Profile cover photo
Profile photo
Gary Moque
3 followers -
Bukan Sebarang Kucing
Bukan Sebarang Kucing

3 followers
About
Gary's posts

Post has attachment
Pembedahan Tulang Kucing
Sambungan 'Nasib Mangsa Langgar Lari'  Hampir sebulan jugak Sheba dikurung di dalam sangkar dan makan ubat serta antibiotik. Lukanya dibubuh minyak gamat dan ubat luka yang diberi doktor.Sheba cuma baring most of the time sebab kaki terlalu sakit untuk bang...

Post has attachment
Chiko's Young
Kita skip bab Chiko menggatal, mengiau, menaikkan punggungnya menggoda Gary. Bila umurnya mencecah 9 bulan Chiko sudah sedia untuk mengawan. Tanpa disedari Chiko dah bunting. Perutnya mula membesar dan makan pun bertambah. Bila tiba hari nak beranak, Chiko ...

Post has attachment
Nasib Mangsa Langgar Lari
Sheba dikutip oleh Adam di padang permainan. Badannnya kurus dan muka yang sedih buat hati Adam cair, tak sampai hati nak tinggalkan di padang. Sheba (kanan) memang kawan baik Chiko Sheba kucing yang pendiam, jarang sangat dia mengiau kecuali terlalu lapar....

Post has attachment
Gary Is Back
Keesokan harinya doktor menelefon aku di pejabat meminta kebenaran untuk mengambil darah Gary 2 kali untuk membuat kajian. Kos untuk ujian darah percuma. Ini perkara biasa di Hospital Veterinar UPM kerana mereka sentiasa membuat kajian tentang penyakit kuci...

Post has attachment
Kita berusaha, Tuhan tentukan
Ini ialah sambungan kepada post A difficult vet visit Melihat keadaan Gary yang semakin kritikal, kami terpaksa membawa Gary ke Veterinar Hospital UPM. Tapi hospital ini cuma beroperasi dari Isnin hingga Jumaat sahaja jadi weekend tu we just crossed our fin...

Post has attachment
Kawan bergomol - Ben
Lepas setahun lebih membela Gary, dia mula buat perangai. Banyak kali dia hilang dari sangkar, keluar dari celah pintu cage sampai badan bercalar-balar. Kalau di dalam rumah dia mengiau kuat memannggil si betina. Dipanjatnya meja belajar Sarah untuk mengint...

Post has attachment
Setahun Sudah Berlalu February Muncul Kembali...
Setahun Sudah Berlalu February Muncul Kembali... bunyi macam lagu popular kumpulan Alleycats. Dalam tak sedar ku kebasahan dah lebih setahun since my last post. Umur Gary dah mencecah 4 tahun dengan "moque" nya yang bertambah hampir 2 kali ganda dari dulu. ...

Post has attachment
Setahun Sudah Berlalu February Muncul Kembali...
Setahun Sudah Berlalu February Muncul Kembali... bunyi macam lagu popular kumpulan Alleycats. Dalam tak sedar ku kebasahan dah lebih setahun since my last post. Umur Gary dah mencecah 4 tahun dengan "moque" nya yang bertambah hampir 2 kali ganda dari dulu. ...

Post has attachment

Post has attachment
Wait while more posts are being loaded