Profile cover photo
Profile photo
Nadia Johari
4,521 followers
4,521 followers
About
Posts

Post has attachment
Kita sedia maklum, bahawa Brim yang sudah diganti nama kepada Bantuan Sara Hidup Rakyat ( BSH ) akan diberi sebelum raya. BSH akan dinilai kepada yang layak sahaja. Alhamdulillah, nad salah seorang yang layak menerima BSH ni. Hari Jummat cek maybank2u, tengok ada duit bertambah, cek dari Kerajaan Malaysia BSHR 2018 sebanyak RM400. Syukur sangat. Kira macam bagi duit raya la kan..hehee. Boleh la bantu sikit untuk nad ni, surirumah..huhu.
Add a comment...

Post has attachment
Pada kebiasaannya apabila menyebut sahaja ‘Hari Raya’, pastinya semua akan teringat kampung halaman masing-masing. Tidak sah kalau Hari Raya tidak disambut di kampung bersama keluarga dan sanak saudara dalam tradisi musim perayaan yang dipanggil 'balik kampung'. Sebab tu raya in Malaysia ni kita dapat menikmati keseronokan walau di mana sahaja kita berada. Namun kini, ramai di kalangan kita yang suka menyambut Hari Raya dengan sedikit kelainan – iaitu ber’hari raya’ sambil bercuti. Ia sememangnya bukan sesuatu yang baru, tetapi semakin menjadi trend masa kini.
Add a comment...

Post has attachment
PERCUTIAN HARI RAYA DI PORT DICKSON
hai assalammualaikum Percutian Hari Raya Di Port Dickson - Pada kebiasaannya apabila menyebut sahaja ‘Hari Raya’, pastinya semua akan teringat kampung halaman masing-masing. Tidak sah kalau Hari Raya tidak disambut di kampung bersama keluarga dan sanak saud...
Add a comment...

Post has attachment
DUIT RAYA DARI PAKATAN HARAPAN : BANTUAN SARA HIDUP RAKYAT ( BSH ) GANTI BRIM
hai assalammualaikum Bantuan Sara Hidup Rakyat ( BSH ) Ganti Brim Dibayar Sebelum Raya - Kita sedia maklum, bahawa Brim yang sudah diganti nama kepada Bantuan Sara Hidup Rakyat ( BSH ) akan diberi sebelum raya. BSH akan dinilai kepada yang layak sahaja. Alh...
Add a comment...

Post has attachment
Nadia Johari commented on a post on Blogger.
pergh terung pizza tu..nampak mudah tapi kalau datang kerajinan nak memasak tu ok la..ehehe..makanan sihat sayur, letak cheese..fuh..kreatif sangat ni
Add a comment...

Post has attachment
Makin membesar, makin macam-macam dia nak meneroka, dia nak sentuh. Jadi sebagai mommy, mestilah kena jaga kebersihan tangan anak supaya tidak dapat penyakit. Kebersihan anak perlu diutamakan, tak kira di rumah atau di luar, nad mesti cuci tangan Fariza dengan Foaming Hand Wash dan Hand Sanitizer dari Chomel Baby ni. Kulit budak ni kadang sensitif, tak boleh pakai sabun orang dewasa, kadang boleh akibatkan kulit mereka kering. Jadi, kalau pakai produk khas untuk mereka, kebersihan dan kesihatan pun terjamin.
Add a comment...

Post has attachment
JAGA KEBERSIHAN TANGAN ANAK DENGAN FOAMING HAND WASH DAN HAND SANITIZER DARI CHOMEL
hai assalammualaikum Foaming Hand Wash Dan Hand Sanitizer Dari Chomel Baby Jaga Kebersihan Tangan Anak Dengan Produk Chomel Baby - Makin membesar, makin macam-macam dia nak meneroka, dia nak sentuh. Jadi sebagai mommy, mestilah kena jaga kebersihan tangan a...
Add a comment...

Post has attachment
Bila tibanya Ramadhan, fikiran seorang isteri ialah menyediakan juadah ketika bersahur dan berbuka. Paling penting, makanan ketika bersahur dapat membantu nad dan suami memperoleh tenaga dan mengurangkan rasa lapar yang melampau ketika mengharungi beberapa jam tanpa makan dan minum di siang hari. Makan ketika bersahur membantu mengekalkan kestabilan tubuh. Macam nad, penyediaan makanan untuk waktu sahur, tidak perlu terlalu rumit seperti membuat juadah waktu berbuka. Ia perlulah ringkas, cepat dan mengenyangkan. Walaupun kita brpuasa, aktiviti juga perlu dilakukan.
Add a comment...

Post has attachment
Bila kerajaan baru, Pakatan Harapan menang, salah satu manifesto yang mereka janjikan ialah berkenaan PTPTN. Kebanyakan rakyat minta untuk dimansuhkan, yela, syokla bila tak perlu dibayar. Tapi bagi nad, hutang tetap hutang dan wajib dibayar. Kita dah pinjam, dah sedap-sedap guna duit yang diberi, alih-alih taknak pulangkan, lemak la weii..Fikir la generasi masa depan. Hutang negara dah menimbun, kita lagi nak tambah masalah ke.
Add a comment...

Post has attachment
TIPS SAHUR MOMMY KEKAL KENYANG, AKTIF DAN BERTENAGA KETIKA BERPUASA
hai assalammualaikum Tips Sahur Mommy Kekal Kenyang Dan Bertenaga - Bila tibanya Ramadhan, fikiran seorang isteri ialah menyediakan juadah ketika bersahur dan berbuka. Paling penting, makanan ketika bersahur dapat membantu nad dan suami memperoleh tenaga da...
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded