Profile cover photo
Profile photo
Zalige Titus Brandsmaparochie
5 followers
5 followers
About
Zalige Titus's posts

Post has attachment
Dit weekend hebben we weer de palmtakjes van vorig jaar verbrand. De as hiervan gebruiken we op Aswoensdag 1 maart, het begin van de Veertigdagentijd.
De vieringen met gelegenheid om een askruisje te ontvangen vieren we in parochieverband. ’s Morgens om 8.15 uur in de St. Werenfriduskerk in Workum en om 10 uur in Bloemkamp in Bolsward. Om 19:00 uur ’s avonds is de viering in de Franciscuskerk te Bolsward.
Photo
Photo
26-02-17
2 Photos - View album

Post has attachment
Op 27 oktober 2016 deed onze parochie mee aan ( team bestond uit: Peter, Fons, Anna en Henny) de Bijbelquiz in Makkum. In 6 rondes werd gestreden voor de eerste prijs, en met 65 punten won het team van onze parochie! Een prachtige schaal en een fles wijn werd in ontvangst genomen. Proficiat!

Post has attachment
Zondag 20 november (Feest van Christus Koning) is Cees Witteveen gehuldigd voor zijn veertig-jarig lidmaatschap van het St. Franciscus Herenkoor. Uit handen van pastoor Bultsma mocht hij de gouden speld, met oorkonde, van de NSGV ontvangen.

De huldiging van jubilarissen vindt traditiegetrouw plaats rond de naamdag van de Heilige Cecilia op 22 november. Sint Cecilia is de Patrones van de kerkmuziek.

Post has attachment
Op zondag 23 februari 2014 is in de St. Franciscuskerk in Bolsward op feestelijke wijze de start van de Zalige Titus Brandsmaparochie gevierd met een Eucharistieviering waarin Bisschop Mgr. De Korte voorging. In de viering werd door de kinderen het samenvoegen van de parochies uitgebeeld met puzzelstukken die samen het nieuwe parochiezegel vormen. Hierna bood Hans Hettinga, voorzitter van de projectgroep die de samenvoeging heeft voorbereid, het eindverslag aan Bisschop de Korte aan. Aan het eind van de viering werden de leden van de projectgroep op gepaste wijze bedankt door Bas Flapper, de vice-voorzitter van het nieuwe parochiebestuur.

Na de viering was er volop gelegenheid om onder het genot van een hapje, drankje en broodjes met elkaar verder te vieren.

Post has attachment
Zondag 8 januari 2017 werd Meindert Krijnsen in de Sint Franciscuskerk te Bolsward onderscheiden met de Bonifatiuspenning. Hij stopte deze zondag na vijftig jaar als lector. Voor de parochie was dit aanleiding om het bisdom om dit bijzondere waarderingsteken te vragen.

http://www.zaligetitusparochie.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=909:bonifatiuspenning-voor-meindert-krijnsen&catid=2:nieuws&Itemid=1

Post has attachment
Op 28 november, aan het begin van de Advent, hebben ruim twintig kinderen in de St. Franciscuskerk adventskransen gemaakt. Peter en Baukje de Boer vertelden iets over hun project in de Filipijnen. De kinderen hebben een engelenslinger gemaakt voor de kinderen daar.
Natuurlijk werd er ook nog heerlijk gegeten en er werd afgesloten met de Mis in de kerk. Pastoor Bultsma zegende niet alleen de grote adventskrans van de kerk, maar ook die van de kinderen.
Het was een leuke en gezellige middag, met prachtige kransen als resultaat!

Post has attachment
Diverse artikelen die verschenen zijn in de pers.

Post has attachment
Eerste Kerstdag was er weer Kindjewiegen in de St. Franciscuskerk voor de allerkleinsten (en natuurlijk hun papa's, mama's, opa's en oma's) . Pastoor Bultsma vertelde het kerstverhaal en werd hierbij geholpen door de kinderen die gebedjes en gedichtjes voorlazen.
Het St. Franciscus Kinder- en Jeugdkoor o.l.v. Cecilia Bekema zong samen met de kinderen kerstliedjes. Ze werden hierbij begeleid door Boudien Janssen op orgel, Doriet Veenendaal op dwarsfluit en Tiemen Hoitinga op bugel (en als koster).
Het was een leuke en gezellige viering die werd afgesloten met kerstkransjes voor iedereen!

Post has attachment
Foto's van de gezinskerstviering in de St. Franciscuskerk in Bolsward op 24 december 2015.

Post has attachment
17 mei 2015 was het 500-jarig jubileum van Maria van Sevenwouden als Mirakelbeeld. Dit werd in de Zalige Titus Brandsmaparochie groots gevierd. 's Ochtends was er een pontificale eucharistieviering met Mgr. De Korte als hoofdcelebrant. 's Middags was er een grote processie met het Mariabeeld door de straten van Bolsward.
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
2015-05-17 - Processie Maria van Sevenwouden
300 Photos - View album
Wait while more posts are being loaded