Profile cover photo
Profile photo
Rob Veelbehr
17 followers -
Directeur DEVOTAS, NLP Trainer
Directeur DEVOTAS, NLP Trainer

17 followers
About
Posts

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
U bent opzoek naar meer #persoonlijkeeffectiviteit of een #communicatietraining DEVOTAS geeft al jaren trainingen op verschillende gebieden.
http://www.devotas.nl/consultancy-bedrijfscoaching.html
Photo
Add a comment...

Post has attachment
AANNAMES DOEN EN OORDELEN, KIJK UIT! PAS OP! – Ik rij een parkeerterrein op bij een supermarkt, het is druk en draai snel een leeggekomen parkeervak in. Ik zie dat ik wat scheef geparkeerd sta en wil mijn auto recht zetten. Het is erg druk en achter mij langs rijden nog auto’s, dus ik wacht even met het achteruit steken.

Zodra de kans zich voordoet, steek ik mijn auto een stukje achteruit en rij de auto vervolgens recht het parkeervak in, ik stap uit en doe de deuren op slot. Ik hoor een grote schreeuw achter mij; “Hey, Jij ging toch weg! Ik sta al die tijd op jou te wachten!” Ik zie een man uit zijn raam van zijn auto hangen, boos en heftig gebarend naar mij? Omdat de man zo boos reageerde, vraag ik nog voorzichtig of hij het echt tegen mij heeft. Met het nodige gebruik van krachtwoorden, begrijp ik van meneer dat hij het inderdaad tegen mij heeft?! Ik geef aan dat ik het vervelend vind voor meneer, maar dat ik echt niet weg ga en loop enigszins verbaasd de supermarkt in. De nodige schreeuwen achtervolgen mij de supermarkt in …. K*twijf! In de supermarkt kom ik meneer nog een paar keer tegen, maar hij blijft maar boos naar me kijken…

Aannames, veronderstellingen en oordelen zijn vaak naar onze beleving onze absolute waarheid! Het is onze eigen zoektocht in onszelf naar de beredenering dat het zo is! Zonder deze beredenering te toetsen bij anderen. Veelal stellen we dan ook geen vragen meer…. Je weet zéker dat het zo is! Het oordeel is daar!

Om op het voorbeeld terug te komen; Deze meneer had aangenomen dat ik weg zou gaan en dat hij dan deze parkeerplaats kon gaan gebruiken. Toen ik ineens bleef staan, kreeg hij niet wat hij dacht dat hij zou krijgen; de lege parkeerplaats! Wat de nodige frustratie opriep bij meneer. Deze situatie staat niet op zich en kennen we, vermoed ik, vast wel vergelijkbare situaties. Het meest vervelend, misschien ook wel indrukwekkend, is de agressie die daar veelal op volgt.
Dit kan ook binnen relaties gebeuren; Het gevaar is dat deze aannames een behoorlijk groot negatief effect kunnen hebben en schadelijk kan zijn voor de relatie. Ook als het om een werkomgeving gaat, waarin persoonlijke belangen een grote rol kunnen spelen. En voor sommigen “winst” valt te behalen met het strooien van het eigen oordeel. En kunnen er zelfs onschuldige slachtoffers vallen die zich mee hebben laten slepen en zich hebben laten overtuigen.

Waarom neigen we naar aannames en oordelen? We willen de waarheid weten, maar eigenlijk zijn we er ook weer bang voor. Terwijl de waarheid het enige is wat ons duidelijkheid kan geven. Zelfs over vreemden doen we aannames. Deze aannames vertroebelen de werkelijkheid en daardoor vormen we vaak een oordeel, zonder het echte verhaal van iemand te weten. En zo leren we onze buurvrouw of buurman nooit echt kennen en kijken we alleen stiekem van achter ons gordijn, met onze eigen gedachten over wat we op dat moment denken te zien… Tsja, denken te zien…

Wat kunnen we er aan doen? Heel simpel! Blijf vragen stellen, het liefst aan de juiste persoon! Met vragen stellen achterhaal je in principe wat er echt aan de hand is. Waarbij we ervan uitgaan dat je de waarheid te horen krijgt. Maar daar moet je gewoon van uit gaan. Hoe meer vragen jij stelt en hoe opener jij zelf communiceert, des te minder de kans op misverstanden en ruzies. We willen vaak een eerlijke relatie en menen alles open en eerlijk te willen bespreken. Maar als puntje bij paaltje komt houden we toch vaak vast aan een vorm van schijnveiligheid; onze eigen aannames en oordelen.

Pas op, kijk uit! En stap niet in deze valkuil! Maak je zelf los van aannames en oordelen. Durf die open communicatie aan te gaan. Het levert je direct veel meer op!

http://www.devotas.nl/psycholoog-volwassenen.html
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Of je nu een tiener roker of een heel leven pak-de-dag roker bent, stoppen kan moeilijk zijn. Maar hoe meer je leert over opties en hoe je voor te bereiden om te stoppen, hoe makkelijker het proces zal zijn. Met het juiste plan afgestemd op uw behoeften, kunt u de verslaving doorbreken, het beheren van uw hunkeringen, en toetreden tot de miljoenen mensen die de gewoonte voor goed hebben doorbroken.

http://www.devotas.nl/psycholoog-basis-ggz-en-gespecialiseerde-ggz.html
Photo
Add a comment...

Post has shared content
MEER BEREIKEN DOOR MINDER TE DOEN – Ga eens 5 uur per dag iets doen wat je leuk vindt. Maak een wandeling door je... http://fb.me/3rL8ZnliE 
Add a comment...

Post has shared content

Post has shared content
Een op twintig mensen heeft verkeerde zorgverzekering afgesloten; Dat meldt Patiëntenfederatie NPCF dinsdag op basis van eigen onderzoek onder tienduizend mensen.

http://www.nu.nl/gezondheid/4139468/twintig-mensen-heeft-verkeerde-zorgverzekering-afgesloten.html
Add a comment...

SCHULDGEVOEL – Waarom hebben we dat en hoe komen we ervan af? Schuldgevoel ontstaat doordat men iets heeft gedaan... http://t.co/0CDm23PnnF
Add a comment...

MEDISCH BEROEPSGEHEIM – Ben ik veilig met mijn medische gegevens? Medisch beroepsgeheim houdt in dat medewerkers... http://t.co/6v4ERxyeIs
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded