Profile cover photo
Profile photo
Васил Тошков
4,716 followers
4,716 followers
About
Posts

Post has shared content
Имате #bg домейн и искате с него да излезете на чуждестранния пазар? Мисията невъзможна! Факт: Още в Google search console си пише че ако имаш .bg домейн сайта няма как да се класира добре за държави с езици като английски, немски, руски, испански и други. Когато влезеш в глобалните настройки на сайта в Google search console, ако опиташ да промениш насочването по държава за бг #домейн, си пише: вашият сайт е насочен към държавата България заради типа домейн който ползвате. Тоест, потребителю, не се опитвай да класираш този сайт за други езици (или поне не високо) 😉. Въпреки това предупреждение, на няколко пъти през годините сме правил опити да класираме такива сайтове (на наистина упорити клиенти) за чужди езици, главно за руския и англоезичния пазар. Фактите: или не се получава, или е нужен чувствително по-висок бюджет.

Необразоваността на големите бг брандове (или как се хвърлят пари за нищо): купуват бг #домейни, правят едни имиджови 2, 3 или 5 езични сайтове на тях и започват да се мъчат "да се класират" с прекрасния си dot bg домейн на външния пазар. Да не говорим и колко уеб дизайн и "seo" фирми има с подобни сайтове 😀.

Аз защо не съм купил до момента нито един бг домейн? Тъп съм или нямам пари? 😉 Не го купувам, защото ще навреди на бизнеса ми с англоезични потребители! (owned 572 domains, spend 5241 usd for domains last year)
Photo

Post has shared content
Днес разобличаваме лъжите на Google :)
Защо да не вярвате на всичко свързано със SEO, което се казва от Google? Днес разобличаваме най-големите им лъжи от близкото минало.

Post has attachment
Google лъжат и то много :)

Post has shared content

Post has shared content

Google подобряват търсенето по снимки, като използват информация от Microdata. Ще има подобрени формати, ако снимката е на продукт, видео или рецепта. Като се има предвид, че търсенето по снимки е силно подценено и рядко се оптимизира за тях, ползите за бизнесите, които се възползват, ще са много. https://webmasters.googleblog.com/2017/08/badges-on-image-search-help-users-find.html
PhotoPhotoPhoto
6.08.17 г.
3 Photos - View album

Post has shared content

Post has attachment

Post has shared content
Защо оптимизацията не е само позиции?
Целта на днешното видео е да покаже какви са допълнителните ползи от доброто SEO, освен позициите по ключови думи/фрази. Добавяйте и още в коментарите.

Post has shared content

Post has shared content
В днешното видео разглеждаме разликата между отделните видове HTTP пренасочвания: 301, 302, 307 и 308
Wait while more posts are being loaded