Profile cover photo
Profile photo
Dayana Bahar (Dieyna)
682 followers -
Simple..Sharing..Joking
Simple..Sharing..Joking

682 followers
About
Dayana Bahar (Dieyna)'s posts

Post has attachment
Petua : Jamu Kunyit Homemade
Bismillahirrahmanirrahim Dalam gelas atas tu.. ada air... bukan air teh limau tau tapi air jamu. Dieyna buat sendiri minggu lepas selepas jumpa berkenaan jamu kunyit ni dalam facebook. Kononnya nak menjaga kesihatan dalaman kan dan kebetulan manjakani yang ...

Post has attachment
Cuti kuarantin Penyakit Chicken Pox
Assalamualaikum... Cerita yang Dieyna nak kongsi ni cerita dah beberapa bulan lepas berlaku. Baru je terfikir nak buat entri dalam blog ni.  Awal bulan 3, Arissa dapat demam. Bukan demam biasa tapi demam nak keluar Chicken POX.... Suami keje luar... Jadi Di...

Post has attachment
Cara semak markah peperiksaan anak secara online
Assalamualaikum w.b.t Alhamdulillah, kita dah bertemu hari ke 24 Ramadan.. Tak lama dah Ramadan akan pergi meninggalkan kita kan?? Entri Dieyna kali ni berkenaan dengan markah peperiksaan anak- anak. Sekarang ni, guru- guru bertungkus lumus mengisi markah o...

Post has attachment
DIY : Kitar semula tikar lama dan almari cube
Semalam sembang-sembang dengan rakan dalam whatsapp berkenaan dekorasi rumah. Kebetulan kawan Dieyna tu, Eza jual karpet patchwork jadi Dieyna mintalah ideanya untuk tikar bawah meja makan. Macam-macam design dia tunjuk, tapi Dieyna rasa macam tidak sesuai ...

Post has attachment
Dari Dapur Dieyna : Spiral Baked dan Cheese
Bismillahirrahmanirrahim.. Hari ni mood baik nak mencuba resepi. Dieyna cuba resepi adik chef cilik Danish Harraz. Tapi macam biasalah, bukan sepenuhnya ikut resepi. Dieyna guna bahan- bahan yang ada je..  Untuk kegunaan masa depan.. elok Dieyna tampal kat ...

Post has attachment
Latih anak berpuasa....
Bismillahirrahmannir rahim,,,, Tahun ni Hannah dah 7 tahun. Sekejap je masa berlalu kan... Maka, tahun ni baru Dieyna nak latih dia berpuasa. Alhamdulillah, pagi tadi dia bangun bersahur dengan cemerlang. Siap makan nasi dan minum susu kurma. Malangnya, puk...

Post has attachment
Selamat Menyambut Bulan Ramadhan...
Bismillahirrahmannir rahim,,,, Lamanya tidak menulis di sini. Dah bersawang-sawang dah rasanya. Alhamdulillah bertemu lagi kita di Ramadhan kali ini.  Semoga Ramadhan ini menjadi ramadhan terbaik dari sebelumnya.

Post has attachment
Lokasi terbaik untuk merasai penginapan di desa...

Post has attachment
Pembuka tirai 2017
Bismillahirrahmanirrahim... Assalamualaikum... Rasanya ini entri pertama untuk tahun 2017... Blog ni dah lama sendu... bukannya minat menulis berkurangan tetapi masa untuk mencoret di sini yang terhakis.. :)) Pembuka tirai ni, nak cerita pasal Dhia Hannah d...

Post has attachment
Bahan menarik untuk tarik anak- anak membaca
Assalamualaikum...

Saya nak kongsi dua bahan yang saya fikir agak menarik untuk dikongsi. Baru- baru ni, ada dua bahan yang saya buat telah menarik perhatian ramai kawan facebook. Alhamdulillah. Bahan tersebut saya buat untuk anak dan juga anak murid di se...
Wait while more posts are being loaded