Profile cover photo
Profile photo
Tee Xennov
About
Tee's posts

Post has attachment
Salam Syawal 1436H - 2015
Yosh~! Assalamualaikum, Kesempatan ini aku ingin mengucapkan selamat menyambut hari raya kepada sesiapa yang baca blog aku. Tahun ini masih macam tahun-tahun yang sebelumnya. Banyak kawan-kawan aku yang balik ke kampung. Ada yang balik Johor. Ada yang balik...

Post has attachment
Lima Impian - Me n Blog
Yosh~! Dekat bawah merupakan angan-angan purbakala aku bila aku buat blog. Ehem. Tau tak yang aku mula berblog sejak aku tingkatan dua? x 1. Dapat duit Yeah. Dulu aku siap berdaftar dengan iklan churp-churp. Tapi last-last aku malas. Ke laut juga harapan ...

Post has attachment
Otak Tak Kritis
Yosh~! Otak kena kritis bila masuk form six.  Nanti senang nak kritik.  Jangan jadi macam saya.  Otak berkarat.  Gear tak larat nak pusing lagi.  Kan seronok kalau ada kedai servis otak?  sengih Sayonara,

Post has attachment
Buku : Catatan Matluthfi
Yosh~! Hello... Ada siapa yang tak kenal Matluthfi ke? Waktu dulu dia meletup habis sampai bersepah-sepah pasal dia. Aku tahupun sebab kawan-kawan fb aku sibuk cerita. Video dia itulah. Inilah. Tapi aku pernah tengok satu video je. Itupun tak sampai habis s...

Post has attachment
Definisi Seni
Yosh~! Walaupun kita kata seni itu umum.  Berbeza mengikut pandangan individu.  Aku cuba mengikut petua tersebut semasa mencoret satu ayat. Salah. Habis dua garis merah bersilang di kertas soalan. Di tepi jawapan. Siapa kata seni itu umum? Yang penting teor...

Post has attachment
Tak Tahu
Yosh~! Kadang-kadang tak tau. Gembira ke? Sedih ke? Marah ke? Suka ke? Benci ke? Sayang ke? Tak kenal diri sendiri. Layak ke nak judge orang? Momentum reminder... Ouch. Sayonara,

Post has attachment
Ilusi
Yosh~! Setinggi manapun bangunan Hanya ilusi
bangunan yang mencecah langit. Seupaya manapun
jari menunjuk Hanya ilusi jari
menyentuh langit. Moral: Jangan mudah cepat kagum. Watlek dulu. Perhati. Baru nilai ok atau ko.

Post has attachment
Jangan Salah Pilih
Yosh~! Situasi salah pilih sarung kusyen raya. Ambik bungkusan. Ambik resit. Masuk plastik. Jumpa cashier. Pergi tukar. Done. Tapi. Kalau... Salah pilih kawan. Macam mana pulak? Takkan nak sangkut kat hanger? Aku bukan kawan yang baik. Atau aku memang kena ...

Post has attachment
Pra-U Life #1
Yosh~! _kawan Puh~ Puh~ bunyi tiup habuk 1 cm Hai. Dah lama aku tak menulis. Notebook aku ni dah berhabuk sebab tak bersentuh selama beberapa hari. Ceh, kononnya. Itulah dulu senior tu kata busy, tak percayakan? Siap suruh dia sambung menulis lagi. Erk! K...

Post has attachment
Review: Mei Chan No Shitsuji
Yosh~! :: kredit :: Episod : 10 Tahun : 2009 Kisah drama ni mengenai seorang gadis bernama Mei. Kehidupan asalnya dia mempunyai mak ayah yang berniaga udon. Tapi satu hari kedua-dua orang tuanya mati dalam kemalangan. Kehidupan biasa-biasa Mei berubah bila ...
Wait while more posts are being loaded