Profile

Cover photo
Mia G.
Lived in Stockholm
737 followers|209,815 views
AboutPostsPhotosVideos

Stream

Mia G.

Shared publicly  - 
 
 
Massive party hit.

"The WikiLeaks CD contains 12 cool and inspiring songs about the struggles of WikiLeaks, Julian Assange, Bradley Manning and Anonymous."
1
Add a comment...

Mia G.

Shared publicly  - 
 
Espresso House i Mörby C blev idag besökt. Man kan inte anklaga stället för att ligga långt från tunnelbanan, vilket möjligen framgår på bild. Inne finns två barbord längs fönstren med 7-8 sittplatser, utanför två små vingliga runda cafébord med ytterligare 8 sittplatser. Obekväma stolar. Inte precis vad jag skulle kalla en av de mysigare EH-kaffebarerna, men jag fick mitt kaffe och enligt uppgift var det inga problem att få 50/50 mjölk/grädde i latten. Jag gör nog inga större omvägar för att återvända, men det funkar bra som "köpa med kaffe till/från tunnelbanan". 
 ·  Translate
2
Add a comment...

Mia G.

Shared publicly  - 
 
Så var det då dags att besöka Espresso House i Bromma Blocks. Själva sittdelen ligger ute på en egen liten "ö" ungefär mitt i detta stora shoppingcenter - vilket är lite otäckt när man har anlag för höjdrädsla men det ger också en lugn och ganska fridfull miljö. Personalen är trevlig och tillmötesgående, inga problem att få en 50/50 kaffe latte heller. Här är rent och snyggt, luftigt och lugnt. Jag trivs. 
 ·  Translate
2
Daniel Brahneborg's profile photoAndreas Felldin's profile photoMia G.'s profile photo
5 comments
Mia G.
+
1
2
1
 
+Andreas Felldin Om du tycker 50/50 är stabbigt skulle du testa med 100 procent grädde... dricker man en sådan på vägen till jobbet behöver man ingen lunch. Alls. :) Jag gjorde det ibland i Kista.
 ·  Translate
Add a comment...

Mia G.

Shared publicly  - 
1
Daniel Brahneborg's profile photoMaria Brolin's profile photoMia G.'s profile photo
4 comments
Mia G.
 
Jag provade den aldrig - det lät lite väl hårdsmält.
 ·  Translate
Add a comment...

Mia G.

Shared publicly  - 
 
Oh, såna där smaskiga stroopwafeln (reserverar mig för felstavning och -minne) finns nu på #EspressoHouse! \o/
 ·  Translate
1
Add a comment...

Mia G.

Shared publicly  - 
 
Jag söker en modern Android-telefon (ICS) med kamera i toppklass och display helst mindre än 4.3 tum. Har ju en Samsung Galaxy S II som jag tycker är onödigt svår att manövrera med en hand och som utöver detta för närvarande befinner sig på reparation... Tips?
 ·  Translate
1
1
Daniel Brahneborg's profile photoMathias Ehrlin's profile photoMia G.'s profile photo
5 comments
Mia G.
+
1
2
1
 
+Mathias Ehrlin och +Alexander Westlund: Båda de modeller ni nämner har 4.3 tums display, precis som min SGS2. SGS2 är ju inte alls dålig - om man nu bortser från att den nu är inne på reparation för andra gången p.g.a. att kameran har fått fläcktyfus (ger mörka fläckar i bilderna). Ja, och så det att jag tycker att displayen är lite för stor för bekväm enhandsfattning.

Det jag har funderat på är HTC One V, som har 3.7 tum. Jag gillade min gamla HTC Hero, som är den jag använder just nu, så jag är positiv till HTC. Bortsett från att Hero:n är gammal, trött och batteritörstig är displayen 3.2 tum, vilket känns något för litet. Därför tror jag att 3.7 kan vara ganska lagom. Får väl gå och kolla om One V finns i någon butik så jag får klämma på den. En stor fördel med One V vore att den är förhållandevis billig (under 3k), vilket gör att den skulle kännas rätt okej att köpa som semester-/backuptelefon. :)
 ·  Translate
Add a comment...

Mia G.

Shared publicly  - 
 
Det här kan man ju känna igen en hel del av...
 ·  Translate
Teamwork is a tricky business. I write software for a living and teamwork amongst programmers tends to be defined as splitting up the work such as to minimize the need for any actual teamwork or, indeed, communication of any sort for the remainder of the task. As a direct result of this, there’s often a short, socially-charged moment in any meeting in which the ‘team’ work is divided up into my work and your work, aka your problem. I’m lead to be...
1
Add a comment...

Mia G.

Shared publicly  - 
 
Elise Testone framför Led Zeppelins Whole Lotta Love i avsnitt 23 av American Idol 2012. Jag säger: wow! Hon har precis rätt känsla för den låten. Beklagar dock att bildkvaliteten är så låg - den var självfallet mycket bättre i tv-versionen jag såg.
 ·  Translate
1
Johanna “Vidde” Julén's profile photo
 
Oj, det var bra. Bildkvaliten var helt ok på min telefon när jag slog på hd...
 ·  Translate
Add a comment...

Mia G.

Shared publicly  - 
 
Så blev det då äntligen av att bruncha på Clarion (Skanstull). Oftast när vi kommit på tanken tidigare har det varit sommar, då ingen brunch serveras. Utbudet av ätbara saker var bra och smakerna goda. Inte så fantastiskt som på Grand i Lund, förstås, men ett snäpp bättre än på de flesta hotell vars frukostbuffé jag avsmakat. Nu kan det förstås vara så att den vanliga frukosten är mindre överdådig, men jag utgår från att den inte är det - kan vara värt att ta reda på någon gång. Inte minst tyckte jag mig uppfatta en eller annan oväntad krydda, som gjorde flera av rätterna lite lagom spännande. Kan inte riktigt komma på någon riktig favorit, även om kycklingvingarna var mycket goda - liksom de fattiga riddarna som dröp av socker och kanel... mumsigt värre! Ett par små minustecken fanns dock. Ett var te-/kaffemuggarna som saknade öron och ledde värme väldigt bra, vilket gjorde att vi som har värmekänsliga händer inte kunde bära muggen till bordet utan att ställa den på en tallrik eller svepa in den i servetter. Ett annat var att ljudnivån blev väldigt hög, när ett par horder barnfamiljer efter någon timme vällde in vid borden omkring oss - antar att man kan undgå det nästan gång genom att avstå från utsikten och/eller välja andra, mindre, bord.
 ·  Translate
4
Add a comment...

Mia G.

Shared publicly  - 
 
Och +emma marie andersson har som vanligt intressanta och träffsäkra funderingar.
 ·  Translate
1
Mia G.'s profile photoemma marie andersson's profile photo
3 comments
 
Tack, ja, försöker i alla fall. Det där med att rubriksätta inlägg tycker jag är skitsvårt!
 ·  Translate
Add a comment...

Mia G.

Shared publicly  - 
 
Underbart! Särskilt om samernas mat... :)
 ·  Translate
Går som vanligt i skånska City. Inget fuffens alls. Hungrig. En livsstil. Jag är kränkt. Jag säger det nu med en gång. Jag är kränkt, för jag är hungrig. I Sverige 2012 ska man tydligen skämmas för det. Att man aldrig får titta i en meny och tänka ”vad ser gott ut?”, utan alltid måste tänka ”vad får man mest mat av?”. Att man använder tortillabröd som tallrik för att man skär sig på porslinsskärvorna annars. Att man hade förvandlat Robinson till ...
2
Johanna “Vidde” Julén's profile photo
 
Det blir sådär för att folk inte röstar med plånboken...
 ·  Translate
Add a comment...

Mia G.

Shared publicly  - 
 
Nick Brandt: On This Earth, A Shadow Falls

Liksom många andra besökte jag idag Fotografiska (museet) för att bland annat titta på Nick Brandts bilder av afrikanska djur. Det var enligt min mening väl värt både den tid och de pengar den kostade - bilderna var väldigt fina och man blev allt lite sugen på att återvända till Afrika och dess elefanter, zebror, giraffer och alla andra coola djur som lever där. Det faktum att Nick inte använde teleobjektiv när han plåtade djuren får det att kittla lite i magen - fatta hur nära dem han måste ha varit! Anyway, jag är riktigt nöjd med besöket, trots att det bitvis var lite onödigt trångt i lokalerna. Fotografiska är fantastiskt.
http://fotografiska.eu/Museet/Utstaellningar/On-This-Earth-A-Shadow-Falls
 ·  Translate
1
Add a comment...
Story
Tagline
Also known as "Mia is a geek"
Introduction
Jag är proffsprogrammerare och amatörfotograf, men går även igång på piratpolitik, hårdrock, tv-serier och böcker. Det är främst engelskspråkig fantastik som blir läst, och just nu mest inom urban fantasy-genren.

Påminn mig gärna om intressen jag har glömt nämna! :)

Ajuste, jag prickar av Espresso House-kaffebarer också.
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Previously
Stockholm
Work
Occupation
Mia is a geek (programmer/developer)