Profile cover photo
Profile photo
Actric Exact Consultancy
14 followers -
De Exact Software partner voor Enschede, Hengelo, Almelo, Deventer, Zwolle, Arnhem, Overijssel, Gelderland en Drenthe
De Exact Software partner voor Enschede, Hengelo, Almelo, Deventer, Zwolle, Arnhem, Overijssel, Gelderland en Drenthe

14 followers
About
Posts

Post has attachment
Inkomende facturen en documenten scannen naar Exact Globe of Exact Synergy? http://www.actric.nl

Post has attachment

Post has attachment
HRM, CRM of goedkeuren via Exact Synergy Enterprise? http://www.actric.nl.

Post has attachment

Post has attachment
Photo

Post has attachment
Photo

Post has attachment
Projectnummers automatisch genereren Exact Synergy Enterprise - See more at: http://www.actric.nl/projectnummers-automatisch-genereren-exact-synergy-enterprise/#sthash.huPVUNRm.dpuf

Bij het aanmaken van een nieuw project in Exact Synergy Enterprise is het standaard mogelijk om zelf een waarde te kiezen en in te voeren voor de projectcode. Bij elk nieuw project kan de projectcode handmatig ingevoerd worden en opgeslagen.

Automatisch genereren
Het is echter ook mogelijk om de projectnummers voor nieuwe projecten automatisch en opeenvolgend te laten voorstellen door het systeem bij het aanmaken van een nieuw project. De instelling die hiervoor nodig is, kunt u vinden via het menupad [Projecten, Inrichting, Diversen, Instellingen]. Hier kunt u het veld ‘Genereren (Projectcode) markeren, waarna u meteen het eerstvolgende vrije projectnummer kunt ingeven. Het eerstvolgende nieuwe project zal dit nummer toegewezen krijgen, vervolgens krijgt elk volgend project een opeenvolgend hoger nummer toegewezen.

Project instellingen

Ook na het activeren van het automatisch genereren van projectnummers zal het overigens wel mogelijk blijven om de voorgestelde projectnummers te wijzigen naar een andere waarde bij het aanmaken van een project.

Bron: Exact Support Blog

- See more at: http://www.actric.nl/projectnummers-automatisch-genereren-exact-synergy-enterprise/#sthash.huPVUNRm.dpuf

Post has attachment
Tips om te beginnen met Exact Online

Als nieuwe klant van Exact Online is het logisch dat u veel vragen heeft. Wellicht heeft u nog niet veel ervaring met boekhouden, of met het werken met boekhoudkundige software.

We proberen daarom om de software zo gemakkelijk mogelijk te maken en u werk uit handen te nemen. Uiteraard staat onze support-afdeling altijd voor u klaar om u op weg te helpen. Er zijn echter ook andere manieren om meer inzicht te krijgen in de werking van Exact Online. In deze blog vertellen we daar graag meer over zodat u zonder problemen kunt gaan starten in de wereld van Exact Online.

Inrichting
De inrichting van Exact Online is erg belangrijk, vooral als u gebruik gaat maken van de geavanceerdere versies van Exact Online (zoals Handel en Productie).  Hoe u de administratie inricht is later bepalend voor de boekingen die worden gemaakt en de processen die worden geregistreerd. Daarom willen we u graag helpen om daarmee goed van start te gaan.

In de blog ‘Beginnen met Exact Online‘ kunt u zien hoe u met een standaardinrichting van Exact Online kunt starten. Daarbij heeft u de keuze uit verschillende inrichtingen, zoals die voor een Commercieel bedrijf met CRM of een Vereniging. Als u kiest voor een standaardinrichting wordt uw administratie gevuld met grootboekrekeningen, btw-codes en andere stamgegevens.

Echter gaven we al aan dat de inrichting van bijvoorbeeld een Exact Online Handel administratie wat meer aandacht nodig heeft. We raden daarom ook aan om daarbij gebruik te maken van een consult (op locatie). Als u daar meer informatie over wilt kunt u een consult aanvraag indienen.
Klik daarvoor in Exact Online op het vinkje in de grijze balk, kies voor Nieuwe taak. Klik dan op Consult aanvraag onder Support en vul uw aanvraag in. Door bij de start te investeren in een goede inrichting zorgt u ervoor dat later alle processen goed verlopen.

Helpdocumentatie
Op veel vragen zijn de antwoorden terug te vinden in de documentatie van Exact Online. U kunt die helpdocumentatie vinden door in een scherm op het vraagteken te klikken, u kunt dan een helpdocument vinden over die specifieke pagina. U kunt ook klikken op ‘Help startpagina’ of direct zoeken naar een term.

Starten

Training
Trainingen voor Exact Online bestonden al een tijd, maar om ervoor te zorgen dat u goed op weg wordt geholpen bieden wij deze trainingen nu gratis aan! Hier leest u meer en kunt u zich aanmelden: http://www.exact.nl/support-en-training/trainingen/gratis-trainingen

Er zijn verschillende trainingen mogelijk, bijvoorbeeld een ‘Aan de slag’ training waarin de basis wordt behandeld, of een Handel training waarin er wordt ingegaan op de processen die dan van belang zijn. Door een training te volgen kunt u zelfverzekerd aan de slag gaan met Exact Online.

Webinar
Een andere optie die wij bieden om uw kennis te vergroten, zijn webinars. Een webinar is een online seminar dat via de pc kan worden bekeken. Wanneer u zich inschrijft voor de webinar, ontvangt u de url waarop de webinar te volgen is.

Op deze webpagina kunt u meer informatie lezen.

Support
Eerder in deze blog werd al aangeven dat ons doel op de Support afdeling ook is om u op weg te helpen. U kunt ons op meerdere manieren bereiken:

Telefonisch
U kunt telefonisch met ons in contact treden via 0157115100.

Webvraag
U kunt een webvraag bij ons indienen via Exact Online zelf. Hiervoor klikt u in de grijze balk van Exact Online op het vinkje en vervolgens op Nieuwe taak. Kies dan voor Vraag Exact Customer Support. Vul uw vraag in en kies voor Bewaren + Nieuw om nog een vraag in te dienen, of voor Bewaren + Bewerken. Bij het indienen van de vraag kunt u aangeven dat u teruggebeld wilt worden. Indien u dat niet invult krijgt u een reactie per e-mail. Graag ontvangen we een zo duidelijk mogelijke uitleg en eventueel een schermafbeelding zodat we uw vraag snel en correct kunnen beantwoorden.

Chat
Klik in Exact Online op het vraagteken en op Help startpagina. Nu kunt u kiezen voor de knop Chat (is online). Hierna begint een chatsessie met een support medewerker. We raden deze optie niet aan bij zeer ingewikkelde kwesties. Maar het gebruik van de chat kan erg handig zijn als u snel een antwoord wilt krijgen of als het druk is aan de telefoon. Zo hoeft u niet in de wacht te staan en kunt u snel weer verder!

De support afdeling is bereikbaar van 08.30 tot en met 17.30 op werkdagen.

Starten_3

Als laatste willen we u nog verwijzen naar deze website voor meer Tips & Tricks om te starten met Exact Online.

Bij verdere vragen horen we graag van u!

Bron: Exact Support Blog

- See more at: http://www.actric.nl/tips-om-te-beginnen-met-exact-online/#sthash.k8L8jxWN.dpuf

Post has attachment
Fiattering terugdraaien in Exact Globe Next

Om onder andere te voorkomen dat het voor iedereen mogelijk is om betalingen te verwerken, kunt u werken met het fiatteren van betalingen. U kunt een betaling fiatteren via het menupad [Cash Flow, Betalingen, Fiatteren]. Als dit is gedaan, dan komt de betaling terecht bij [Cash Flow, Betalingen, Verwerken]. Vanuit dit menupad kunt u de betaling vervolgens verwerken.

Ongedaan maken
Het kan voorkomen dat u de betaling heeft gefiatteerd, maar dat u dit ongedaan wilt maken, zodat de boeking weer naar voren komt als ‘Te fiatteren’.

Dit kunt u als volgt doen:

Via [Cashflow, betalingen, fiatteren] het overzicht opvragen via de knop ‘Tonen’
Vervolgens hoeft u alleen een vinkje te zetten bij ‘Reeds gefiatteerd’.
Dan kunt u de post selecteren waarvan u de status terug wilt draaien en nogmaals klikken op ‘Fiatteren’
Vervolgens verschijnt de melding ‘Reeds gefiatteerd’. Kies hier voor de optie ‘Doorgaan’
Fiatteren

Wanneer u het scherm nu actualiseert via de knop ‘Actualiseren’, dan zult u zien dat de post verdwenen is uit dit overzicht (met het vinkje op ‘Reeds gefiatteerd’). Als u in dit scherm weer een vinkje zet bij ‘Te fiatteren’ en daarna kiest voor ‘Actualiseren’, dan is de post weer zichtbaar. Op deze manier kan een gefiatteerde post weer ter fiattering worden aangeboden.

Bron: Exact Support Blog

- See more at: http://www.actric.nl/fiattering-terugdraaien-in-exact-globe-next/#sthash.fwfkapEb.dpuf

Post has attachment
Actric Consultancy heeft meer dan 20 jaar ervaring in het implementeren en optimaliseren van ERP, CRM en HRM omgevingen gebaseerd op de software van Exact. De consultants van Actric hebben met succes  projecten geïmplementeerd bij klanten in de diverse branches, door heel Nederland. Door deze ervaringen, weten wij precies welke oplossing het beste past binnen de verschillende branches, zodat wij er voor kunnen zorgen dat u meer winst en concurrentievoordeel behaalt uit uw ERP software van Exact.

Wij hebben onder andere ruime implementatie ervaring in de onderstaande branches:


GROOTHANDEL
Inkoop, verkoop, voorraadbeheer en distributie perfect op elkaar aansluiten! Hierdoor bent u de concurrentie net een stap voor.

ZAKELIJKE DIENSTVERLENING
Projecten winstgevend uitvoeren! Onderscheidend en efficiënter projecten op tijd en binnen budget op leveren.

PRODUCTIE
Alle bedrijfsprocessen in 1 ERP systeem registreren en opslaan! Verkort hiermee uw productie- en levertijden. Efficiënt inspelen op actuele trends in de markt.

EDUCATIE
Glashelder inzicht en overzicht, waardoor u meer grip krijgt zodat uw organisatie de juiste beslissingen kan nemen.

NON-PROFIT
Beter presteren met minder middelen! Dat vraagt om glashelder inzicht en overzicht. Exact software kan er voor zorgen dat u deze zaken in grip krijgt zodat uw organisatie de juiste beslissingen kan nemen.

ZORG
Minder tijd kwijt aan het managen van uw zorginstelling. Planning en HRM grotendeels geautomatiseerd, signalen op het juiste moment!

http://www.actric.nl/branches-groothandel-zakelijke-dienstverlening-productie-educatie-non-profit-zorg/#sthash.SJEedve4.dpuf
Wait while more posts are being loaded