Profile cover photo
Profile photo
Herb Theriault
103 followers -
Computers, Audio, Experimental Film, Occasional Gardner
Computers, Audio, Experimental Film, Occasional Gardner

103 followers
About
Communities and Collections
View all
Posts

*EDIT* So new question. Should the Solus packaged version of iscan be working with this scanner? It really does seem like it should be.


Hey All,

Having some difficulty getting my epson perfection v600 scanner to work.

lsusb and sane-find-scanner see it, but nothing else does. Utsushi, and Vuescan say no scanner. Both as user and root. Tried configuring the sane epson and epkowa conf files with the vendor and model.

Sane-find-scanner will only see it as root. I added myself to usb, and lp groups, same thing. Sudoing either of the above mentioned front ends yields the same results.

Any ideas?



Just tried to run the most recent version of Vuescan, and it's throwing up on a old looking version of libusb.

VueScan/vuescan: error while loading shared libraries: libusb-0.1.so.4: cannot open shared object file: No such file or directory

I tried symlink to the current version, and didn't get much further. Anyone have thoughts on what might work?

Anyone here using Natron in Solus? M4v, and mov video won't load in the read node. I'm a complete natron noob, so I could be doing something wrong, but google reveals nothing. Could we be missing dependencies?

From std out, the error is:

Error while creating node fr.inria.built-in.Read: Could not find a decoder to read mov file format

Hey all,

I'm getting an 'Error Splicing file' error when trying to copy from an sd card.
It's been verified as working fine from the same machine, when booted from a Ubuntu Mate thumb drive (and a macbook). I've also tested on another laptop running Solus and have the same problem. Here's a bit of dmesg output.

[ 74.122874] mmc0: cannot verify signal voltage switch
[ 74.237421] mmcblk0: unknown error -22 sending read/write command, card status 0x900
[ 74.330878] mmc0: cannot verify signal voltage switch
[ 74.453288] mmcblk0: unknown error -22 sending read/write command, card status 0x900
[ 74.453312] FAT-fs (mmcblk0p1): FAT read failed (blocknr 1810)
[ 74.456029] mmcblk0: unknown error -22 sending read/write command, card status 0x900
[ 74.456081] FAT-fs (mmcblk0p1): FAT read failed (blocknr 2198)
[ 74.458008] mmcblk0: unknown error -22 sending read/write command, card status 0x900
[ 74.550886] mmc0: cannot verify signal voltage switch
[ 74.659873] mmcblk0: unknown error -22 sending read/write command, card status 0x900
[ 74.660970] mmcblk0: unknown error -22 sending read/write command, card status 0x900
[ 74.661015] Buffer I/O error on dev mmcblk0p1, logical block 5279104, async page read
[ 74.661022] Buffer I/O error on dev mmcblk0p1, logical block 5279105, async page read
[ 74.661027] Buffer I/O error on dev mmcblk0p1, logical block 5279106, async page read
[ 74.661031] Buffer I/O error on dev mmcblk0p1, logical block 5279107, async page read
[ 74.661035] Buffer I/O error on dev mmcblk0p1, logical block 5279108, async page read
[ 74.661039] Buffer I/O error on dev mmcblk0p1, logical block 5279109, async page read
[ 74.661043] Buffer I/O error on dev mmcblk0p1, logical block 5279110, async page read
[ 74.661047] Buffer I/O error on dev mmcblk0p1, logical block 5279111, async page read
[ 74.661577] mmcblk0: unknown error -22 sending read/write command, card status 0x900

Is there a howto on importing LUTs? I haven't found much, but could be looking in the wrong spots.

Post has attachment
Edited in kdenlive, some time ago.

https://vimeo.com/56711838

Post has attachment
Four years ago, an experiment of mine turned into a short film. It’s had a great festival life, (well beyond my expectations) and now it’s time to release it into the wild.

https://vimeo.com/56711838
Add a comment...

Hi all. Just moved over full time to Solus on all three of my machines, and really loving it :) Noticed two small things that might already be known issues.

- Looks like the plugins for audacious aren't being flagged as required on install. Audacious core dumps without them.

- When the screen locks with a virtualbox window in focus, I lose access to the password field to unlock. Have to unplug the two external monitors from my laptop before being able to type.

Hey All. Is there a de-squeeze utility for anamorphic clips? Had a quick look through the effects list, but didn't see anything that would do it.

Post has attachment
Wait while more posts are being loaded