Profile cover photo
Profile photo
Ágnes Bartus-Domahidy
About
Posts

Post has attachment
Hogyan tud segíteni a grafológia a pályaválasztási tanácsadásban?

A grafológia abban tud segíteni, hogy önismeretet ad, és ezáltal első nekifutásra megtalálhatja minden fiatal azt a neki legmegfelelőbb hivatást, amelyben jól érzi magát és kiteljesedhet, elégedett ember válhat belőle.

A pályaválasztás sikerességének kulcsa két fontos szempontban rejlik: egyrészt a személyiségnek megfelelő legyen a választott pálya, másrészt érzelmileg vonzódjunk hozzá. Sikeressé csak azon a pályán válhat bárki, amely a személyiségének megfelel, ezért a pályaválasztás előtt álló személyben rejlő képességek és jellemvonások feltárásával nagy segítséget nyújthat a kézíráselemzés:

- felsőoktatásba felvételizőknek,
- középiskolásoknak, érettségi előtt állóknak,
- azoknak, akik bizonytalanok benne, hogy választott pályájuk illik-e a személyiségükhöz,
- azoknak, akik több terület iránt is érdeklődnek, de nem tudják eldönteni, hogy melyik lenne a legmegfelelőbb számukra,
- azoknak, akik tovább akarnak tanulni, de egyáltalán nem tudják, hogy merre induljanak.

A személyiségvonásokat feltárva könnyebben megtalálhatja bárki azt a foglalkozást, hivatást, ami megfelel személyiségének, ami által kiteljesedhet a választott pályáján. A személyiségjellemzők feltárása után megnevezhetőek azok a területek, pályák, amelyek a személyiségnek megfelelnek, vagyis amelyekben sikeres lehet a tanácsot kérő. Bővebb információkat olvashatnak a téma iránt érdeklődők a www.iraselemzo.hu honlapon.
Wait while more posts are being loaded