Profile cover photo
Profile photo
Malene Nootenboom
17 followers
17 followers
About
Communities and Collections
View all
Posts

Post has attachment
De Midwintersessies komen er weer aan. Het zijn vijf inspirerende en interactieve workshops geworden over uiteenlopende hippische onderwerpen.

De avonden worden gegeven bij Dressuur en Pensionstal de Cavalier in Strijen Sas.

De avond begint om 19.30 en rond 22.30 sluiten we weer af.

Kosten bedragen 25 euro per avond inclusief koffie en thee. Wanneer je inschrijft voor alle avonden betaal je slechts vier avonden.

Meer informatie over de onderwerpen vind je hieronder. Er zijn nog een paar plekjes vrij!

http://www.bewustwedstrijdrijden.nl/theorie-avonden/

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
Heel veel ruiters zijn tijdens hun training op reis maar niemand weet eigenlijk waar naar toe. Je hebt wel een doel om naar toe te werken maar blijf je daar dan ook mee bezig. Of vind je het al snel ‘wel goed’?

Agnes Wagemakers stelde mij deze vraag en ik heb een aantal tips gegeven om hiermee aan de slag te gaan!

In de aanbieding van oktober gaan we hier ook mee aan de slag dus hou deze pagina goed in de gaten! (Want het is GRATIS)

http://www.bewustwedstrijdrijden.nl/vraag-van-de-maand-september-2018/
Add a comment...

Post has attachment
Wat doe jij als het programma op wedstrijd opeens inloopt? Of als de jury in de file staat en alles extreem uitloopt? Schiet je in de stress als je de losrijbaan inkomt en je hoort dat er nog maar één combinatie voor je is? WAT MOET JE DOEN????

Lees de tips op de vraag die ik kreeg van Mariska Groenendijk!

http://www.bewustwedstrijdrijden.nl/vraag-van-de-maand-augustus/
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Weet je dat heel veel ruiters zich na een wedstrijd schuldig voelen? Dat ze vinden dat ze hun paard tekort gedaan hebben of anderen teleurgesteld hebben?

Ik heb het ook wel eens een gehad en zie het ook vaak bij leerlingen terug. Je raakt zo enorm geblokkeerd als je de proef begint. Het gaat soms zo ver dat je tijdens het binnenkomen over de A-C lijn al voelt dat je paard niet meer wil lopen.

Dat is zo zonde. Want tijdens je training is dat juist helemaal niet zo en met losrijden valt dat ook wel mee! Maar het is toch eigenlijk allemaal hobby waarvoor we die wedstrijden rijden? De gevoelens die we ervoor en erna ervaren laten ons haast geloven dat er heel wat vanaf hangt!

Ik weet dat ontzettend veel ruiters dit herkennen en ook denken dat ze zichzelf of hun paard te kort doen. Om die reden gooien we het al snel op... de jury....de ring....de entourage....het zadel....verkeerde rijbroek...enzovoorts.

En toch blijven we gaan? Waarom gaan we gewoon door en verzuimen we om aan ons ‘probleem’ te werken?

Ook dat herken ik. Ik geloofde zelf dat het mislukken ook echt aan de omstandigheden lag. Maar diep van binnen wist ik dat ik toch zelf de schuldige was.

Ik heb geleerd hoe ik aan mezelf moest werken, hoe ik mijn mindset kon veranderen zodat ik ‘open’ de ring in kan gaan. En zo heb ik geleerd dat ik, maar dan ook echt alleen ikzelf verantwoordelijk ben voor mijn prestatie! Ik maak zelf de keuze of ik ga presteren of dat ik mijzelf laat beïnvloeden door andere factoren!

Die keuze heeft mijn hele sportcarrière veranderd! In hele positieve zin!

Door mijn hersenen de baas te blijven kan ik nu rijden zoals ik dat wil. Ik kan op concours wanneer ik dat wil en ik kan de lat verhogen, maar ook verlagen, als ik dat wil.

Ik ga op wedstrijd omdat ik er zin in heb, om mijn paard te laten leren en ervaren en om vanuit die instelling te kunnen presteren.

Gewoon op de manier die ik fijn vind, waar ik me goed bij voel en waar ik plezier in heb.

Helemaal zoals ik wil!

En weet je dat jij dat ook kunt? Dat je weer plezier kunt hebben in de wedstrijden, dat je paard blijft lopen als je over de A-C lijn binnen komt en dat je na afloop tevreden kunt zijn over je prestatie.

De afgelopen maanden heb ik behoorlijk wat ruiters geholpen om hun mindset te veranderen. Keer op keer zie ik goede resultaten voorbij komen waarbij het eraf straalt dat ze genoten hebben. Of dat ze precies wisten waar het mis ging en dat ook onder woorden konden brengen.

Ben jij ook nieuwsgierig en wil meer weten over de verandering van je mindset?

Bekijk dan meer informatie over de speciale aanbieding die ik voor je heb!

http://bwr-online.com/mental-coaching/


Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
Wait while more posts are being loaded