Profile cover photo
Profile photo
Breedband Alkmaar-Buiten
38 followers -
Breedband Alkmaar-Buiten is een niet-commercieel burgerinitiatief met als doel: een glasvezelnetwerk voor de voormalige gemeenten Schermer en Graft-De Rijp.
Breedband Alkmaar-Buiten is een niet-commercieel burgerinitiatief met als doel: een glasvezelnetwerk voor de voormalige gemeenten Schermer en Graft-De Rijp.

38 followers
About
Breedband's posts

Post has attachment
Breedband Alkmaar-Buiten Nieuwsbrief december 2015

De afgelopen weken is er weer veel gebeurd. Er hebben gesprekken plaatsgevonden met KPN, de gedeputeerde Jaap Bond, de gemeente en andere zuster Coöperaties.

Het gesprek van maandag 30 november met de KPN was vooral bedoeld om te horen wat hun plannen zijn binnen nu en 3 jaar. KPN benadrukte dat KPN geen glasvezel gaat aanleggen in het buitengebied. KPN gaat in het buitengebied dus niet investeren in een  toekomst bestendig Next Generation Access (NGA) netwerk. Wel willen zij versneld het oude koper netwerk (weer) gaan up-graden naar VDSL. Hierdoor wordt een maximum capaciteit bereikt van (slechts) 52 MBIT/s. Dan moet u wel naast de straatkast wonen want het vermogen neemt substantieel af naarmate u verder van de straatkast af woont. En dat doet u al snel in het buitengebied. BAB ziet VDSL niet als een lange termijn oplossing voor de inwoners en gelukkig delen steeds meer mensen deze mening. Naast VDSL wil KPN 4G gaan aanbieden in de echt afgelegen gebieden. KPN zegt dat ze binnenkort de inwoners van het buitengebied een aanbieding willen doen voor deze dienst: 50 MBIT/s down en 10 MBIT/s voor € 50 p/m. 4G is geen NGA netwerk. Bij een NGA netwerk neem je onbeperkt internet af tegen een vooraf zelf bepaalde snelheid. Bij 4G neem je een bundel af. Bij 50 MBIT/s is de verwachting dat de bundel op is na ± 2 weken als gevolg van kijken naar o.a. HD televisie en Netflix ed. Dat betekent dat u a. de rest van de maand slecht/zeer traag internet hebt of b. uw bundel moet verhogen tegen meer kosten. Kortom op deze oplossing zit niemand te wachten!

BAB biedt u een onbeperkt, stabiel, betrouwbaar en op groei toekomst gerichte oplossing voor uw huidige slechte internet toegang en TV ontvangst. Uit het gesprek met Jaap Bond (gedeputeerde van de Provincie met glasvezel in zijn portefeuille) werd duidelijk dat de provincie in het eerste kwartaal van 2016 een beslissing neemt over hoe ze de buitengebieden in Noord Holland willen ontsluiten. Het besluit moet een oplossing zijn voor de aankomende 20 -30 jaar. Noord Holland gaat geld vrijmaken om de plannen te realiseren.

De Provincie heeft het onderzoeks- en adviesbureau Dialogic  in de arm genomen. Dit onderzoeksbureau heeft in 2014 in samenwerking met de TU Eindhoven een onderzoeksrapport uitgebracht (Dialogic-Fast-Forward-2014). Hierin wordt de verwachting uitgesproken dat de behoefte voor dataverkeer in de aankomende jaren substantieel zal toenemen. 2015: 30Mbit/s; 2016: 42Mbit/s; 2017 :59Mbit/s; 2018: 83Mbit/s; 2019: 117Mbit/s; 2020: 165Mbit/s. Duidelijk is dat de huidige oplossingen van KPN al in 2017 tekort schieten. Dus niet toekomstgericht! De stijging van het dataverkeer van 2015 tot met 2020 bedraagt 450%. Voor de beeldvorming: in het 3e kwartaal 2015 is het dataverkeer gestegen met 30% ten opzichte van het 2e kwartaal 2015. Deze stijging zal alleen maar toenemen naar mate de economie zal aantrekken.

Conclusie: Gezien de groei van ons dataverkeer is eigenlijk alleen glasvezel een oplossing die duurzaam en toekomst vast is. Kies daarom nu voor Breedband Alkmaar Buiten. Schrijf je in en betaal als je bent aangesloten!
Ga snel naar www.breedbandalkmaarbuiten.nl voor inschrijven en meer informatie!

Post has attachment

Post has attachment
Toch glasvezel in Graft-De Rijp en Schermer. 
Positief bericht in Noordhollands Dagblad 30oktober
Photo

Post has attachment
Photo

Post has attachment
Photo

Post has attachment
Photo

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
Ontdek glasvezel

Wat kun je allemaal doen met een glasvezel internetverbinding? Ontdek het allemaal.

Razendsnel internetten
De belangrijkste reden waarom veel mensen kiezen voor een glasvezel internet abonnement is omdat je razendsnel kunt internetten. Glasvezelkabels verliezen geen snelheid en maakt het daarom niet uit hoever je van een wijkcentrale woont. Indien je aangesloten bent op glasvezel kun je ongeacht de afstand gebruik maken van de beloofde snelheid door de provider. Hierdoor is het mogelijk om heel veel data uit te wisselen met andere computers en kun je in je huis bijvoorbeeld tegelijkertijd TV series streamen, films downloaden, online gamen met je Playstation 3/4 of Xbox en online surfen zonder enig gehaper. De snelheid van de ene dienst wordt dus niet beïnvloed door een ander. Dus mocht je een 100 Mbps abonnement afnemen, dan zul je kunnen genieten van 12 MB downloadsnelheid per seconde. Deze snelheid geldt trouwens ook voor het uploaden. Daarom zijn de mogelijkheden eindeloos met een glasvezelverbinding.

Downloaden
Met glasvezel kun je heel snel up- en downloaden. Het is met een 100 Mbps abonnement mogelijk om tot 12,5 MB per seconde te downloaden. Dit betekent dat je in enkele minuten complete films kunt downloaden.

TV kijken
Je kunt op een glasvezel internet verbinding zonder enige problemen TV kijken. Uitzending gemist of andere programma’s zijn via je TV of computer zonder enige problemen te gebruiken. Je kunt dus al deze diensten tegelijkertijd in je huis gebruiken. Mocht iemand beneden HD (High Definition) TV kijken dan kun je zonder problemen boven op een computer films streamen. Speelt er dan op dat moment nog iemand online games op een Playstation 3 of 4? Geen punt. Al deze apparaten kunnen tegelijkertijd gebruikt worden.
Streamen
Er zijn veel streaming diensten. Gratis of betaald. Ongeacht welke dienst je ook gebruikt is het heel makkelijk om TV of films te streamen. Hier kun je een smart TV of computer voor gebruiken en zo de laatste films of TV series bekijken. Indien je ook over een HD-recorder beschikt kun je ook al je opgenomen films later op je gemak terugkijken.

Overstappen naar glasvezel
Wil jij ook gebruik maken van razendsnel internet? Dan kun je overstappen van je huidige provider naar Plinq, Fiber of Trined. 
Ga naar onze website: www.breedbandalkmaarbuiten.nl of kom langs bij ons servicepunt. De Volger 25 te De Rijp (ma-vr 8:30 – 17:00 uur)
Wait while more posts are being loaded