliserverille. Helpoin löytämäni tapa asennukseen on kuvattu tuolla: https://www.rockit.fi/fi/odoo/odoo-valmisratkaisun-kehitys/83-odoo-11-community-version-asennus-virtuaalipalvelimelle

Ensimmäiset huomioni sen enempää vielä testailematta:

- Odotin UI:n olevan versio 10 Enterprisen kaltainen, eli moduulit olisivat paremmin mobiilikäyttöön soveltuvina kuvakkeina, eikä aiempien avoimen lähdekoodin versioiden tavoin yläpalkissa oheisen kuvan mukaisesti. Mobiilikäyttöisyyden parantaminen tarkoittanee mobiililaitteilla näkyvää "Burger menua".

- Kielikäännöksiä tuonne on näköjään "uinut" ihan kivasti aiemmista versioista. Version 11 tilanne Transifexissa: 0% reviewed, 54.32% translated. Version 10 tilanne Transifexissa: 64.21% reviewed, 0.17% translated.

- CRM näyttäisi olevan oheisen kuvan kaltaisesti selkeästi omana moduulinaan, eikä enää myynnin "seassa". Ehkä ihan hyvä noin, koska monethan voi ottaa aluksi Odoosta helposti käyttöön esimerkiksi pelkän CRM:n ja projektinhallinnan ja hoidella vielä siinä vaiheessa muita toimintojaan vanhalla ERPillään.

- Työtilaus- ja työpistetasoinen seuranta reitityksineen ynnä muineen valmistuksessa on mukana enää vain Enterprise-versiossa, jonne se on niputettu yhteen laadunvarmistuksen kanssa: "Work Orders & Quality (Enterprise) Process operations at specific work centers based on the routing and carry out quality checks." Auts!

Terveisin,
Mikko Salmela
Photo
Add a comment...

Post has attachment
En meinannut millään löytää hyvää ohjetta, miten Odoo-tietokannan saa mäpättyä subdomainin sijasta suoraan verkkotunnukseen (esim. www.kaikkipanee.com). Onnistuihan se onneksi lopulta! Toivottavasti oheisesta blogipostauksesta on joskus jotain apua joillekin muillekin samaa tietoa hakeville googlettelijoille.
Add a comment...

Suosittujen avoimen lähdekoodin tuotteiden ja Googlen avulla pystyy itsekin asentelemaan vaikka mitä! Välillä joutuu hakkaamaan vähän päätään seinään, mutta silloinkin KVG yleensä auttaa. Joku muu on saanut samat käsittämättömät virheilmoituksetkin jo aikaisemmin ja löytänyt niihin ratkaisun. Tänään asensin ja konfiguroin Let's Encrypt SSL-sertifikaatin ja Nginx-webbipalvelimen Odoo 10 -ympäristölle: https://rockit.fi/fi/odoo/odoo-valmisratkaisun-kehitys/81-let-s-encrypt-ssl-sertifikaatti-ja-nginx-webbipalvelin-odoo-10-ymparistolle
Add a comment...

Asensin tuoreen Odoo 10 -version testiin ja kirjoitin asennuksesta oheisen ohjeenkin. Pikaisen kokeilun perusteella versio 10 vaikuttaa varsin lupaavalta. Silmiin sattui jo parannuksia edellisiin versioihin verrattuna ja muunmuassa kielikäännökset olivat "uineet" aika hyvin ysistä kymppiin. https://www.rockit.fi/fi/odoo/odoo-valmisratkaisun-kehitys/80-odoo-10-asennusohje
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Odoon suosio kasvaa Suomessa ja RockIT Oy:n tekemisten pääpaino on tällä hetkellä Odoo-projekteissa. Lisäsin artikkelin aiheesta näkyvämmälle paikalle firman kotisivuille.

Odoo on paras lisenssivapaa ERP/CRM-ratkaisu, joka sisältää myös verkkokaupan. Vaihtoehtoisesti Odooseen löytyy valmiit liittymät useisiin muihin verkkokauppa-alustoihin. Voimme toimittaa kokonaisratkaisun, missä toiminnanohjausjärjestelmänä on Odoo ja verkkokauppana Magento.
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded