Profile cover photo
Profile photo
ieda jeff
39 followers
39 followers
About
ieda's posts

Post has attachment
Better late then never... wish u all Happy New Year 2016 :)
Assalamualaikum....maaf baru je dtg mood utk menulis..lama benor blog ni bersawang...haha.......x nak citer panjang ,untuk mukadimah walau dah masuk bulan 3, sy masih nak wish korang "Happy New Year 2016" :) Moga tahun ini ada berita baik untuk semua dan im...

Post has attachment
Life goes on...
Sejak kegagalan fet bulan lepas, semangat untuk TTC saya jadi up n down...ntahlah kecewa barangkali. Lepas je fail ritu, saya langgar jap sume pantang larang saya sepanjang berTTC. Sume makanan yang saya pantang saya tibai jap. Lepas gian..haha...En. somi p...

Post has attachment
Allah sayang saya
29/4/2015 ~ Hari ke-8 selepas fet Allah sayang saya...   Allah sayang saya... Allah sayang saya... Ok, semalam saya ke PHKL untuk buat bhcg bloodtest. Menunggu dalam sejam then saya dapat result. Tahu bacaan result masa masuk bilik doc. Dua tiga hari sebelu...

Post has attachment
Ubat-ubatan dan supplemen #fet#
Hari ni saya akan update tentang ubat-ubatan yang akan saya guna sepanjang fet serta supplemen yang diambil untuk persediaan fet. Ubat-ubatan untuk  FET Penggunaan ubat sewaktu fet adalah  tak sebanyak sewaktu melakukan fresh ivf. Untuk fet kali ni doc A me...

Post has attachment
Dalam hati ada gentar...
Bismillahirrahmanirrahim.... Officially period muncul jua bulan ni pada 25/2 ritu..Lately kitarnya agak lambat dah cd39 baru period..Datang pun main cak-cak..d1 langsung xde bleeding yang kuar cuma coklat-coklat je.Dah d2 baru kuar fresh blood dan d3 n d4 d...

Post has attachment

Post has attachment
Azam 2015
Sekejap je masa berlalu, pejam celik, pejam celik, dalam x sedar 2014 dah mula nak melabuhkan tirai. Esok, dah masuk tahun baru 2015 dah pun. Permulaan tahun baru tahun ni saya nak mulakan dengan azam baru. Bukannya sebelum ni xde azam, ada je cuma x dinyat...

Post has attachment
ieda jeff commented on a post on Blogger.
Assalam...akak sihat?keliru baca entry akak.ex husband?mm sorry bertanya...dh stop ttc ke ni?apapun wish u all da best kak..yup...betul ckp akak.setiap perkara yg kita lakukan ,utamakan diri sendiri dulu sebab kita yg akan menanggungnya dan hanya amalan yg dibawa bila kita tinggalkan dunia. Jom bersama mantapkan amalan dan pahala.

Post has attachment
Puisi Sepi
Tengah kemas-kemas terjumpa semula coretan puisi ni yang saya tulis pada sehelai kertas. Kertas yang dulunya elok, sekarang dah jadi koyak rabak tapi masih boleh dibaca catatannya. Dah lama sebenarnya saya tulis puisi ni, rasanya dalam tahun 2010. Masa tu z...

Post has attachment
ieda jeff commented on a post on Blogger.
wah kuruslh akak..berat akak tu ialah berat sy sblm kawin.lps kawin naik sepluh kg...wawawa.. T_T.skrg pn tgh azam nk trunkn berat.br je terjebak ngn aktiviti cycling.
Wait while more posts are being loaded