Profile cover photo
Profile photo
geo-spatial.org
61 followers -
An elegant place for sharing geoKnowledge & geoData
An elegant place for sharing geoKnowledge & geoData

61 followers
About
Posts

vă anunțăm că seminarul geo-spatial.org de la Cluj-Napoca din acest an va avea loc în perioada 24-25 aprilie. Cei care doresc să facă o prezentare sau să țină o sesiune practică pe subiectele tradiționale abordate în cadrul seminariilor noastre (soluții libere open source, teledetecție, cartografie istorică, open data) sunt încurajați să ne trimită un titlu și un mic rezumat (jumătate de pagină) pâna pe data de 20 martie la adresa contact@geo-spatial.org.
Add a comment...

Post has attachment
de anul trecut, continuând tradiția deschisă cu seria FOSS4G-CEE, Europa se bucură de propria conferință geospațială dedicată programelor informatice libere, a standardelor și datelor deschise. Ediția din acest an va avea loc la Como, Italia, în perioada 14-17 iulie și va fi organizată de Universitatea Politehnică din Milano, Fundația OSGeo, Asociația Internațională de Cartografie și Asociația Internațională de Teledetecție și Fotogrametrie. Edițiile din anii trecuți s-au bucurat de o importantă prezență românească, lucru apreciat se pare și de către organizatorii din acest an care au lăsat pe mîna unor reprezentanți ai României organizarea a două din cele șase track-uri ale conferinței. Pentru mai multe detalii vă recomand următoarele resurse:

Pagina web: http://europe.foss4g.org/2015/
Facebook: https://www.facebook.com/foss4g.europe?fref=ts
Twitter: https://twitter.com/foss4ge

Lista de discuții:
http://lists.osgeo.org/c…/mailman/listinfo/conference-europe
Important: termenul limită pentru trimiterea de propuneri de prezentări, postere sau seminarii practice este 9 martie.

Personal noi am fost încântaţi de toate participările la evenimentele de tip FOSS4G și nu putem decât să le recomandăm cu mare căldură, implicit, participarea la conferința organizată anul acesta în Como. De asemenea, taxa de participare este de 5-6 ori mai mică comparativ cu cea ce trebuie plătită de regulă la conferința globală FOSS4G.
FOSS4G Europe | Home
FOSS4G Europe | Home
europe.foss4g.org
Add a comment...

SEMINAR geo-spațial.org:
Prelucrarea și vizualizarea datelor geospațiale

Azi orice informație poate avea un caracter spațial. Din ce în ce mai mulți oameni vor să se localizeze, folosesc geotag la fotografii, se poziționează prin check in și împărtășesc informații de orice fel în fiecare secundă. Vino la seminarul de geospațializare. Vei învăța să cauți acul în carul cu fân și apoi să faci hărți relevante pentru proiectele tale într-o singură zi, sâmbătă sau duminică, într-un seminar interactiv de șase ore.
BUCUREŞTI, 7-8 martie, în fiecare zi între orele 9:00-15:00, ActiveWatch (Agenția de Monitorizare a Presei) din Calea Plevnei nr. 98, bl. 10C, et.1, va avea loc un seminar interactiv în cadrul laboratorului media experimental Sponge, în care cercetătorii de la geo-spatial.org te vor învăța mai întâi cum să-ți creezi propriul tău sistem de date și apoi cum să asociezi informațiile cu date geospațiale, astfel încât ele să genereze hărți.

Participarea este GRATUITĂ şi necesită o înscriere AICI -> https://www.eventbrite.com/e/prelucrarea-si-vizualizarea-da… pentru ziua de sâmbătă sau AICI -> https://www.eventbrite.com/e/prelucrarea-si-vizualizarea-da… pentru duminică. Vă puteți înscrie și printr-un mail la adresa voice@thesponge.eu/ 0721.474.576.
În România, din ce în ce mai multe date capătă statutul de date libere. Există foarte multe date tabelare libere (vezi data.gov.ro), dar cum ajungem să le vedem ca date geospațiale? Cum editez datele vectoriale astfel încât să creez o hartă cu informația de interes personal pentru proiectul meu? Cum îmi creez un set de date pornind de la zero? Unde le vizualizez și cui le pot împărtăși? Vino la seminar și vei afla.
Același seminar va fi susținut și sâmbătă și duminică, iar nivelul este pentru începători. Participanții vor fi împărțiți în două grupe a câte 35 de persoane și pot opta pentru ziua în care doresc să participe. Tutorialul dureaza șase ore pentru ca fiecare participant să aibă timp individual de lucru cu trainerul.

Necesități tehnice:
Qgis 2.6 - http://www2.qgis.org/en/site/forusers/download.html
Cont CartoDB - http://cartodb.com/
Libre Ofiice / Open Office - http://www.libreoffice.org/download/libreoffice-fresh/ / https://www.openoffice.org/download/
Dacă esti deja pasionat și vrei să te conectezi la comunitatea celor care promovează o lume digitală liberă și deschisă, în care libertatea de exprimare și viața privată sunt respectate și garantate, sau dacă își sună interesant și vrei să vezi cu ce se mănâncă treaba asta, urmărește articolele de pe site-ul http://thesponge.eu. Dacă vrei să contribui cu un articol pe această temă, trimite-l la adresa contact@thesponge.euși înscrie-te pe lista noastră de discuții.

geo-spatial.org este un portal on-line ce propune harta ca instrument universal de comunicare si inregistrare a relatiilor dintre componentele sociale (stiintifice, politice, culturale, religioase, economice) si dimensiunea lor geospatiala.
Sponge este un laborator media experimental care conectează organizații din domeniul media, tehnologia informației și a transparenței. Experimentăm cu noi unelte digitale de eliberare a informației de interes public. Promovăm informația liberă, relevantă și verificabilă sub formă de articole sau aplicații. Organizăm ateliere, hacatoane, cursuri și conferințe. Partenerii Sponge sunt Centrul Român pentru Jurnalism de Investigație, ActiveWatch, Fundația Ceata, geo-spatial.org, Asociația pentru Tehnologie și Internet și Facultatea de Științe Politice - Universitatea București.
Această activitate este finanţată prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania. Găseşti mai multe informaţii aici.
Intră în comunitatea SPONGE: aici.
Scrie-ne: contact@thesponge.eu
Vizitează-ne: http://www.thesponge.eu
Add a comment...

Post has attachment
la final de săptămînă, cu ocazia zilei datelor deschise, au loc o serie
de manifestări interesante, unde, cu mîndrie, geo-spatial.org este
partener. Astfel, vineri 20 februarie, la Biblioteca Națională a României este organizată conferința "Ziua Internațională a Datelor
Deschise". Pentru program și înscriere (gratuită) accesați http://datedeschise.fundatia.ro/odd2015/.

În weekend au loc două hackathoane dedicate datelor deschise, în București ( http://odd15.datedeschise.ro/bucuresti/ ) și Cluj Napoca
( http://odd15.datedeschise.ro/cluj/ ). Pentru ambele evenimente sînt deja înscrise mai multe proiecte cu tentă geospațială. Cei care doresc să să implice sînt bineveniți.

Enjoy.
Add a comment...

Post has attachment
3rd INTERNATIONAL OPEN DATA CONFERENCE 2015
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
OpenStreetMap - Moscow; Berlin; Bagdad, London etc. http://buff.ly/1qTqlzf
Add a comment...

Post has attachment
60 Years Of Climate Change In 15 Seconds http://buff.ly/1rlQdTV
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded