Profile

Cover photo
Verified name
Melanie Subono
213,901 followers|1,601,849 views
AboutPostsPhotosYouTube

Stream

Melanie Subono

Shared publicly  - 
 
Tadi sharing di Hall B ,JCC soal

"to Empower and Streghten the Movement of Migrant Workers to achieve Social Justice in the Global World"
5
Add a comment...

Melanie Subono

Shared publicly  - 
13
Ardy Anzah's profile photoEbyza Uzumaki's profile photomuhammad aliansyah's profile photo
3 comments
 
Amin
Add a comment...

Melanie Subono

Shared publicly  - 
 
"Because FREEDOM is everything to me"

Melanie Subono for New Rock ...

Property of New Rock

Photo by Arlan Djoewarsa
29
2
Dimas Sakti's profile photoBeng Bembeng's profile photoHaRis KaNoK's profile photoQcbali Shj's profile photo
2 comments
 
Salam kenal aja mba....
 ·  Translate
Add a comment...

Melanie Subono

Shared publicly  - 
 
RUMAH HARAPAN , Or translated " THE HOUSE OF HOPE " is a house , a home without an actual house .
Instead, its an independent/ individual movement started and run by MELANIE SUBONO and her team for the last 8 years or so .
Started as a copycat of the International MakeAWishFoundation , what only started with making people's wish come true, specialising in them who only have days to live , seems to grow bigger and bigger to more variety of wishes and cases .
Using Melanie's fan base allover Indonesia, as a case reporter as well as as the Angel ( how she called her ranger / fans ), they started with giving wishes as small as wanting to have a bycicle, or to learn how to play card , or to meet a certain person , all over indonesia .
using social medias as a very strong tool to spread the kindness virus, bigger variety of cases starting to come to the table . ( mostly @melaniesubono 's social medias )
And up until today, RUMAH HARAPAN does manage to work in many fields and today , we do have :
* some street library / school mostly in East Indonesia, ( just opened 4 more last month in PAPUA)
* some vegetable field /rice farms in ex-disaster areas such as SINABUNG
* first FIRST AID KIT and team to arrive at location during some earth quakes n all
* 12 very poor school teachers llives from us monthly
* work / donate montlhy some variety of animal shelter as Bali Sea Turtle, Animal Defender and work with many stray animals needs
* building houses , and medications to the people in need
* Medical tent in disaster areas
Not to mention DAILY activities such as :
* sending daily basic needs to the very poor people reported to us
* Food /goods distribution daily/ monthly anytime a case reported and checked
Since years ago, Melanie's personal home is open for any kind of donations .
Instead of waiting for cases or disaster to happen , they keep things in stock
Anything , as ini ANYTHING .
Even hotel amenities from people staying in hotel for vacation, can be used as a whole month stock for another person .
Please feel free to leave us anything unused anymore .
things that may not seem important to us, can be someone else's life .
Just today some one throw away their bed , and 5 minutes after there is this paralized old grandpa in Jogja, been sleeping on the floor for years ,
There is always someone for anything you dont use anymore .
Money, things, anything .
If you ask me today , " what for "
i will say : " I dont know, we are not a project, but we are a movement .. we take every case comes to us, every day "
We always gives reports , in stories, in pictures, in anyway we can , and you can find some of them in ;
www.facebook.com/RHmelanie
or ,
you are even very welcome to throw a case at us , or come to wherever it is when we do our little thing to make other people's wish come true .
in case of anything , please feel free to contact 082113470685 , or 08569006314 (TEXT ONLY )
Big Respect,
Melanie subono / RUMAH HARAPAN
Rumah Harapan
Rumah Harapan adalah sebuah kegiatan sosial yang sejauh ini berfokus kepada pendidikan, kesejahteraan masyarakat desa tertinggal dan daerah pasca bencana


Rumah Harapan adalah sebuah kegiatan sosial yang sejauh ini berfokus kepada pendidikan,...
10
Add a comment...

Melanie Subono

Shared publicly  - 
 
Everyone Say Hello to COKI
Alllllll the waaaaaay ke Pekalongan , Animal Defender rescue si ganteng ini.
Namanya coki.
Biasa. Kalau gak sempurna kan seringan di buang. Oleh mahluk hidup yang konon katanya paling sempurna. Manusia.
Tadinya ada 2. Yang satu dah di keprok orang.
Akhirnya ada ‪#‎malaikatbrengsek‬ SahabatMel hub gue dan gue kasih step by step apa yang musti dilakukan.
And she did!! Sampai bbrp hari sampe barusan Coki berhasil kita jemput.
I love orang yang BERBUAT. Bukan hanya report dan comment.
Dan memaki.
Trus repost lagi.
 ·  Translate
14
Add a comment...

Melanie Subono

Shared publicly  - 
 
Sahabat, family, teman, yang sudah membantu donasi maupun yang ingin baca baca
Just wanna give you story sekaligus laporan tentang 4 sekolah di 4 area baru di Papua yang berhasil di jalankan lagi oleh ‪#‎RumahHarapan‬
Silahkan di klik untuk ceritanya di:
https://m.facebook.com/RHMELANIE/albums/398079540400631/
Terimakasih untuk semua bentuk bantuannya semoga tidak kapok untuk bekerja sama lagi di lain waktu
🏻🏻🏻🏻🏻🏻
Tuhan Berkati.
Semoga semesta selalu menjaga
 ·  Translate
11
muhammad aliansyah's profile photo
 
Melanie slam knl
Add a comment...

Melanie Subono

Shared publicly  - 
 
SILAHKAN PERANG , ASAL JANGAN CERDAS!!!
Hai pemerintah
Belum nemu trik baru kah?
Sampai hari ini, menciptakan konflik horisontal masih jadi cara paling cepat dan ampuh buat mecah belah orang
Baik suku maupun agama dll
Dan liat...
Ini slalu kejadian di daerah yang sebenernya KAYA banget. Dipecah belah.
Dan dibuat bodoh. Sengaja.
Trust me, Gw bareng gerakan gw dan KITA udah jalanin 4 sekolah di PAPUA dan pemerintah lebih panik liat kita bawa BUKU pelajaran dan alat sekolah ketimbang bawa SENJATA.
Kalau dah gini yg tertinggal cm salah2 an dan perang lebih panjang lagi.
Semoga gak kepancing terlalu panjang.
Pada buka d page2nya PANDJI PRAGIWAKSONI.
Kalau emang peduli. Brenti tuding2an dan bareng dia itu kumpulin dana u/ bangun kembali masjid disana
Kita bertengkar skarang, itulah skenario yang diharapkan. Pas kita adem dan sadar tau taunya dah ada pabrik baruuuuu aja kebangun
Pemerintah gak kreatip!!!!!
‪#‎hidupRakyat‬
‪#‎rakyatCerdas‬
‪#‎tinjuMusuhAlam‬
 ·  Translate
28
2
Taryoka Yoka's profile photoAiskaMudia nunis's profile photobendot tato's profile photoElisa Nor Februanti's profile photo
4 comments
 
sudh mulai keliatan jelass, rejimnya komuniss mulai berkuasa.
 ·  Translate
Add a comment...
Have her in circles
213,901 people
Marta Rizki Oktavia's profile photo
dian aji friandani's profile photo
gagak bongol's profile photo
reno tanser's profile photo
tuek doank's profile photo
edson janio's profile photo
arif aminin's profile photo
Dika BAYU's profile photo
zhulye noltelu's profile photo

Melanie Subono

Shared publicly  - 
 
Sahabat
Buat yang weekendnya di jakarta, dari hari ini (tgl 31) sampai tanggal 2, bisa melipir ke JCC hall B
Cari stand nya MIGRANT CARE, disitu ada dijual produk produk dari Buruh Migran Indonesia
Murah2 dan seru
Come on. Daripada kita ke mall , apa yg kita spend di mall bisa dapet banyak banget di sini dan lo actually ngebantu saudara2 kita untuk berusaha sendiri

 ·  Translate
21
Add a comment...

Melanie Subono

Shared publicly  - 
 
Latian lagu ciptaan sahabat yg bakal masuk ke album Terima Kasih ! Kereen lagunya
 ·  Translate
16
ari suyanto's profile photoPhilipus Sarono's profile photo
2 comments
 
aku ikut latihan dari rumah aja mbak
 ·  Translate
Add a comment...

Melanie Subono

Shared publicly  - 
 
Happy Birthday Bali Sea Turtle Society !
10
bali seaturtle's profile photoMelanie Subono's profile photo
2 comments
 
+bali seaturtle sama samaaaa !!!
Add a comment...

Melanie Subono

Shared publicly  - 
 
Today

At LEE COOPER's HeadQuarter

Mengucapkan terimakasih atas nama ‪#‎RumahHarapan‬ untuk udah berinisiasi mengumpulkan LEBIH DARI 3000 buku sekolah

Yang akan kita berikan/ antar ke

4 SD di pelosok Sukabumi

1 SMP Di pulau Sapeken, Sampang
(Bbrp jam naik perahu dari Madura)

1 SMP Di area Darurat d Sinabung

1 SMA. Di Sowek, Papua

Untuk yang mau cek pergerakan #RumahHarapan, beberapa dapat dilihat di

Facebook.com/RHMelanie

Again,
Makasih buat yang juga udah ikutan drop buku selama masa campaign

God bless u Big Time

Semoga Semesta Selalu Menjaga

‪#‎malaikatBrengsek‬
‪#‎hidupRakyat‬
 ·  Translate
21
Add a comment...

Melanie Subono

Shared publicly  - 
 
Hari ini Pantai KUTA bali diserbu ubur ubur.
Tamu ampe pada ngantri cuka di Lifeguard.
Konon sampe pacitan dan banyuwangi.
Belum pernah kejadian sebelumnya.
But terlepas dari ini, bukan cm ini hal hal alam aneh yang terjadi sminggu ini. Termasuk bencana, calon bencana sampai kelaparan dll yang kejadian dimana mana di Indonesia.
Again mungkin yg gw omongin nonsense but berbaik hatilah pada alam.
Berhatilah yang baik.
Berhenti merusak. Sampah. Stop pakai plastik. Membunuh hewan yang merusak rantai makanan kita.
Alam gak butuh kita. Jutaan taun ga da manusia dia idup kok.
Manusia gak ada alam? Selesai.
Entah feeling entah apa blakangan gw ngerasa Indonesia lagi akan kedatangan entah apa sesuatu yg gak baik.
Manusianya. Manusianya harus berhenti jadi barbar dan rakus.
TUHAN dan SEMESTA itu ada.
Karma juga ada
Apa yang kita tanam, itu yang kita makan.
Trust me.
‪#‎tinjumusuhalam‬
‪#‎rakyatcerdas‬
‪#‎hiduprakyat‬
‪#‎malaikatbrengsek‬
 ·  Translate
29
Iwan Gunawan's profile photoJhellie Maestro's profile photoRIS TRO's profile photoDyans Waelah's profile photo
4 comments
 
Yups.. Istimewa... I respect with you...
Add a comment...
People
Have her in circles
213,901 people
Marta Rizki Oktavia's profile photo
dian aji friandani's profile photo
gagak bongol's profile photo
reno tanser's profile photo
tuek doank's profile photo
edson janio's profile photo
arif aminin's profile photo
Dika BAYU's profile photo
zhulye noltelu's profile photo
Work
Occupation
SENIMAN , AKTIFIS !
Contact Information
Work
Phone
+62 81290035136
Story
Tagline
BRENGSEK tak bersayap yang punya hati dan semangat perlawanan. Mimpi buruk Iblis Berdasi. Cinta ato benci ma gue??? Silahkan. Bukan urusan gue.
Introduction
For booking :

SMS : 081290035136 ... HANYA SMS ! 

 


Basic Information
Gender
Female