Profile cover photo
Profile photo
Dkna Abza
59,701 followers -
Bukan Sekadar Blogger
Bukan Sekadar Blogger

59,701 followers
About
Dkna's posts

Post has attachment
Dah Nak Bersalin Ke?
Kandungan 32 minggu | Alhamdulilah...bermula rutin lawatan ke klinik setiap 2 minggu. Masih segar dalam ingatan aku, pengalaman mengandungkan Mikhail dulu. Sangat-sangat berbeza dengan kandungan kali ni. Aku lebih banyak berdikari sendiri menguruskan diri. ...

Post has attachment
Jangan Takut Minum Susu Kambing
Susu Kambing Untuk Wanita Hamil | i-sihat | Semua sedia maklum bahawa khasiat susu kambing memang tiada tandingan dengan susu lembu atau kerbau. Sejak zaman Rasullullah lagi telah mengamalkan susu kambing untuk jaga kesihatan. Agaknya, kalau korang diberika...

Post has attachment
Khasiat Dan Kebaikan Susu Dumex Dugro 'So Much More'
Dugro Build A Backpack and So Much More | Setiap ibu mengharapkan sesuatu yang terbaik untuk anak-anak mereka. Sebolehnya, seorang ibu akan berusaha untuk menjadikan anak mereka lebih baik dari kehidupan sebelum ni. Mencari sesuatu yang terbaik dari yang te...

Post has attachment
Dah Ready Nak Cuti Bersalin !
Lega rasanya bila dah isi borang cuti bersalin untuk bulan Mei nanti. Awal giler aku isi borang cuti ni...hahahaa. Sebab malas nak fikir atau tangguh lagi permohonan. Perkara yang mana boleh buat awal aku cuba siapkan awal sebab kat pejabat aku sekarang ni ...

Post has attachment
Bengkung Moden Selepas Bersalin | SHAPEE
Bengkung Moden Selepas Bersalin | SHAPEE |  Kemain teruja aku nak bersalin tak lama lagi, sedikit demi sedikit aku persiapkan kelengkapan selepas bersalin. Antara barang yang wajib aku sediakan, mestilah bengkung. Penting sangat bengkung ni untuk mereka yan...

Post has attachment
Mikhail Demam On Off Sehingga Berdarah Hidung
Terima kasih kepada semua rakan-rakan yang mendoakan Addin Mikhail cepat sihat dan ada juga yang bagi tips untuk kesihatan anak aku. Allahuakbar ! Pengalaman pertama aku lalui sepanjang bergelar ibu yang menakutkan. Kisah Mikhail demam bermula selepas aku M...

Post has attachment
Serik Minum Air Gula !
Serik Minum Air Gula | Alahamdulilah... Dah genap 7 bulan kandungan aku. Berbaki lagi lebih kurang 2 bulan jer lagi untuk aku nikmati saat indah ni. Seperti biasa, rutin harian aku ke Klinik Kesihatan setiap bulan. Kali ni, tiba giliran untuk minun air gula...

Post has attachment
Kejam Perbadanan Putrajaya Ni !
Saman Perbadanan Putrajaya | Tengahari semalam, dapat pesanan ringkas dari kawan sepejabat. Katanya Perbadanan Putrajaya buat operasi saman parking kat kawasan Komplek B sehingga ke Komplek C. Aku gelak jer baca sebab yakin kena saman...haahaa. Dari info ya...

Post has attachment
McFlurry with Milo Tak Sedap Pun !
McFlurry with Milo Tak Sedap Pun ! Haissshhhh.. pelik-pelik selera orang mengandung ni yea dak. Yang sedap pun rasa tak sedap....hahahahaa.. Ok, nak dijadikan cerita aku dapat tau McD ada keluarkan dessert baru, McFlurry with Milo. Nampak macam sedap jer ka...

Post has attachment
Kembali Dara Dengan Jus Dara Vogue
Kembali Dara Dengan Jus Dara Vogue | Woooottt....woooottt...wooootttt.. Kemain tajuk entry blog aku hari ni. Mentang-mentangla hari ni, Khamis malam Jumaat lepas tu kat Putrajaya cuti lak yea..hehehee.. Apa lagi..moh la kembalikan dara dengan Jus Dara Vogue...
Wait while more posts are being loaded